ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΙΛΗΣΑΝ



   Τυχαία έπεσα πάνω σε ένα διάλογο με πολιτικό περιεχόμενο στο facebook. Δεν ξέρω πως μπλέκονται έτσι οι δημοσιεύσεις κάποιων, που δεν ανήκουν στους φίλους και εμφανίζονται στα pc μας.  Οι σχολιαστές νέοι, που "έχουν άποψη και την υποστηρίζουν", όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η νεαρή παραλίγο υποψήφια βουλευτής (Π.Υ.Β.) κατά δήλωσή της, καθώς την παρακαλούσε ο αρχηγός της Ν.Δ. και δεν ξέρω πόσοι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, να μπει στα ψηφοδέλτιά τους. Τις απέρριψε, όπως δηλώνει, γιατί "έκρινε ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να προσφέρει αυτά που μπορεί".   Δεν ξέρω τι προσόντα, εκτός από τις χάρες της νιότης της, έχει η κοπελίτσα. Στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν πολλές, πολύ ωραιότερες υπάρξεις απ' όπου θα μπορούσαν να διαλέξουν οι αρχηγοί, να μη πάνε στο βρόντο και τα παρακάλια τους.  Μάλλον ψωνισμένη ωραιοπαθή την κόβω, που πήραν τα μυαλά αέρα, αν κρίνω από τα γραφόμενα. Νέοι άνθρωποι και οι σχολιαστές. Αφορμή η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπου γίνεται αναφορά στην πενταετία Καραμανλή.  Αντέγραψα και παραθέτω μερικά σχόλιά τους, αφήνοντας την ορθογραφία και τη σύνταξη, όπως ακριβώς ήταν. 

Σχολ1. Και όσων αφορα τον Καραμανλή... Επειδή αναφερθήκαμε μερικοί... για το λογο που έφυγε "νύχτα" κατα κάποιον τροπο... Δε γινότανε να συνεχισει αλλο στην εξουσια... για το λογο οτι υπήρχε σύγκρουση συμφεροντων... επειδή πήγε να κανει στροφη προς Ρωσία και Κίνα... του την πέσανε τα Εβραίοσιωνιστικόμασονικόαμερικανικά λόμπι... με την απόπειρα δολοφονίας του... Και το κερασάκι στην τούρτα ηταν το περηβοητο dvd στην υπόθεση Ζαχόπουλου... οπου υπήρχαν και άλλα ροζ περιεργα με τον Κωστάκη... εκτός του Ζαχουπουλου με τη σαρανταρα!.. Η Τρέμη και ο Θέμος το είδαν τι περιειχε!.. Εξού και οι χαρτοφυκαλες και οι μαυρες σακουλες του Θεμου με τα εκατομύρια στην Ελβετία!..

Σχολ2




Σχολ2






Π.Y.B. Ένας κλόουν δεν θα μπορούσε να κλείσει την παράσταση του με κάτι διαφορετικό. Ας τον μαζέψει κάποιος τον Γιωργάκη ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!

( έμπειρος σχολιαστής με πολλά χρόνια σε κορυφαία θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης παρατηρεί ότι η Παρολίγο Υποψήφια Βουλευτής δεν έχει καλούς συμβούλους, καθώς υιοθετεί τα σχόλια )

Π.Y.B. Δεν υπάρχουν ''κακοί'' σύμβουλοι. Οι νέοι άνθρωποι έχουν άποψη και την υποστηρίζουν, αλίμονο. Τον σέβομαι ως άνθρωπο, αλλά δεν δέχομαι την πολιτική που ασκεί. Ας μιλήσει για το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος του. Αυτό που ξέρω είναι πως έχει χαθεί η ουσία. Η χώρα χρειάζεται ανθρώπους με όραμα.

Σχολ3 ειναι ακριβως αυτο !!! ο καραμανλης γνωριζε γι αυτο ελεγε φωναζε τα μετρα που επρεπε να παρει αυτος που θα κυβερνουσε ...τους ελληναρες σαν εσενα δεν τους αρεσαν ομως και πιστεψαν το λεφτα υπαρχουν και πως εσυ με το μαγικο ραβδι σου θα τα ελυνες ολα...[ΟΠΩς ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ]...ΑΝΤΕ ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΟΥ ....ΜΑς ΣΩΖΕΙς ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ...Μ@Λ@Κ@

Σχολ1 Σχετικα με τη συνέντευξη του ΓΑΠ... Μπορω να πω οτι με αυτά που έλεγε... γελουσαν μέχρι και τα σαλιγκάρια!.. Και αλήθειες να έλεγε... με τα ψέματα... τις υποκρισιες και με τις πράξεις του στο παρελθον... δύσκολο έως ακατόρθωτο να τον πιστέψει κανεις!.. Άλλα... είχε το απιστευτο θράσος να ξαναβγεί στην επιφάνεια... και λυπάμαι που δυστυχώς υπαρχουν ατομα που τον στηρίζουν!... Τι να πει κανεις;.. Εμείς φταίμε πανω απ' ολους... που τοσα χρονιά τους δίναμε το δικαίωμα να μας κανουν αυτά που μας έκαναν όλοι τους!.. Ας αναλογιστούμε... και ας αναλάβει ο κάθένας τις ευθύνες του... και όχι να κάνουμε τις μαλακιες και μετα να ψάχνουμε σε ποιον να ρίξουμε τις ευθύνες!..

Π.Y.B. Ο Καραμανλής είναι Παρόν ! Είναι υποψήφιος Βουλευτής με το κόμμα που υπηρετεί για μια ζωή. Στηρίζει την ΝΔ, γιατί ξέρει πως είναι η λύση για να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Π.Y.B. Η ΝΔ δεν ακολούθησε τέτοιου είδους τακτικές. Αντίθετα, φρόντισε τους ''άσχετους'' να τους αξιολογήσει με αντικειμενικά κριτήρια και να αφαιρέσει τα πλαστά πτυχία που κάποιοι άλλοι τα είχαν δώσει ... Μάλιστα, κατηγορήθηκε πρόσφατα, ακριβώς γιατί προσπάθησε να υιοθετήσει το κριτήριο της αξιολόγησης.
Π.Y.B. και άλλοι δεν κατάφεραν να Διοικήσουν τη χώρα, και μας έφτασαν στο σημείο να χρωστάμε !

  Είναι εμφανές το έλλειμμα παιδείας.  Ημιμαθείς νέοι, ανιστόρητοι, βλέποντας τεράστια τη σκιά τους, μετρούν λάθος το μπόι τους και απαξιώνουν, όσους τολμούν να μη συμφωνούν με τις απόψεις τους. Πριν προλάβουν να διαβάσουν, να μάθουν, να δοκιμάσουν τις ιδέες τους , θεωρούν ότι απέκτησαν το αλάθητο. Χωρίς κανένα επιχείρημα, με εμφανή την αγραμματοσύνη τους, προσπαθούν να κατεβάσουν τη συζήτηση στα μέτρα τους. 
  Κρίμα! Από νέα παιδιά περιμένει κανείς έξυπνα και πειστικά επιχειρήματα, που εκφράζονται με  σωστά Ελληνικά, με σαφήνεια και προπάντων με ευγένεια και σεβασμό στην αντίθετη άποψη. Ο ευφυής άνθρωπος μπορεί να  ξεχωρίσει τη σάτιρα από την ύβρι.   Είναι τραγικό από νέους και φρέσκους στην εμφάνιση ανθρώπους να εκπέμπεται τόση κιτρινίλα και μούχλα! Αλίμονο, όταν βρίσκονται σε  θέση να διαχειριστούν και πέντε δράμια εξουσίας! 
 Δυστυχώς, κρίνοντας από παρόμοιες συζητήσεις σε διάφορες τέτοιες παρέες, διαπιστώνει κανείς την μεγάλη φτώχεια επιχειρημάτων. Παρατηρείται ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο "πολιτικών αντιπάλων". Ρηχές προσεγγίσεις, πολιτικός χουλιγκανισμός, Εβραίοι, σιωνιστές, ανθέλληνες, Γερμανοί, Αμερικάνοι, Ρώσοι, Κινέζοι μπλεγμένοι όλοι σε παρανοϊκές συνωμοσίες, υπεύθυνοι για το χάλι μας. Κάθε πολιτικός αρχηγός, αν δεν είναι ηλίθιος,  είναι είτε πιόνι, είτε στόχος όλων αυτών σε σενάρια που θα ζήλευαν και οι πιο ευφάνταστοι δημιουργοί. Βλέπετε οι θεωρίες συνωμοσιών δίνουν εύκολες απαντήσεις σε σύνθετα ερωτήματα. Οι λογικές απαντήσεις προϋποθέτουν διάβασμα, γνώσεις, σκέψη, παιδεία. Δεν είναι για όλους!   



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ