ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στη μαθηματική επιστήμη οι θεωρίες και τα Μαθηματικά μοντέλα κτίζονται πάνω σε μερικά βασικά αξιώματα, που είναι προτάσεις αποδεκτές , αλλά αναπόδεικτες συμβατές με τη διαίσθηση και την αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο. Αν τα αξιώματά μας αποδειχθούν απατηλά και λαθεμένα τότε πάει στράφι και το οικοδόμημά μας. Το συμπεράσματά μου λοιπόν για την πολιτική επικαιρότητα και η πρόβλεψη για τις εξελίξεις στηρίζονται στα εξής αξιώματα:
1ον : Ο κ. Καραμανλής και η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. διαθέτει τα στοιχειώδη ένστικτα πολιτικής αυτοσυντήρησης και δεν ταυτίζει τη δική της πολιτική επιβίωση με αυτή της συντηρητικής παράταξης, καθώς επίσης έχει στόχο την άσκηση της εξουσίας, όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο διαχρονικά.
2ον : Η ευθύνη των κυβερνώντων απέναντι στην ιστορία και την εξυπηρέτηση του Εθνικού και του Δημόσιου συμφέροντος υπερβαίνει τη θέληση για παραμονή στην εξουσία.
3ον : Όσα λέγονται για την επερχόμενη εξωγενή οικονομική κρίση είναι αληθή και δεν εντάσσονται σε ένα κλίμα «οικονομικής» τρομοκρατίας των λαών , ώστε να είναι έτοιμοι να δεχθούν οποιαδήποτε αναθεώρηση των κοινωνικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων χωρίς αντίσταση σε μια προσπάθεια του διεθνούς καπιταλιστικού κατεστημένου να καθυποτάξει πλήρως τις όποιες δυνάμεις αντιπαλεύουν ακόμη τα συμφέροντά τους και να αποφύγουν τις βίαιες αντιδράσεις , που θα μπορούσαν να προσλάβουν εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις (Δύσκολα –με βάση τη λογική- μπορούν να ερμηνευτούν ορισμένα γεγονότα στη διεθνή πολιτική σκηνή με την απότομη άνοδο και στη συνέχεια ραγδαία πτώση της τιμής του πετρελαίου, καθώς και η εμφάνιση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης τόσο ξαφνικά και «απρόβλεπτα» , παρά τα αμέτρητα «τζιμάνια» παγκοσμίως στη μελέτη και πρόγνωση των οικονομικών εξελίξεων. Εδώ προβλέπουν για ένα χρόνο και βάλε τον καιρό, πώς ατύχησαν στην οικονομία;) .
Ακόμη είναι λογικές οι παραδοχές ότι:
Α. Οι οικονομικές εξελίξεις, που οφείλονται στις ενέργειες και δράσεις της Ελληνικής κυβέρνησης είναι εκτός ελέγχου με δεδομένο ότι η ίδια κυβέρνηση που προέβλεπε στον προϋπολογισμό της 2,5 % ανάπτυξη για την οικονομία της Ελλάδας , σε λιγότερο από ένα μήνα τον αναθεωρεί στο 0,5%
Β. Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης ήταν καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, γιατί τα πρόσωπα που επελέγησαν για τους τομείς , όπου υποτίθεται η κυβέρνηση θα έδινε το κύριο βάρος για την παραγωγή ορατού έργου σε χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον ενάμισι χρόνου δεν είχαν το κατάλληλο «πολιτικό βάρος» για να επιχειρήσουν τομές και συγκρούσεις.
Γ : Οι εντυπώσεις των όποιων φιλολαϊκών εξαγγελιών εξανεμίζονται και «ξεχνιούνται» δύο μήνες περίπου μετά τη δημοσιοποίησή τους.
Έχοντας υπόψη αυτά τα αξιώματα και υιοθετώντας τις παραδοχές παρατηρούμε ακόμη ότι ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του, αφού εξοστράκισαν τον υπουργό επί των οικονομικών τους της τελευταίας πενταετίας τις δύο τελευταίες εβδομάδες επιχειρούν όπως – όπως να κλείσουν ανοιχτά θέματα που δεν αντέχονται σε προεκλογική περίοδο (κινητοποιήσεις αγροτών, ανάκληση της «μεταρρύθμισης» για την Παιδεία , που ένα μόλις χρόνο πριν πραγματοποίησε, ξεκινώντας από «μηδενική βάση» , επαναφορά άρον-άρον του αφορολόγητου για τους επιχειρηματίες σε μια δύσκολη για τα Δημόσια έσοδα περίοδο ), καθώς επίσης και μια «επίθεση φιλίας» σε κοινωνικά στρώματα που υπέστησαν τα πάνδεινα επί διακυβέρνησής τους για να εμφανίσουν ένα νέο πρόσωπο που τάχα μου δεν έχει σχέση μ’ αυτό που γνώρισε ο Ελληνικός λαός την τελευταία πενταετία
Επίσης τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι παρότι χρησιμοποιήθηκε και το τελευταίο όπλο που είχε ο κ. Καραμανλής στη φαρέτρα του για την ανατροπή τους δε φάνηκε να αποδίδει. Συνεπώς κάθε εβδομάδα που θα περνά από δω και πέρα η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ θα διευρύνεται μάλλον παρά θα περιορίζεται φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στην αυτοδυναμία.
Η λογική λέει ότι εφόσον τα δεδομένα , που καθορίζουν τη στάση των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξουν στο χρόνο που απομένει μέχρι την εκλογή προέδρου τουλάχιστον, οπότε δεν μπορεί να αποφύγει τις εκλογές, η παράταση του χρόνου παραμονής της στην εξουσία ενέχει τον κίνδυνο συντριπτικής ήττας της σε ένα χρόνο και τον εξοστρακισμό της Ν.Δ. από τη διεκδίκηση της εξουσίας για πολλά χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνοχή της Ν.Δ. στο μέλλον και την πολιτική επιβίωση της σημερινής της ηγετικής ομάδας. Στην υπάρχουσα φθορά, που οφείλεται στη δική της πολιτική συμπεριφορά θα προστεθεί και η εξωγενής. Η στρατηγική της «επωφελούς» ήττας, που δε βγάζει τη Ν.Δ. εκτός πολιτικού παιχνιδιού για πολλά χρόνια και η παράδοση της διαχείρισης της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ σε μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής κρίσης θα της έδινε τη δυνατότητα να μπει ξανά στο πολιτικό παιχνίδι μετά ένα χρόνο με την ευκαιρία της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, «φορτώνοντας» στο ΠΑΣΟΚ την όποια ταλαιπωρία του Ελληνικού λαού από το «τσουνάμι» της οικονομικής κρίσης, το οποίο θα μπορούσε βέβαια να χρησιμοποιήσει για να ξεπλύνει και τις δικές της ευθύνες στα πέντε χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα. Γι’ αυτό και η σιγή ιχθύος στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου για συμφωνία από τώρα στην επανεκλογή του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας.
Εφόσον λοιπόν είναι σωστά τα αξιώματα και λειτουργούν τα αντανακλαστικά της αυτοσυντήρησης στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. οι κάλπες θα στηθούν πολύ σύντομα, ακόμα και μέσα στο Μάρτιο. Παραμένει φυσικά ζητούμενο κατά πόσο αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί με τους κανόνες της λογικής, δεδομένου ότι πολλές από τις αποφάσεις της δεν το επαληθεύουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ