ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ "ΕΡΓΟ" ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"


Σκόρπισε πολλές τέτοιες πινακίδες ο υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων περιοδεύοντας και στο Β. Έβρο!
Σε έργα , που όταν παραδίδονται φαντάζομαι ότι και ο τελευταίος κοινοτάρχης θα παρίστατο διακριτικά και με λιγότερες παράτες!!!! Με τα δικά τους μέτρα , αν εγκαινίαζαν ολόκληρο Σχολείο θα έπρεπε να παρίσταται σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας!!!!! Οσονούπω τελειώνουν και κάποια έργα στο Δήμο (γίνεται πλακόστρωση σε πεζοδρόμιο της πόλης). Δεν αποκλείεται να παρευρεθεί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να εγκαινιάσει το έργο!!! Γιατί όχι και ο πρωθυπουργός; Η ένδεια για παρουσίαση έργου απο την κυβέρνηση της Ν.Δ. οδηγεί σ΄αυτή την ξεφτίλα. Καρφώνονται οι πινακίδες σε όποιο ντουβάρι στήνεται για την προβολή του κυβερνητικού "έργου". Καλά αυτοί , αλλά και ο Νομάρχης τί ήθελε το λιβανιστήρι; Τι δουλειά είχε να στριμώχνεται για να κρατήσει κι αυτός λίγο απο το ψαλίδι; Το δικό μας "παιδί της Θράκης" , το φτωχό παιδί του αγρότη , που ανέβηκε ένα-ένα τα σκαλιά της εξουσίας, κ.λ.π. Γνωρίσαμε και κάτι παιδιά των ταχυδρόμων, όπως και κάποια άλλα παιδιά "δικά μας" , που δεν κατάλαβαν τι τροπολογίες κατέθεταν , ώσπου αναγκάστηκαν να δηλώσουν "βλάκες" για να μη χαρακτηριστούν λαμόγια. Στη δική μας πολιτική φιλοσοφία, αν δεν κάνω λάθος, η άσκηση της πολιτικής , που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας, δεν επαφίεται στην καταγωγή των υπουργών και τη ρουσφερολογική τους λειτουργία (αλλοίμονό μας , αν γίνεται έτσι) , αλλά σε εμπνευσμένες πολιτικές ηγετών που 'εχουν σαν βασική επιλογή την ανάπτυξη της υπαίθρου και των παραμεθόριων περιοχών. Αν διακρίνεται τέτοιου είδους πολιτική απο την κυβέρνηση της Ν.Δ. και χρησιμοποιείται γι' αυτό "το παιδί της Θράκης" , ας μας το πείτε να το ξέρουμε και μείς. Η επίπλαστη εικόνα της ύπαρξης "Πάνθεου" πολιτικών ηγετών στη Θράκη, ανεξάρτητου απο κόμματα , που τάχα μου κρατούν στα στιβαρά τους χέρια το μέλλον της Θράκης, μπορεί να βοηθάει την προσωπική εκλογική τους επιτυχία , αλλά δυστυχώς καθηλώνει τον τόπο μας σε μια εικονική ευδαιμονία, που στη σκληρή πραγματικότητα ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της και ανακυκλώνει το "Πάνθεον" στις θέσεις εξουσίας.

Σχόλια

Ο χρήστης Λευτέρης Χαμαλίδης είπε…
Φίλε Χρήστο.

Καλό ξεκίνημα στο ιστολόγιο.
Να έχεις υπομονή και κουράγιο, σ' αυτά που θα ακούς και θα διαβάζεις ως κριτική στις απόψεις και θέσεις σου. Είναι όλες σεβαστές και πρέπει να αντιμετωπίζονται με θετική διάθεση από σένα, ακόμη κι αν πολλές φορές θα αισθάνεσαι αδικία στην κρίση.
Είναι μεγαλείο να δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον να σου κάνει κριτική. Και μόνο που μπαίνει στον κόπο, σημαίνει ότι κάτι αξίζουν αυτά που εκφράζεις και γράφεις.
Ο χρήστης Homo Sapiens είπε…
Καλή αρχή στο blogging κύριε Καθηγητά...

Π. Αγανίδης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ