ΡΕΝΤΑΡΗ - ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




Η Όλγα Ρενταρή γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Απέκτησε το Δίπλωμα Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου και παρακολούθησε μαθήματα Γαλλικής και Ιταλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο..
Με υποτροφία του ΙΚΥ και του U.S.I.A. συμμετείχε σε μεταπτυχιακά σεμινάρια για τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους στην Μ. Βρετανίας (2 μήνες) και την υποδοχή μεταναστών στην εκπαίδευση στις Η.Π.Α (3 μήνες σε 4 πολιτείες).
Από το 1993-2004 εργάσθηκε ως αποσπασμένη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών -ΤΕΕΠΗ του Δ.Π.Θ. Σήμερα διδάσκει στο 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης
Το 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος ( πρώτη σε ψήφους γυναίκα) και ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της Νομαρχίας Έβρου, της Ν.Ε.Λ.Ε και της Νομαρχιακής Επιχείρησης– Πολιτισμού Έβρου (ΝΕ.ΠΟ.ΝΕ)
Ως Πρόεδρος Πολιτισμού διεκδίκησε και πήρε Ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους 300.000 ευρώ ( Τρένο του Πολιτισμού) και συντόνισε τους περισσοτέρους πολιτιστικούς συλλόγους και την εκπαιδευτική κοινότητα σε κοινές δράσεις (Θράκη-Αιγαίο Κύπρος, Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας, Το χωριό των παιδιών, Όραμα 2010 κλπ) Εξέδωσε δύο λαογραφικά βιβλία με την συμμετοχή 20 πολιτιστικών συλλόγων .
Από το 2004-20006 διετέλεσε Αντινομάρχης Οικονομικών –Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης –Έβρου. Ήταν υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων. Μέσα από το ΚΕΣΥ πραγματοποίησε πολλά προγράμματα για ευπαθείς ομάδες.
Συμμετείχε στην Επιτροπή (RΕΤΙS) κατά της Φτώχειας και του Αποκλεισμού στις Βρυξέλλες.
Είναι συντονίστρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Έβρου και εκπαιδεύτρια της Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ.
Είναι παντρεμένη με τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Διδυμοτείχου δρ Αντώνιο- Απόστολο Τέντε και έχει δύο κόρες την Μυρτώ και την Ιόλη.

Σχόλια

Ο χρήστης Nikos Lioliopoulos είπε…
Και ειναι και όμορφη απ` οτι βλέπουμε στην φωτογραφία! Καλή της επιτυχία.
Ο χρήστης cynical είπε…
Γνωρισα εμμεσως τον συζυγο της, μεσω ασθενους που τον επισκεφτηκε για να τον χειρουργησει. Ηταν ο μοναδικος ανθρωπος που οχι μονο δεν δεχτηκε φακελακι, αλλα υπερασπιστηκε τη θεση του, του δημοσιου λειτουργου. Τον παρακαλω μην με διαψευσει!
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Έτσι είναι cynical, σε όλους μας εδώ είναι γνωστό ότι είναι απο τους πραματικούς λειτουργούς που τιμούν κυριολεκτικά τη δουλειά τους και την επιστήμη τους. Υπηρετεί τους απλούς πολίτες στο Διδυμότειχο, ενω είναι απο τα πρώτα ονόματα χειρούργων στην Ελλάδα και θα μπορούσε να γίνει πάμπλουτος, αν έβλεπε τη δουλειά του όπως πολλοί άλλοι "συνάδελφοί" του. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με την Όλγα. Απο τις αυθεντικές ιδεολόγους του κινήματος, που δεν διαχωρίζουν την πολιτική απο τον πολιτισμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΧ!