ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΑΓΚΑΛΟ

Αγαπητέ σύντροφε, κ. Πάγκαλε

Γράψατε στο άρθρο σας στον Ε.Τ. μεταξύ άλλων:

"Η χρεοκοπία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ζητάμε τα δημόσια σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, αλλά παραβλέπουμε ότι αρκεί να μιλήσουμε με κάποιους νέους από αυτούς που διαδηλώνουν για να καταλάβουμε ότι μέσα στις τάξεις δεν γίνεται τίποτα. Καθηγητές και μαθητές έχουν παραιτηθεί από τους ρόλους τους, έχουν παραιτηθεί από το δημόσιο σχολείο. Έχει καταργηθεί η δωρεάν παιδεία. Όλη η δουλειά γίνεται στα φροντιστήρια. Στις σχολικές αίθουσες, απλώς, οι καθηγητές προσποιούνται ότι διδάσκουν και οι μαθητές ότι μαθαίνουν. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα και όλοι όσοι αρνούνται να την αντιμετωπίσουν, ειδικά οι εκπαιδευτικοί, είναι απλώς συνεργοί στις ακρότητες που βλέπουμε αυτές τις μέρες."

Φαντάζομαι ότι έπαιξε το ρόλο της για τις τοποθετήσεις σας η εφημερίδα που φιλοξενεί τη συνέντευξή σας, δεδομένου ότι η άγρα εκλογικής πελατείας σ' αυτό το χώρο αφορά συντηρητικούς πολίτες , που τους αρέσει και παράλληλα τους βολεύει να διαβάζουν , ότι για όλα φταίνε οι άνθρωποι του πνεύματος, που δεν δουλεύουν, "παρά τη φιλοτιμία των εκάστοτε υπουργών και τις προσπάθειές τους" όπως με πολύ ευκολία αναγνωρίζετε. Αφορά "καθωσπρέπει" , "νοικοκυραίους" και "φιλήσυχους πολίτες" , που τους χαλούν την ησυχία στα καλά καθούμενα οι "αλήτες" των Εξαρχείων, με την αρωγή των "πολιτικών αλητών".

Κατανοητή η στόχευσή σας , αλλά παράλληλα ανέντιμη και συκοφαντική για ένα σύνολο ανθρώπων, που - το υποστηρίζω και το πιστεύω- αποτελεί την τελευταία νησίδα , όπου μπορεί να βρει κανείς ανθρώπους με ιδέες και οράματα , αντιπαλεύοντας ακόμη τον κυνισμό και την κατάπτωση των αξιών , που χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των πολιτικών στελεχών , που ασκούν εδώ και πολλά χρόνια την εξουσία και ακυρώνουν στην πράξη τους κόπους και τους αγώνες τους. Η βία εύκολα νομιμοποιείται , όταν προέρχεται από το επίσημο , το οργανωμένο και «μυαλωμένο» κράτος , χωρίς μάλιστα να ενοχλεί τους «αγανακτισμένους» πολίτες αλλά είναι απαράδεκτη όταν προέρχεται από οργισμένους νέους , που από τη φύση τους είναι αυθόρμητοι, ανυποψίαστοι, αν θέλετε μερικές φορές «καθοδηγούμενοι» σε αλόγιστες δράσεις . Μήπως γιατί η επίσημη «κρατική» βία εξυπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα των βολεμένων «φιλήσυχων πολιτών», που «αγανακτούν», όταν βλέπουν αυτή να εκδηλώνεται από ανθρώπους, που αγωνιούν για τη δική τους ζωή, που τους εξοργίζει η χλιδή γύρω τους από ανθρώπους που δεν εργάστηκαν ποτέ, που τους αηδιάζει η διαφθορά και η κατάπτωση αξιών από τους πολιτικούς , που βλέπουν να κυβερνώνται από μια στυγνή ολιγαρχία του πλούτου με την επίκληση της Δημοκρατίας; Πως αλήθεια περιμένουμε να αντιδράσει ένας εξοργισμένος νέος; Ποιος τον ακούει , όταν δεν κάψει , δε ρημάξει, δε δείξει «παραβατική» συμπεριφορά;

Είναι λοιπόν υπεύθυνοι οι Εκπαιδευτικοί για τις ακρότητες , που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες γιατί προσποιούνται ότι διδάσκουν , ενώ το γεγονός ότι ο νέος βλέπει και ακούει γύρω του για μίζες , «κουμπάρους» που πιάνονται στα «πράσα» να χρηματίζονται , αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι, Γραμματείς και γενικοί διευθυντές υπουργείων, που ανεξέλεγκτοι μοιράζουν το δημόσιο χρήμα με «ειδικούς λογαριασμούς», όπου κάνουν κουμάντο οι ερωμένες, «αυλικούς» της εξουσίας, που διαχειρίζονται τη Δημόσια περιουσία σαν κληρονομιά τους, που τη χαρίζουν σε ημετέρους χωρίς να αναλαμβάνεται καμία ευθύνη, παράγοντες της πολιτικής να εκτοξεύουν, ένθεν- κακείθεν, κατηγορίες για «κλέφτες», «λαμόγια» και «απατεώνες» χωρίς να μπαίνει κανείς ποτέ στη φυλακή, για ταγούς του δημοσίου που κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος του, που πρέπει να καταταγεί στους εκάστοτε «ημετέρους» για να βρει δουλειά , που του τάζουν 5% για την Παιδεία αλλά τελικά το μειώνουν στο 2,90% του ΑΕΠ, που έχει πτυχίο ΑΕΙ , μεταπτυχιακό, διδακτορικό και μιλάει τουλάχιστον τρείς γλώσσες , αλλά ζει με το φάσμα της ανεργίας ή, αν είναι στους τυχερούς , με μισθό 700 ευρώ δεν παίζει κανένα ρόλο στα γεγονότα.

Λοιπόν , αξιότιμε σύντροφε, έχω ευθύνη εγώ , που αγωνίζομαι με μισθό κατώτερο απ' αυτόν ενός ΕΠΟΠ ή ενός αγροφύλακα , που διορίστηκε "κατόπιν ενεργειών σας", εξυπηρετώντας την πελατεία σας, αλλά δεν ευθύνεστε εσείς , που επί σειρά ετών είχατε κυβερνητικές ευθύνες και είχατε τη δυνατότητα με καίριες αποφάσεις να αλλάξετε τα πράγματα.

Τόσες και τόσες μετρήσεις της κοινής γνώμης γίνονται , ας προκαλέσετε τις εταιρίες των δημοσκοπήσεων να μετρήσουν κάποτε πως βλέπουν οι νέοι το κάθε θεσμικό κρατικό "οικοσύστημα" σε σχέση με την αξιοπιστία του απέναντί τους . Να δούμε τότε , πόσο μετρούν γι' αυτούς οι Εκπαιδευτικοί, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι δικαστές , η αστυνόμοι , οι γιατροί, οι άλλες Δημόσιες υπηρεσίες.

Συγκρίνετε , αξιότιμε σύντροφε το Δημόσιο Σχολείο με το φροντιστήριο και κάνετε πως αγνοείτε μια ουσιώδη διαφορά. Οι μαθητές απαξιώνουν το Δημόσιο Σχολείο και παρακολουθούν το Σχολείο-Φροντιστήριο, γιατί απλά τους μυεί καλύτερα στο μηχανισμό «επιτυχών» εξετάσεων. Ο καθένας δίνει τον προσωπικό του υπέρ πάντων αγώνα για να ξεπεράσει στο μόριο
τον άλλο. Η τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί κατά κανόνα χώρο ξεκούρασης των νικητών σ΄ αυτό το σκληρό και ανελέητο αγώνα δρόμου. Αν καταλογίζετε στους Εκπαιδευτικούς του Δημόσιου Σχολείου ανικανότητα να παίξουν σημαντικό ρόλο σ' αυτό το ιδιότυπο "ντοπάρισμα" των νέων να τρέξουν πιο γρήγορα, τότε έχετε δίκιο στην κατηγορία σας , αλλά οικτρή αστοχία, φοβούμαι, στον ορισμό της Παιδείας και θα πρέπει να αρχίσετε να σκέπτεστε , μήπως αυτή η αστοχία , αν αφορά πολλούς ακόμα από τους συναδέλφους σας , αποτελεί εν τέλει την απάντηση σ'
αυτά που παρατηρούμε γύρω μας.


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΕΙΚΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΧΕΙ Α Π Ο Λ Υ Τ Ο ΔΙΚΙΟ.
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ,ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ,ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΧΡΗΣΤΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΈΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ???ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ?ΜΠΟΡΕΙ..ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ..ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΗΝ "ΧΑΣΟΥΝ " ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ??ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ε Σ Ε Ι Σ
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Αγαπητέ Ανώνυμε
25 Δεκέμβριος 2008 8:56 πμ

Έχεις δίκιο , ότι πράγματι τρέχουμε τα παιδιά απο το πρωϊ μέχρι το βράδυ στα φροντιστήρια. Όμως το ζητούμενο είναι το εξής απλό: Στα φροντιστήρια παρέχεται στους νέους πραγματική παιδεία ή ασκούνται καλά (προφανώς καλύτερα απ' ότι στο Σχολείο λόγω των ωρών που διατίθενται σε συγκεκριμμένα μόνο μαθήματα) στον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να "περάσουν" στο Πανεπιστήμιο;
Λέω σε κάποιο κείμενό μου που μπορείτε να βρείτε στο Blog μου (στο άρθρο με τίτλο ΤΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ) ότι:
"Θεωρητικά η Εκπαίδευση έχει στόχο την Επιστημονική
κατάρτιση των μαθητών, την κοινωνικοποίησή τους, την εμπέδωση σταθερών
ηθικών αξιών στην προσωπικότητά τους, την καλλιέργεια των ειδικών
ικανοτήτων τους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση στο μέλλον, την
δημιουργία συνείδησης ενός πολίτη που ζει σε ένα συγκεκριμένο
γεωγραφικό χώρο , αλλά ταυτόχρονα σε ένα περιβάλλον που δεν γνωρίζει
σύνορα , φυλές ή χρώματα ανθρώπων. Στοχεύει ακόμη σε πολίτες που θα σέβονται το περιβάλλον και θα αισθάνονται την υποχρέωση να το προστατεύουν για τις μέλλουσες γενεές, σε πολίτες αλληλέγγυους, με ευαισθησία στους αδύναμους και αδικημένους συμπολίτες τους".
Αν συμφωνείτε μαζί μου σ' αυτό, τότε μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση για το βαθμό της ευθύνης του καθενός απο τους παράγοντες, που επηρεάζουν την Εκπαιδευτική διαδικασία.
Το φαινόμενο, που εύστοχα παρατηρείτε κι' εσείς, να αντιμετωπίζεται το Δημόσιο σχολείο μ' αυτό τον τρόπο, μήπως έχει να κάνει με το γεγονός ότι , ενω το Σχολείο πρέπει να είναι χώρος πραγματικής ΠΑΙΔΕΙΑΣ, το θέλετε ένα καλό φροντιστήριο;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ ΓΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΕΣΥ.ΕΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΕΣΕΝΑ ΕΝΑΝ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ"ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ,ΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ,ΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΣΟΥ..ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΤΙ ΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ!!!!
ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΕΡΩΜΕΝΕΣ-ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΜΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 1986 ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΜΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩ ΔΕΚΟ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΜΝΑΝ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥΣ 500.000.000 ΔΡΧ ΔΩΡΟ???ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ "ΡΟΖ" ΒΙΛΕΣ???ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ??ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.!!!!!!ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ,ΠΕΥΝΑΤΙΚΕ ΑΝΘΡΩΠΕ,ΠΟΙΟΣ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ???
ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ,ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ Η ΕΙΧΕΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ,ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ???ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ "ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ" ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΤΕ ,ΟΤΙ ΔΕΞΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ,ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ,ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ως καθηγητής πιαστηκες αδιάβαστος.
Η ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Η ΜΙΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΕΑ ΣΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.ΜΕ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΤΟΥΡΛΜΟΥΣΗ ,ΤΟΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟ κ.α.

---------------------------------

καπου εξυμνείς το GIORGO,στην εσωκομματική προεκλογική σας περίοδο,δεν ακουσες τίποτα απο τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΤΗΝ ΒΑΣΩ και τόσους συντρόφους???????
---------------------------------

ισχυει το :φύτεψε και συ χασισι στη γλαστρα σου ,,μπορείς GIORGO
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Πρός 26 Δεκέμβριος 2008 7:29 πμ
Αγαπητέ Ανώνυμε,
Θα έχεις φαντάζομαι αντιληφθεί ότι:
1. Η επιστολή απευθύνεται στο "σύντροφο" Πάγκαλο και ό,τι γράφεται σ΄αυτήν αφορά προφανώς , όσους άσκησαν μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική, χωρίς να εξαιρεί κανένα κόμμα.
2. Στους μαθητές μου, μέσα στην τάξη , δεν αναφέρομαι ποτέ σε κόμματα , αλλά σε αρχές και αξίες, που πρέπει να υπηρετεί ο κάθε άνθρωπος στην κοινωνία που πορεύεται και σέβομαι το δικαίωμα να ανακαλύψει μόνος του ο καθένας , αν και ποιό κόμμα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής υπηρέτησε, υπηρετεί και πρόκειται να υπηρετήσει καλύτερα αυτές τις αρχές.
3. Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης , μεταξύ αυτών και εγώ φαντάζομαι, έχει το δικαίωμα να εκφράσει δημόσια την άποψή του και για τα κόμματα και να διατυπώσει τη γνώμη του επώνυμα δεχόμενος την κριτική των λόγων και γραφόμενών του. Με την επώνυμη Δημόσια τοποθέτησή του αναλαμβάνει κανείς το ρίσκο να τύχει της αναγνώρισης και του σεβασμού απο τον κοινωνικό του περίγυρο , αλλά και της απώλειάς της , όταν οι τοποθετήσεις του αποδεικνύονται άστοχες και λαθεμένες. Προπαγάνδα είναι μάλλον η δική σας πρακτική να επιτίθεστε ανώνυμα και να εκφράζετε απόψεις, που πιθανότατα (κατά βάθος ίσως και σεις πιστεύετε) θα σας εξέθεταν, αν ήταν επώνυμα.
4. Αν αυτές τις απόψεις μου διαβάζουν πιθανόν και κάποιοι μαθητές μου (γι' αυτό μιλάτε για προπαγάνδα;) , αυτές λαμβάνονται σοβαρά ή δε λαμβάνονται καθόλου υπόψιν τους ανάλογα με την αξιοπιστία και τη στάση ζωής του δασκάλου τους στην καθημερινή τους επαφή μ' αυτόν. Αν λοιπόν στα μάτια τους είμαι ένας κοινός κομματικός προπαγανδιστής, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Θα με προσπεράσουν χωρίς καν να ενδιαφερθούν για τις απόψεις μου. Αν όμως με διαβάζουν , επειδή τους ενδιαφέρει η γνώμη του δασκάλου τους απο εκτίμηση σ' αυτόν, απο τη στάση ζωής του, τότε πράγματι πρέπει να ανησυχείτε, αλλά λυπάμαι, δε μπορώ να σιωπώ, επειδή κάποιους , μεταξύ των οποίων και εσάς, σας ενοχλούν οι απόψεις μου.
5. Όταν είμασταν εμείς μαθητές (αν ήσουν την ίδια εποχή μ' εμένα) πράγματι οι καθηγητές δεν είχαν δικαίωμα να έχουν άποψη , όπως άλλωστε και οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης. Είχαμε , ως γνωστόν, δικτατορία.
Φαντάζομαι ότι , όταν οι απόψεις των καθηγητών είναι απ' αυτές που σ'αρέσει να ακούς , τότε δεν σε προβληματίζει η ιδιότητά τους.
Τό παθα και γω αυτό . Πήγα σε ένα γιατρό , που μου είπε να κόψω το τσιγάρο, το ποτό, τον καφέ , το ξενύχτι, τα γλυκά,τα λιπαρά,τα πικάντικα. Κατέληξα ότι δεν ήταν καθόλου καλός γιατρός. Το συζήτησα με ένα φίλο, που μου είπε ότι αυτοί οι γιατροί κάνουν προπαγάνδα και τρομοκρατούν τον κόσμο για να έχουν πελατεία. Κάνε ότι γουστάρεις, μου λέει, αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Αυτός είναι,σκέφτηκα, μου είπε αυτά που ήθελα ν' ακούσω. Τί κρίμα , που δεν είναι γιατρός.....
6. Είναι ανέντιμο και άνανδρο να μας απαξιώνεις ειρωνικά κρυπτόμενος στην ανωνυμία σου. Δεν θα μπω στον πειρασμό να σε χαρακτηρίσω λουλούδι της ακροδεξιάς προπαγάνδας απο σεβασμό και μόνο στα λουλούδια....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΣΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΔΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΗΝΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.ΕΓΩ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,,ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ,,ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ???ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ,,ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ,, "ΜΟΥΓΚΑ"!!!!.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ Η ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΣ?ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!! ,,ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΣ,,ΕΩΣ ΤΟΝ ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΟ ΖΑΖΟΠΟΥΛΟ!!!ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΤΟΥ ΜΕΝΙΟΥ ΣΑΣ ,ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΣΑΣ ΕΩΣ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ..ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΜΟΥ ,,ΑΥΤΟ ΕΣΕΝΑ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ..ΣΕ ΧΑΡΑΚΗΡΙΖΕΙ!!!
ΚΑΙ ΑΝ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΩ ΕΥΚΟΛΑ ----ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ----ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΣΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ......

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΣ,,,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ,,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ..ΑΛΛΟ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ ΟΡΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ "Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ"

ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ!!ΓΚΕ-ΓΚΕ!!!

ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΔΩΘΕ!!!

ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΚΑΤΙ....Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,,ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ.

di
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
TO EXΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ...ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΠΩΝΥΜΑ,,,,ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΠΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ,,ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΜΑΘΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ..

ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ Μ-----Α ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ Ο Λ Ο Ι ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ (ΜΕΝΙΟΣ)
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Προς Ανώνυμο
27 Δεκέμβριος 2008 2:22 πμ
Αγαπητέ-η φίλε-η Έχω τη γνώμη η εμπάθειά σας προς το ΠΑΣΟΚ βγάζει και μια εμπάθεια προς το πρόσωπό μου ,εξ αιτίας των απόψεών μου, που σας οδηγεί σε άστοχους χαρακτηρισμούς. Ο χαρακτηρισμός του "ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥ" απο που προκύπτει; Με τοποθέτησε ποτέ κάποιος χαριστικά σε οποιαδήποτε θέση;
Θα παρακαλούσα οποιαδήποτε προσωπική αιχμή να γίνεται επώνυμα , αλλιώς είναι λάσπη που δεν σας τιμά, όποιος-α κι αν είστε και δε βοηθά καθόλου στη συζήτηση. Γιαυτό απο δω και πέρα δεν θα υπάρχει καμία απάντηση σε ανώνυμους σχολιαστές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΕΧΩ ,Ως ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ "ΜΟΥΓΚΑ" ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ ΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΘΕΙΣ!!!
ΕΣΥ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ "ΘΥΜΩΣΑ" ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΙΣΕΣ ?????ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΘΥΜΟ ,ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑ ΦΕΙΣ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ..ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ
ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ GIORGO,,MEΧΡΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ,ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΑΛΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ!!!!!
ΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ,,,ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΩΣ ΙΔΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ BLOG ΝΑ ΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙΣ,,,ΔΙΑΛΕΞΕ!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ???ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ?????Η ΕΙΝΑΙ Α Π Ο Ψ Η ??

ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο NICK ,ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΥΠΑΡΞΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ....ΚΑΙ ΣΥ ΔΟΘΕΙΣΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΡΑΒΑΣ ΕΝΑ ΥΜΝΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ GIORGO!!!!ΕΛΕΟΣ
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Πράγματι, αγαπητοί φίλοι-ες εγώ γράφω τη δική μου αλήθεια. Το Blog είναι ανοιχτό να γράφετε κι εσείς τη δική σας, χωρίς καμμια απολύτως λογοκρισία με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται πρόσωπα με την ασφάλεια της ανωνυμίας. Η αντίθετη άποψη δεν μ' ενοχλεί- την επιζητώ μάλιστα-, γιαυτό άλλωστε δημιούργησα αυτό το ιστολόγιο και δίνω τη δυνατότητα της έκφρασης ακόμα και ανώνυμα (έχω τη δυνατότητα να επιτρέπω το σχολιασμό μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες) . Σας προσφέρεται βήμα, όπου όμως θα πρέπει η αντιπαραθέσεις να γίνονται στη βάση των θέσεων και της κριτικής των πεπραγμένων με λογικά επιχειρήματα και ολοκληρωμένες σκέψεις και όχι με όρους γηπέδου , όπου ο καθένας υποστηρίζει με κραυγές και ύβρεις την ομάδα του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΗΣΤΟ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ".ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ,,ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΑΕΙ.ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ,ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΝ ΘΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ.ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ,,ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "ΤΡΩΝΕ" Η ΕΞ'ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ,,,ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ Η ΠΡΑΣΙΝΟΙ..ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ(ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ) Ο ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ:ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ,,άραγε πιανού λεφτά μοίραζε???Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ :σε δέκα χρόνια ο Ελληνικός δεν θα θυμάται,,νόμιζε οτι η μ-----α στην Χώρα μας τόσο κρατάει..ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ: σεμνά και ταπεινά...
φαντάσου και να μην το έλεγε!!!!
Οι ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ξέρεις γιατί "τρώνε"
επειδή χωρτάσανε ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ!!
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Σας παραπέμπω στο http://2glor.blogspot.com/2008/11/blog-post_16.html
άρθρο μου με τίτλο : "Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ;"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ