ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

Το διατροφικό σκάνδαλο που παρατηρούμε να εξελίσσεται και να εκπέμπει όλο και μεγαλύτερη βρώμα αυτή την εποχή , αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ρήγμα στην ιδεολογία της δεξιάς, που πέρασε την άποψη ότι η ελεύθερη μέχρι ασυδοσίας οικονομία θα μπορούσε να επιβάλει τις απαραίτητες ισορροπίες πολλών παραμέτρων προς όφελος των πολιτών με «εργαλείο» τον ελεύθερο ανταγωνισμό.
Αποδεικνύεται ότι τα καρτέλ και η ανάδειξη του κέρδους σε έναν από τους σημαντικούς αξιακούς κώδικες της κοινωνίας μας, ως την «κινητήρια δύναμη» της οικονομίας , όχι μόνο δεν αποκαθιστούν τον υγιή ανταγωνισμό , αλλά αντίθετα δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου αναπτύσσονται τα κάθε είδους παράσιτα της κοινωνίας μας , που κερδοσκοπούν ασύστολα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία, για το περιβάλλον, για τον πολιτισμό, για το μέλλον της νέας γενιάς και τους αδύναμους φύσει και θέσει Έλληνες πολίτες. Γίνεται ολοένα και πιο εμφανής η πλάνη περί τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που σαν από μηχανής θεός θα θεράπευε τις ασθένειες των Δημόσιων υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της εργασίας, της ασφάλειας, της ασφάλισης, των επικοινωνιών , των συγκοινωνιών, των ΜΜΕ κ.λ.π. με την απουσία κοινωνικού ελέγχου και λογοδοσίας.
Δικαιώνεται η προσέγγιση που γίνεται για το ζήτημα αυτό από τα Σοσιαλιστικά κόμματα, που θεωρούν ότι η πολιτεία πρέπει να είναι αυτή που θα επιβάλει το υγιές περιβάλλον μέσα στο οποίο θα δραστηριοποιούνται οι ιδιώτες με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και σημείο αναφοράς αναλλοίωτες διαχρονικές αξίες στην υπηρεσία του ανθρώπου.
Για την Ελλάδα απέναντι στην πρακτική της «αρπαχτής» των «κουμπάρων», των «δομημένων ομολόγων», του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας , των υποκλοπών, της κομματικοποίησης του κράτους και της αποδόμησης των κεκτημένων μετά από πολλούς αγώνες των εργαζομένων από την κυβέρνηση της Ν. Δ., το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιπαραβάλει δυναμικά και αποτελεσματικά την ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ