Ήρθε η ώρα, που τ΄ αλλάζει όλα;


Το σύνθημα που ακολουθούσε το Γιώργο Παπανδρέου από την ώρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αρχίζει να βρίσκει με καταιγιστικούς ρυθμούς τη δικαίωσή του. Κατάφερε σε πέντε χρόνια να ανανεώσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο ποσοστό επιδεικνύοντας μάλιστα εξαιρετική μαεστρία στους χρόνους που επέλεγε κάθε φορά για να κάνει τα κατάλληλα βήματα χωρίς να δημιουργήσει στο κίνημα επικίνδυνους κλυδωνισμούς Επέδειξε άλλοτε ιώβεια υπομονή και άλλοτε ασυνήθιστο δυναμισμό και πρωτοφανή "σκληρότητα" στη στάση του. Άλλωστε το χαρακτηρισμό του "δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο" τον έδωσε ο Ραούφ Ντενκτάς , ένας διπλωμάτης με παροιμιώδες πείσμα και εξαιρετικά σκληρό πολιτικό πρόσωπο στη διεθνή πολιτική σκακιέρα.
Η τελευταία του κίνηση , η πρόταση για εκλογή στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ του Σωκράτη Ξυνίδη είναι μια από τις μεγάλες του ρήξεις με το σκληρό "βαθύ" ΠΑΣΟΚ και κατ' επέκταση με τα καθεστώτα όλων των αποχρώσεων στη χώρα μας σε μια πορεία "αλλαγής όλων". Μιας εντολής που πήρε πριν πεντέμισι χρόνια και με μεθοδικότητα και σκληρές συγκρούσεις, καθ' οδόν, καταφέρνει να την εκπληρώσει στο ακέραιο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι καθόλου εύκολο να επιβάλει κανείς ένα νεαρό και άφθαρτο νέο από την Ξάνθη μέσα σε ένα πλήθος στελεχών με βαριά ονόματα στο χώρο, παίρνοντας σαν κριτήριο την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητά του, αγνοώντας ισορροπίες και επετηρίδες. Όπως επίσης απαιτεί μεγάλη τόλμη και αποφασιστικότητα να εμπιστευτείς την εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε έναν νεαρό άφθαρτο και ικανό βουλευτή από την Κομοτηνή, που δεν έχει πίσω του τζάκια και "ισχυρούς προστάτες" να τον στηρίζουν.

Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζει πάντα σαν σωστές ή λαθεμένες τις επιλογές που προηγήθηκαν. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι έχουμε μπει σε μια καινούργια εποχή που το τιμόνι για την πορεία των πολιτικών μας πραγμάτων έχει πάρει στα χέρια της μια καινούργια γενιά πολιτικών. Το λιγότερο θα εκφράσουν καλύτερα τη νέα γενιά των πολιτών και θα λειτουργήσουν πιστεύω απαλλαγμένοι από τα σύνδρομα και τις αγκυλώσεις της προηγούμενης γενιάς πολιτικών, με τα λάθη και τις αστοχίες τους, αλλά σίγουρα με ενθουσιασμό, εργατικότητα και διάθεση για να βάλουν τη δική τους πινελιά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.
Εμπιστεύομαι αυτή τη γενιά και είμαι διπλά χαρούμενος σαν Θρακιώτης γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου εμπιστεύτηκε δύο συμπατριώτες μας(είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα εμπιστευθεί κι άλλους) σε δυο σημαντικές θέσεις της ομάδας που επέλεξε. Αυτό δεν το λέω απο σωβινισμό , αλλά απο τη διαπίστωση ότι νέα στελέχη της περιφέρειας με εγνωσμένη αξία επιλέγονται για βασικούς ρόλους της πολιτικής ζωής.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΚΤΟΣ "ΓΡΑΜΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ"

189 αρνήθηκαν ψηφο στον νεο γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη που πρότεινε ο πρωθυπουργός.Εξελέγη τελικά μόνο με 180 ψηφους.

ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΧ!