ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ «ΣΚΕΠΑΣΑΝ» ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Η ανακοίνωση για τη διενέργεια των εκλογών «σκέπασε» τις σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση Siemens την ίδια χρονική περίοδο, που με άλλες συνθήκες σίγουρα θα αποτελούσε το πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία των ΜΜΕ, γιατί θα εξηγούσαν πολλά γεγονότα και θα δικαίωναν πανηγυρικά όσους μιλούσαν για χειραγώγηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.
Στις εφημερίδες "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και "ΤΑ ΝΕΑ" διαβάζω:
«Ο Μ. Χριστοφοράκος δεν εκδίδεται στην Ελλάδα. Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη έκανε δεκτή την προσφυγή του κατά της απόφασης του Εφετείου του Μονάχου που όριζε την έκδοσή του.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε ομόφωνα ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην ελληνική πτυχή του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, δεν πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα. Η απόφαση αποτελεί κόλαφο για τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική ανάκριση χειρίστηκε την υπόθεση, καθώς οι τρεις δικαστές έκριναν ότι όλες οι κατηγορίες εις βάρος του κ. Χριστοφοράκου έως το 2003 έχουν παραγραφεί και εκτίμησαν ότι παραβιάστηκαν στοιχειώδη δικαιώματά του ως Γερμανού πολίτη. Επικρίνουν, επίσης, την απόφαση του εφετείου του Μονάχου υπέρ της έκδοσης
Σε βάρος του 4ου Ειδικού Ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού ( τελούσε χρέη ανακριτή στο σκάνδαλο της Ζίμενς} διενεργείται πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιάννη Παπανικολάου προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα κατά τον χειρισμό της υπόθεσης.
Μεταξύ άλλων ερευνάται εάν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με τη μη χορήγηση όλων των εγγράφων της δικογραφίας στους κατηγορούμενους, αν υπερέβη τα όρια της διακριτικής του ευχέρειας με τη μη έγκαιρη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα, αν χειραγωγήθηκε από άλλους κατά την ανακριτική του συμπεριφορά αλλά και γιατί παρέλειψε να συμπεριλάβει στο ένταλμα Χριστοφοράκου πράξεις του 2004-2007 με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να καταδικαστεί στη Γερμανία για πλημμεληματικές πράξεις και να είναι αδύνατον να δικαστεί στην Ελλάδα για τη συγκεκριμένη περίοδο.»

Ήταν λοιπόν κάποιος κύριος , που τελούσε χρέη ανακριτή στο σκάνδαλο της Ζίμενς, που τον έλεγαν Ζαγοριανό, αλλά αυτός νόμιζε ότι τον έλεγαν... Ζαγορίτη. Με απόφαση του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του αφαιρέθηκε η δικογραφία και παραπέμφθηκε για παράβαση καθήκοντος. Βέβαια ο ανακριτής δεν λειτουργούσε μόνος του, αλλά κάτω από την «υψηλή εποπτεία» του εισαγγελέα Σανιδά, ο οποίος είχε ξεχάσει ότι είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πολλές φορές μας έκανε να πιστεύουμε ότι είχε μετακομίσει στη Ρηγίλλης. Μήπως θα έπρεπε να διερευνηθεί και ο ρόλος του κυρίου Σανιδά στη λειτουργία της Δικαιοσύνης τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια; Να δούμε, αν αυτά που αποφάσιζε ο κύριος αυτός, ήταν σύννομα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ