Άτιμη και άδικη παλαίστρα!

Σχόλια

Ο χρήστης Makiaveli είπε…
Αγαπητέ Χρήστο,

ειλικρινά πιστεύεις οτι αν (όταν) αναλάβει το ΠΑΣΟΚ την διακυβέρνηση της χώρας, θα αλλάξουν τόσο πολύ τα πράγματα?

Ανήκω βέβαια σε διαφορετικό πολιτικό χώρο αλλά δεν διαστάζω να παραδεχτώ ότι ο Σημίτης είχε καταφέρει να κάνει αρκετά βήματα προόδου, σε αντίθεση με το τι (πιστεύω πως) μπορεί να κάνει ο Γ.Παπανδρέου.

Ελπίζω να είναι η "μειωμένης ικανότητας" ρητορία του που μας μπερδεύει.

Πρόσφατα είδα γραμμένο ένα graffiti σε ένα τοίχο:

"Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, τότε θα ήταν παράνομες"

Ιδωμεν...
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Φίλε Makiaveli
Θα αρκούσε μόνο να πω, ότι δεν θα μπορούσε η κατάσταση να γίνει χειρότερη;
Ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κομματικά του ΠΑΣΟΚ για 3 χρόνια στην πόλη μας ήταν γιατί πραγματικά πίστεψα και εξακολουθώ να πιστεύω , ότι ο Γ. Παπανδρέου (ανεξάρτητα από τη ρητορική του δεινότητα)είναι από τους λίγους πολιτικούς στην Ελλάδα , που είναι έξω από το σύστημα του τριγώνου πολιτικός -ΜΜΕ- οικονομική ολιγαρχία, που κατά κανόνα χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του (επικοινωνιακά τεχνάσματα, ιδεολογίες, οικονομική ισχύ) καταφέρνει να διευθετεί κατάλληλα τα λαϊκά ρεύματα σε "ελεγχόμενες" πολιτικές καταστάσεις , που δεν απειλούν στη βάση τους τις ισορροπίες του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Πιστεύω ότι είναι από τους λίγους πολιτικούς, που δεν είναι χωμένος στο σύστημα της διαπλοκής και του κυνισμού της πολιτικής με αξίες και ιδέες, που εμείς που ανήκουμε στους ιδεολόγους του κινήματος τουλάχιστον εξακολουθούμε να πιστεύουμε. Είναι γνωστό σε όλους ότι στη θητεία του στο υπουργείο εξωτερικών ήταν ο μόνος, που τις επιλογές των στελεχών του υπουργείου του τις έκανε ανεξάρτητα από κομματικούς φίλους και κολλητούς με μοναδικά κριτήρια τα βιογραφικά και τα προσόντα τους. Γιαυτό άλλωστε κατηγορούνταν τότε από το κομματικό μας κατεστημένο ότι γέμισε "δεξιούς" το υπουργείο εξωτερικών.
Η ρητορική δεινότητα του κάθε πολιτικού μικρό ρόλο παίζει για την εικόνα του στο πολιτικό σκηνικό. Μεγαλύτερη σημασία έχουν οι "μύθοι" , που δημιουργούνται γύρω του και έντεχνα πλασάρονται από τα ΜΜΕ, όταν αυτό επιβάλλεται από στρατηγικές τους επιλογές.
Θα μου πεις , τότε γιατί δόθηκε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Παπανδρέου; Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Παπανδρέου χρησιμοποιήθηκε σε κείνη τη φάση από το σύστημα, γιατί από τη μία μεριά δεν ήταν κανείς διατεθειμένος να χρεωθεί μια βέβαιη εκλογική ήττα με ρίσκο για το πολιτικό του μέλλον και από την άλλη δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να κρατήσει ενωμένο το ΠΑΣΟΚ για να είναι η εναλλακτική πρόταση εξουσίας όταν θα έρχονταν το πλήρωμα του χρόνου για την εναλλαγή στην εξουσία Φαντάζομαι μάλιστα ότι μπήκε και ημερομηνία λήξης του για τις εκλογές του 2007, οπότε θα ετοιμάζονταν η διάδοχη κατάσταση. Αυτοί που κράτησαν στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ τον Παπανδρέου τολμώ να πω ότι ήμασταν όλοι εμείς τα μικρού βεληνεκούς στελέχη του ΠΑΣΟΚ σ' όλη την Ελλάδα, που λειτουργήσαμε περισσότερο με το συναίσθημα και την καρδιά , παρά με το μυαλό και το συμφέρον, αναγνωρίζοντας στον Παπανδρέου τη λεβεντιά να αναλάβει με τεράστιο προσωπικό πολιτικό κόστος την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007 γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχανε και τις εκλογές τους 2007. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στο διάστημα από το 2004 και μετά ο σοβαρότερος αντίπαλος του Γ. Παπανδρέου και πολλών από μας ήταν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ και λιγότερο η Ν.Δ. Το διάστημα μετά τις εκλογές του 2007 μέχρι τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε εξελίσσονταν ένας άγριος πόλεμος του τριγώνου που ανέφερα και του Παπανδρέου για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διάδοχη κατάσταση της Ν.Δ. Στο παιχνίδι έβαλαν και τον ΣΥΝ σαν πολιορκητικό κριό με την κατάλληλη προβολή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν βλέπαμε να μετριέται στο 18%! Φαίνεται ότι αυτό τον πόλεμο τον κέρδισε ο Παπανδρέου και αυτό από μόνο του δημιουργεί μεγάλες ελπίδες για τη συνέχεια. Μην εκπλαγείς πια αν από δω και πέρα αρχίζεις να ακούς και να διαβάζεις για το πόσο μεγάλος ηγέτης είναι ο Παπανδρέου απ' αυτούς που μέχρι χτές μιλούσαν για τον "ακατάλληλο" Γιωργάκη. Ίδωμεν...
Σχετικά άρθρα:

http://2glor.blogspot.com/2008/12/blog-post_28.html
http://2glor.blogspot.com/2008/11/h.html
http://2glor.blogspot.com/2008/11/blog-post_7701.html
http://2glor.blogspot.com/2008/11/90.html
http://2glor.blogspot.com/2008/11/blog-post_5091.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ