E, ΠΡΟΕΔΡΕ




«…Πρέπει να έχω υψοφοβία. Το υποψιάστηκα πρώτη φορά πριν από αρκετές δεκαετίες , όταν είδα στα «Επίκαιρα» του σινεμά το Γάλλο ακροβάτη Τσάρλς Μπλοντίν να περνά πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα περπατώντας σε τεντωμένο σκοινί. Ζαλίστηκα δεύτερη φορά στο φιλμ Α Man on Wire , όταν ένας άλλος ακροβάτης, πάλι Γάλλος, ο Φιλίπ Πετίτ πέρασε βαδίζοντας σε σύρμα , στα 1300 πόδια , ανάμεσα στους κακότυχους Δίδυμους Πύργους στο Μανχάταν. Τον ίδιο ίλιγγο, τον ίδιο θαυμασμό, ίσως και μεγαλύτερο, γιατί εδώ έχουμε «ακροβάτη με αιτία», νιώθω καθώς βλέπω τον πρόεδρο να τεντώνει το σκοινί και να ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα βήματα στα ύψη της εξουσίας, να θέλει δηλαδή να κυβερνήσει αυτό που αρκετοί θεωρούν δύσκολα κυβερνήσιμο στον καιρό μας.

….. το Ε, Πρόεδρε δεν είναι τίποτα παραπάνω από τις «συμβουλές» -Θεέ και Κύριε-ενός υψοφοβικού προς ένα τολμηρό, ριψοκίνδυνο «ακροβάτη». Θέλει θράσος , το ξέρω, ένας που δεν αντέχει ούτε οπτικά τα ύψη να δίνει μαθήματα στον ακροβάτη για την κλίση του σώματος, τις κινήσεις των χεριών, τις μετατοπίσεις του κέντρου βάρους, την αντιστάθμιση και την εξισορρόπηση.»

Είναι οι αρχικές λέξεις του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη Έ, Πρόεδρε
Οι εκδόσεις Καστανιώτη αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους ότι το βιβλίο «αποτελεί πρόκληση για τα κλισέ της καθιερωμένης συμβατικής σκέψης και γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς κυκλοφορεί συμπτωματικά με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών». Γραμμένο σε δεύτερο ενικό, απευθύνεται σε έναν πρόεδρο ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει μεγάλες ευθύνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ