Follow by Email

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

ΤΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Από την θεωρία των εθνικοφρόνων από τη μια, των «μιασμάτων» και «συνοδοιπόρων» από την άλλη, που συντηρούσε η δεξιά για πολλά χρόνια μετά τον εμφύλιο και αρκετά μετά την μεταπολίτευση, φτάσαμε στη θεωρία των κλεφτών, ανήθικων και ενίοτε άθεων από τη μια , των νοικοκυραίων και έντιμων θρησκευόμενων πολιτών από την άλλη της σύγχρονης δεξιάς. Ακολούθησαν: έμμεση αποκήρυξη του παρελθόντος της, εμφάνιση με το μανδύα του «μεσαίου χώρου», εκδηλώσεις θαυμασμού στον Ανδρέα Παπανδρέου από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ., θαυμασμός και εκτίμηση για τους αγωνιστές και εξόριστους της αριστεράς και του ΚΚΕ με συμμετοχή σε εκδηλώσεις για τη μνήμη τους και πολλά άλλα επικοινωνιακά κόλπα, που καταργούσαν χωρίς άλλο τις κοινωνικές τάξεις και τις πολιτικές διαφορές στην Ελληνική κοινωνία σε μια απροσδιορίστου στόχου κοινωνική συναίνεση.
Η Νεοδημοκρατική προπαγάνδα κατάφερε να πείσει ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας ότι δεν είναι πια η δεξιά που ξέραμε και να χρεώσει, οποιοδήποτε κρούσμα διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, συνολικά σε μια ολόκληρη παράταξη , ώστε να εμφανίζονται όλοι συμμέτοχοι σε μια οργανωμένη ομάδα «κλεφτών» και «απατεώνων» που «λυμαίνονταν» τον πλούτο της χώρας. Αρχίσαμε και εμείς οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να ψαχνόμαστε μήπως κλέψαμε κάποιο πορτοφόλι χωρίς να το έχουμε καταλάβει. Τα κρούσματα διαφθοράς στην περίοδο ΠΑΣΟΚ ήταν μικρό δείγμα του «Διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ». Τα φαινόμενα των «κουμπάρων» της Νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης βαφτίζονται ατυχή περιστατικά της «μηδενικής ανοχής». Στρατηγικός στόχος να αντικατοπτρίσουν το δικό τους μαύρο παρελθόν σε πράσινο φόντο να κατασυκοφαντήσουν τη Δημοκρατική παράταξη, που υιοθέτησε και προώθησε ό,τι φιλολαϊκό πέρασε στην Ελληνική νομοθεσία στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας και να αντιστρέψουν τη σημασία των πόλων στο Ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο δίπολο συντήρησης – προόδου. Βολεύονται πλέον και καλλιεργούν την άποψη ότι «όλοι είναι ίδιοι» και δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ..
Όμως η ιστορία δεν άλλαξε από την προπαγάνδα κανενός. Αυτή έχει «μικρά πόδια» και πολύ βραχυπρόθεσμους στόχους, που ενίοτε πετυχαίνουν. Όταν όμως αρχίσει να καταρρέει, τους πρώτους που θάβει είναι οι εμπνευστές της. Στόχος της Ν.Δ. ήταν η με κάθε τρόπο κατάληψη της εξουσίας. ‘Εταξαν στους πάντες τα πάντα, εν γνώσει τους ότι τίποτα απ΄ αυτά δεν θα υλοποιήσουν. Γι΄αυτό προχώρησαν και στην περίφημη «Απογραφή», για να δημιουργήσουν το κατάλληλο άλλοθι στην ασυνέπειά τους. Πέρασαν τη φιλοσοφία ότι το ζητούμενο στην πολιτική σκηνή δεν είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις και πρακτικές των πολιτικών παρατάξεων, που δίνουν θεσμικά λύσεις στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά όλα είναι θέματα ηθικής και συμπεριφοράς των πολιτικών απέναντι στους πολίτες και των πολιτών απέναντι στην πολιτική εξουσία. Ο καθένας αντιμετωπίζει το προσωπικό του πρόβλημα ανάλογα με τη στάση του απέναντι στην πολιτική εξουσία και τη δυνατότητα πρόσβασης σ΄ αυτήν . «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Η φροντίδα στους αδύναμους επαφίεται στη φιλανθρωπία των οικονομικά ισχυρών με μορφή ελεημοσύνης.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύουμε σ΄ αυτή τη λογική. Αρχή μας και σύνθημά μας είναι η «Δίκαιη κοινωνία», που σημαίνει απλά ίσες ευκαιρίες σε όλους , αξιοκρατική επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων για την κατάλληλη θέση, αλληλεγγύη και θεσμικά κατοχυρωμένη φροντίδα για τους αδύναμους της κοινωνίας. Είναι, κατά τη γνώμη μου, η δομική πολιτική διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ...
Η Ν.Δ. ήταν συνεπής στην κλασική πολιτική των δεξιών κομμάτων στη διεθνή πολιτική σκηνή. Δεν παρέλειψε να περάσει όλες εκείνες τις διατάξεις που καταργούν κάθε δίχτυ προστασίας των εργαζομένων έναντι της εργοδοσίας με συνέπεια την άγρια ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος εις βάρος τους, αφού αυτοί είναι οι αδύναμοι έναντι της πολιτικής , αλλά και οικονομικής εξουσίας.
Ονομάζει «Μεταρρυθμίσεις» νομοσχέδια που προωθούν την κατάργηση κατακτήσεων του Ελληνικού λαού και αποδόμησης των μεγαλύτερων πραγματικών μεταρρυθμίσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε τομείς όπως η υγεία με το Ε.Σ.Υ., οι προσλήψεις με το Α.Σ.Ε.Π., η διαφάνεια στην επιλογή στελεχών κ.λ.π.
Γίνεται φιλότιμη προσπάθεια ώστε τομείς, που έχουν κόστος στο κράτος , αλλά αποτελούν κοινωνικά αγαθά στη δική μας φιλοσοφία (Παιδεία, υγεία, επικοινωνίες , ασφάλεια κ.α. ) να μεταφερθούν σαν αντικείμενα εμπορίου στον ιδιωτικό τομέα .
Δε χρειάζεται να αναφέρω άλλες διαφορές για την πολιτική φυσιογνωμία των δύο κομμάτων. Αυτές και μόνο αρκούν για να δείξουν ότι η ζωή και η καθημερινότητα του καθενός μας δεν θα είναι ακριβώς η ίδια με ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. Η επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου δεν είναι συνέπεια της κακής διακυβέρνησης του «κακού ΠΑΣΟΚ» πριν από τέσσερα χρόνια, ούτε «εισαγόμενη» όπως ισχυρίζεται η Ν.Δ.. Δυστυχώς αποδίδουν οι συνειδητές επιλογές και οι «μεταρρυθμίσεις» της Ν.Δ. στην οικονομία, Στη Δημόσια διοίκηση, στην Ασφάλεια , στην Παιδεία και έπεται συνέχεια…
Γι΄ αυτό είναι επίκαιρη όσο ποτέ και σημαντική η ανάγκη να αντιληφθούμε και να αναδείξουμε την πραγματικότητα πριν οι «Μεταρρυθμίσεις» της Ν.Δ. αποτελειώσουν την οικονομία, την Εκπαίδευση , την Υγεία, την ασφάλεια, τις πολιτικές μας ελευθερίες και εν τέλει την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας στον τόπο μας. . Η Νεοδημοκρατική προπαγάνδα δεν μπορεί να αντέξει πλέον. Οι μάσκες έχουν πέσει και φαίνεται καθαρά το αποκρουστικό πρόσωπο της κλασικής, δεξιάς Ν.Δ. Πολλές από τις λαϊκές κατακτήσεις είναι δυνατόν να σωθούν ακόμα. Αύριο ίσως να είναι πολύ αργά…
Χρήστος Χ.

by xristos

on Thu May 22, 2008 4:02 pm

Δεν υπάρχουν σχόλια: