ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ο προεκλογικός αγώνας των κομμάτων εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου ξεκινά και δεν θα είναι καθόλου εύκολος για κανέναν και προπάντων για το ΠΑΣΟΚ, που οι μετρήσεις το δείχνουν να προηγείται με μεγάλη διαφορά. Το ζητούμενο δεν είναι η κατάκτηση της πρωτιάς και αν θα πετύχει ή όχι αυτοδυναμία, αλλά αν θα κατορθώσει να δημιουργήσει μια πολιτική δυναμική με κινητήριο μοχλό την εμπιστοσύνη και την πεποίθηση των πολιτών, ότι η καινούργια κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών με συγκεκριμένες και στοχευόμενες πολιτικές επιλογές. Οι εκλογές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουν το χαρακτήρα της καταδίκης αυτών που απέτυχαν, αλλά της εμπιστοσύνης και ελπίδας σε ανθρώπους με σαφείς πολιτικούς προσανατολισμούς και δοκιμασμένη συνέπεια στις αρχές της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης. Είναι η αναγκαία συνθήκη για να πετύχει η νέα κυβέρνηση τους στόχους της.
Τα δείγματα γραφής για τις προθέσεις και την ικανότητα επίτευξης των πολιτικών στόχων, που θα διακηρυχθούν δίνονται από τις πρώτες μέρες της προεκλογικής περιόδου με την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών.
Η πολιτική συγκρότηση, η ιδεολογική συνέπεια και τα πρόσωπα των υποψηφίων στις τοπικές κοινωνίες σηματοδοτούν εν πολλοίς τις προθέσεις, το αποτέλεσμα, αλλά προπάντων, το τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες την επομένη των εκλογών.
Θα επιλεγούν δημοφιλή και «λαμπερά» πρόσωπα του αθλητισμού, της τηλεόρασης και των τεχνών , που δεν είχαν ποτέ συγκεκριμένη πολιτική δράση στα πεδία των κοινωνικών αγώνων, για το μάζεμα των απαραίτητων «κουκιών», ποντάροντας στην αναγνωρισιμότητά τους ή προσωπικότητες εγνωσμένης πολιτικής συγκρότησης που η ιδεολογία και οι διακηρύξεις της παράταξης είναι τρόπος ζωής , καθώς καθημερινά βιώνουν και έρχονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα που ταλανίζουν την πλειοψηφία του Ελλήνων; Θα προτιμούσα ασυζητητί τους δεύτερους και ας μη πετυχαίναμε αυτοδυναμία , ας μη κερδίζαμε τις εκλογές. Δεν αποκλείεται φυσικά ένας «αναγνωρίσιμος» αστέρας του θεάματος να έχει ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά μιας συγκροτημένης πολιτικής προσωπικότητας.
Το καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να θυσιάζεται η πολιτική στο βωμό της συλλογής ψήφων με κράχτες φανταχτερά ονόματα χωρίς το απαραίτητο ΠΟΛΙΤΙΚΟ περιεχόμενο. Στους βουλευτές που θα εκλεγούν δε θα ζητήσει κανείς , ούτε να τραγουδήσουν, ούτε να τρέξουν, ούτε να πηδήξουν, ούτε να παίξουν μπάλα, ούτε θέατρο. Θα έχουμε την απαίτηση να υπηρετήσουν συγκεκριμένες πολιτικές που θα απαιτούν βαθειά γνώση των προβλημάτων των απλών μη προνομιούχων Ελλήνων.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ερώτημα καλοκαιρινο που δεν πηρε απαντηση!!
Που αποσκοπεί καποιος πχ ας λεμε Χρηστος να στηριζει το ξεπεσμενο πολιτικο συστημα (εν προκειμενω το ΠΑΣΟΚ)??Σε τι η διαφορα εχει απο τις πληρωμενες καταχωρησεις??Αρα εδω δε μιλαμε για blog περι ανταλλαγης αποψεων και πρασινα αλογα ,αλλα για μια στειρα και μονοπλευρη προπαγανδα υπερ του ΠΑΣΟΚ και φυσικα,,,,χαχαχαχα χωρις ανταλαγματα χιχιχι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...αλλοτε σοβαρα ,αλλοτε στην πλακα

....προπαγανδα να γίνετε ιχιχιχι

και δαμω τις σηζητησεις
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Φίλε Ανώνυμε , αν έχεις συνηθίσει στα ανταλλάγματα για κάθε τι που κάνεις , τότε δε θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις. Φαντάζομαι ότι με τον ίδιο τρόπο θα απορείς πως υπάρχουν εθελοντές αιμοδότες που δεν πληρώνονται ποτέ για το αίμα που δίνουν, πως υπάρχουν δωρητές οργάνων, αφου σε τίποτα δεν πρόκειται να ωφεληθούν μετά την πράξη τους, πως υπήρξαν άνθρωποι που εν γνώσει τους βάδισαν προς το θάνατο ξέροντας ότι οι ίδιοι δεν θα ζούσαν την ελευθερία για την οποία έδωσαν τη ζωή τους. Θα έχεις επίσης ακούσει για ανθρώπους που όχι μόνο δεν πήραν ανταλλάγματα που τους προσφέρθηκαν, αλλά βασανίστηκαν και σακατεύτηκαν για να "δώσουν" κάποιους συντρόφους τους και δεν το έκαναν.
Λοιπόν , αν θέλεις να μπώ και στη δική σου λογική, στηρίζω την (κατά τη δική σου άποψη) ξεπερασμένη πολιτική παράταξη γιατί αποσκοπώ σε καλύτερες συνθήκες για τη δική μου ζωή και των παιδιών μου. Δικαιούμαι φαντάζομαι να έχω και γω τη δική μου άποψη για το τι με συμφέρει και τι όχι. Επομένως δεν θεωρείς φυσικό και θεμιτό να αγωνίζομαι γιαυτό που πιστεύω ότι θα διευκολύνει τη ζωή μου και να προσπαθώ με κάθε τρόπο να πείσω και σένα να γίνεις αρωγός σ΄αυτή την προσπάθειά μου; Το γεγονός ότι ασχολείσαι μαζί μου και με τσιγκλάς είναι δείγμα ότι άρχισες να τσιμπάς. Βρίσκομαι συνεπώς σε καλό δρόμο!
Αντιστρέφω το ερώτημα. Εσένα τι σε κόφτει αν εγώ υποστηρίζω το ΠΑΣΟΚ; Που αποσκοπεί κάποιος ας λέμε Ανώνυμος να μπαίνει στα μπλόγκ των υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ και να τους αντιπολιτεύεται; Τι διαφορά έχει απο πληρωμένους Ανώνυμους μπλόγκερ της Ν.Δ. π.χ., που κάνουν αυτή τη δουλειά αφήνοντας τα σχόλιά τους εδώ κι εκεί; Άρα εδώ δε μιλάμε για Ανώνυμους που θέλουν να πουν τη γνώμη τους , αλλά για μια στείρα και μονόπλευρη αντιπροπαγάνδα κατά του ΠΑΣΟΚ και φυσικά ,,, χαχαχαχα χωρίς ανταλλάγματα χοχοχο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φιλε Χρηστο.
Το σχολιο αυτο εχει ξανα "ανεβει" στις 12-8-2009 3:36μμ,αλλά δεν εκανες την τιμη να το σχολιάσεις,,εκει λεγαμε .." το ιδιο ισχυει και τα blogs που στηριζουν άλλα κόμματα.

Ατυχέστατα λοιαν επιεικως τα παραδειγματα σου,ειναι προσβολη να συγκρίνεις τους ΔΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ,με την " ΔΩΡΕΑΝ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ που προσφερεις στο ΠΑΣΟΚ!!

Δωρητές οργανων υπάρχουν και ειναι ΑΞΙΟΙ,αλλα για ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ???
ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ???
---------------------------------
ΚΑΙ ΑΓΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ,ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ,,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ???
---------------------------------
ΟΣΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ...
ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
κλπ ,τοσο δεν θα με πειθεις για τις καλές προθέσεις.
Ο χρήστης THEPOS είπε…
Αγαπητέ Χρήστο
Πράγματι το κρίσιμο τώρα πια είναι η επιλογή προσώπων.Το ότι δεν επιλέχτηκε πάλι ο πολύς κος Παπαδόπουλος για γενικός εκλέκτορας είναι μια καλή αρχή.Αν μάλιστα μπορούσε να αποκλείσει και κάποιους ήδη βουλευτές και πουλέν του Σημίτη θα ήταν το τέλειο.
Τώρα για τον σχολιαστή σου.
Πράγματι ανώνυμε έχω και εγώ ένα μπλογκ που γράφω αντίστοιχα γιατί προσμένω κάποιο όφελος.Το να αλλάξει η κοινωνία και να ωφεληθώ και εγώ από αυτό.Είναι ένα τεράστιο όφελος. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από υπάρχοντα κόμματα.
Όλα τα υπόλοιπα, η γνωστή ΚουΚουεδίστικη υποκριτική ρητορική είναι για να μην κάνει κανείς τίποτε και να απορρίπτει γκρινιάζοντας τα πάντα προσβλέποντας σε ονειρικές κοινωνίες.
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Ανώνυμε,
Υποστηρίζεις λοιπόν ότι επειδή υπάρχουν λαμόγια σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα δεν θα πρέπει να ασχολείται κανείς με την πολιτική, όπως επίσης, επειδή υπάρχουν ανθρωποι που παζαρεύουν το αίμα και εμπορεύονται τα όργανα ανθρώπων θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν αιμοδότες και δωρητές οργάνων;
Για να καταλαβαινόμαστε τα παραδείγματα τα ανέφερα ενδεικτικά για να καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω σου που κάνουν πράγματα χωρίς απαραίτητα να περιμένουν κάποια ανταλάγματα!
Όπως ένα λαμόγιο κάνει τη δουλειά του και βολεύεται με την ετικέτα του ιδεολόγου έτσι, αγαπητέ μου, και ένας πραγματικός ιδεολόγος ενοχλείται ότι του κολλάς την ετικέτα του λαμόγιου.
Εγώ λοιπόν απαντώ στα σχόλιά σου επειδή πιστεύω ότι είσαι και σύ ένας ιδεολόγος χωρίς να ταυτίζονται οι ιδέες μας και αυτό το σέβομαι. Πάνω σ΄αυτές λοιπόν δέχομαι όποια συζήτηση θέλεις δίνοντας και σε σένα τη δυνατότητα να κάνεις την ... προπαγάνδα σου.

4 Σεπτέμβριος 2009 7:19 μμ
Διαγραφή
Ο χρήστης phlou...flis είπε…
απ΄οτι διάβασα, κάτι σαν αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλει κανείς και από κει και πέρα.........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φιλε Χρηστο ,μου την δινει η υποκρισία,,,οχι οτι εσυ εισαι υποκριτής!!Ομως ενω ειναι ενα Blog ενος επιστημονα,που θελει να συζητα γι αυτα που αναφερεις στο προφιλ σου,εσυ δε κανεις τιποτα αλλο να στηρίζεις το ΠΑΣΟΚ (δικαιωμα σου) και τα κατακρινεις ολους τους 'αλλους.Ενταξει ξερουμε οτι εισαι ΠΑΣΟΚ,,,γραψτο, συζηταμε για το ΠΑΣΟΚ,,και αν δεις σχολιο απο μενα να με γραψεις.
Η αλλαγη της κοινωνιας την οποια ωωωωωωωωω!!!!!!! ρομαντικοι ιδεολογοι(ΤΗΕROS) και σια δεν θα γινει μονο αν το ΠΑΣΟΚ επιλεξει τους καλους ,,αλλα ολα τα ΚΟΜΜΑΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΧ!