ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Η αξία μιας ομάδας κρίνεται κατά κανόνα από τα αποτελέσματά της μέσα στο γήπεδο γι’ αυτό και αξιολογείται στο τέλος του πρωταθλήματος. Κατακτά το έπαθλο, μένει στην κατηγορία ή υποβιβάζεται.
Παρ’ όλα αυτά πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν αποφεύγουμε ποτέ τον πειρασμό να κάνουμε τις προβλέψεις μας εκτιμώντας το υλικό της ομάδας, τις μεταγραφές που έγιναν, τον προπονητή και τη διοίκησή της. Βάζουμε έτσι τον πήχη στο κατάλληλο σημείο κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση για τις δυνατότητές της και δημιουργούμε τις ανάλογες προσδοκίες μας.
Το ίδιο συμβαίνει και στην πολιτική, όταν μια νέα κυβέρνηση ξεκινάει το βίο της. Ξέρουμε τους στόχους του διοικητικού της συμβουλίου (κόμμα που κέρδισε τις εκλογές) , τον προπονητή της, που είναι και παίκτης, (ο πρωθυπουργός) , τους παίκτες της ενδεκάδας (υπουργοί) και τον πάγκο της ομάδας (βουλευτές). Από την ποιότητά τους γίνονται εκτιμήσεις για την αποτελεσματικότητά της και το είδος του παιχνιδιού που θα δούμε.
Ας κάνουμε λοιπόν μια πρώτη εκτίμηση για τις δυνατότητες και μια περιγραφή των χαρακτηριστικών αυτής της κυβέρνησης για να οριοθετήσουμε και τις προσδοκίες μας.
1ον Έχει λιγότερα μέλη από κάθε άλλη φορά και επικεφαλής της είναι ένα απο τα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου με πλούσια ιστορία, με καινοτομίες και προσφορά στα μη προνομιούχα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας.
2ον : Τα μέλη της στην πλειοψηφία τους αναλαμβάνουν για πρώτη φορά κυβερνητικά καθήκοντα. Είναι άφθαρτα στην πολιτική τους διαδρομή , αλλά με πλούσια βιογραφικά και στην επιστημονική τους κατάρτιση , αλλά και στη δουλειά για την οποία κλήθηκαν να προσφέρουν.
3ον Είναι νέοι στην ηλικία με μεγάλες αντοχές στη δουλειά και φιλοδοξίες , που είναι το απαραίτητο συστατικό για το κυνήγι της επιτυχίας στα πρώτα πολιτικά τους βήματα σ’ αυτούς τους ρόλους.
4ον Είναι έντονη η παρουσία των γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα. Το «ασθενές» φίλο έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες στο πολιτικό πεδίο επιδεικνύοντας ιδιαίτερες ικανότητες και μοναδική εργατικότητα.
5ον Από τους υπουργούς, που έχουν εμπειρία σε προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα σε κανέναν δεν μπορεί κανείς να προσάψει το παραμικρό και ήταν κατά γενική ομολογία επιτυχημένοι στις προηγούμενες θητείες τους.
6ον Η ανάθεση χαρτοφυλακίων δεν έγινε στη βάση της «επιβράβευσης» στελεχών σαν έπαθλο για την κομματική τους προσήλωση και την κομματική επετηρίδα , αλλά με βάση τα προσόντα, τις αντοχές και τις δυνατότητές τους για σκληρή δουλειά.
Όλα αυτά και πολλά άλλα που θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς δίνουν ελπίδα και γεννούν προσδοκίες για μια κυβέρνηση , που αν μη τι άλλο, θα παλέψει με τα προβλήματα και θα αναμετρηθεί με στρεβλώσεις και διαχρονικές δυσλειτουργίες του κράτους.
Αν θα τα καταφέρει θα φανεί στο αποτέλεσμα ή όπως αλλιώς λέει το τραγούδι
«Αν μας αντέξει το σκοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα», που θα εκδηλωθεί δια της κάλπης στο τέλος της ζωής της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΧ!