ΤΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ … ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΑΓΕΛΕΣ


Ανέκαθεν εκτιμούσα τα τσομπανόσκυλα , γιατί έχουν συγκεκριμένη αποστολή. Δε δαγκώνουν κανέναν παρά μόνο όσους γίνονται απειλή για το κοπάδι τους και προπαντός παλεύουν με αυταπάρνηση με τους λύκους χωρίς να το βάζουν ποτέ στα πόδια στις δύσκολες καταστάσεις. Τηρούν αυστηρούς κανόνες στη συμπεριφορά τους απέναντι στους ανθρώπους και θαρρείς ότι έχουν την αίσθηση της ευθύνης απέναντι στο κύρος του αφεντικού τους.


Απεναντίας θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνες τις αγέλες αδέσποτων σκυλιών , που όταν βρίσκονται μόνα τους γλύφουν όποιο χέρι τους δώσει ένα ξεροκόμματο, ενώ σου επιτίθενται αναίτια , όταν βρίσκονται σε αγέλη στο κυνήγι της σκύλας την εποχή του ζευγαρώματος. Θα βρεις μεταξύ τους ράτσες κάθε είδους . Λυκόσκυλα, κοπρόσκυλα, πεκινουά, μαντρόσκυλα, κανίς , κόκκερ, κόλεϊ, Δαλματίας , Τσιουάουα κ.α . Αυτό που συνήθως τα ενώνει είναι το κυνήγι της τροφής και λίγων στιγμών ηδονής , όταν καταφέρουν να ξεμοναχιάσουν τη σκύλα. Είναι αποκρουστικό το θέαμα της φαγωμάρας τους , όταν βρίσκονται πολλοί διεκδικητές του ίδιου ξεροκόμματου ή της ίδιας ερωμένης-σκύλας. Με την ίδια ευκολία που επιτίθενται όλα μαζί, τρέχουν με την ουρά στα σκέλια να κρυφτούν , μόλις καταλάβουν ότι τα πράγματα γίνονται δύσκολα για πάρτι τους.
Βέβαια υπάρχουν και οι διάφορες εξημερωμένες ράτσες των σαλονιών , που δε δαγκώνουν συνήθως κανέναν , αλλά περνούν απαρατήρητα απ’ όλους και διασκεδάζουν συνήθως τα παιδάκια των αφεντικών τους..
Η αναγωγή όλων αυτών που ανέφερα μπορεί να γίνει και στην κοινωνία των ανθρώπων , αν τους δούμε σαν πολιτικές οντότητες.
Εδώ υπάρχουν τα «κομματόσκυλα» , όπως λέμε τσομπανόσκυλα, οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» , που προέρχονται μεν από διάφορες πολιτικές ή κομματικές ράτσες, αλλά δεν αναγνωρίζουν εξάρτηση απ’ αυτές και συμμετέχουν ενεργά στα πολιτικά παιχνίδια, καθώς και πολλοί άλλοι που ιδιωτεύουν και δεν ασχολούνται με τα κοινά φροντίζοντας απλά να εκμεταλλευτούν όποια ευκαιρία παρουσιάζεται από κάθε κατεύθυνση.
Προχωρώντας την αναγωγή μου λοιπόν στα Δημοτικά πράγματα της πόλης μας , είχαμε μία ομάδα «ανεξάρτητων» πολιτών , που προέρχονταν από διάφορες πολιτικές και κοινωνικές ράτσες (γαλάζιοι, πράσινοι, μαύροι, κόκκινοι, φαιοκόκκινοι, κ.α. αποχρώσεων), βρέθηκαν όλοι μαζί και κατάφεραν να κερδίσουν τις Δημοτικές εκλογές. Μαζί, σαν αδέσποτη αγέλη, καιροσκόποι και ιδεολόγοι, γραμματιζούμενοι και αγράμματοι, φτωχοί και πλούσιοι.
Είναι ορατό πλέον δια γυμνού οφθαλμού ότι βρισκόμαστε στη φάση του φαγώματος της ετερόκλητης ομάδας τη στιγμή που η άτιμη σκύλα (εξουσία) δε δέχεται να «κάτσει» σε όλους και τα ξεροκόμματα δε φτάνουν για να χορτάσει η αγέλη. Ο «αρχηγός» μοιάζει έκπτωτος και ένα –ένα τα Κόκκερ, Κόλεϊ , Λυκόσκυλα, μαντρόσκυλα κ.λ.π. παίρνουν το δικό τους δρόμο. Μένουν να ακολουθούν ακόμα κάποια Πεκινουά και Τσιουάουα, που δεν πήραν ακόμα φαίνεται «μυρουδιά» ότι η ποθητή ερωμένη , που μετά μανίας κυνηγούσαν, ικανοποίησε τους πόθους της και τελείωσε με τους επιβήτορες και μένει να δούμε τη ράτσα που θ’ άχουν τα σκυλάκια την ώρα της γέννας.
Την επόμενη φορά λοιπόν , για όσα θα έχουν την τύχη να γλυτώσουν από το μπόγια (Δημοτικές εκλογές) !

Σχόλια

Ο χρήστης phlou...flis είπε…
Φοβερός ο παραλληλισμός. Τα κοπρόσκυλλα τα έχεις συμπεριλάβει;
Ο χρήστης alkioni είπε…
Νομίζω ότι είναι πολύ εύστοχος ο παραλληλισμός!! Είτε συμβαίνει ακριβώς έτσι είτε όχι (μεταφορικά στην πόλη μας) είναι μια ωραία σειρά σκέψεων προς μελέτη για τους ενδιαφερόμενους τόσο στην πολιτική όσο και στη ζωολογία!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ