Διαμαρτυρία ιατρών βορείου Έβρου...

Είναι ύβρις για το λαό του Έβρου , που συχνά πυκνά λιβανίζουν όλοι μιλώντας περί "ηρώων ακριτών " και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα, αλλά και για τους γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νομό μας. Υπάρχει ορατός κίνδυνος να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι υπάλληλοι του Δημοσίου στο Βόρειο Έβρο , επειδή η πολιτεία δείχνει ασυνέπεια στις υποχρεώσεις της απέναντι στους γιατρούς. Όταν μάλιστα με τόση ευκολία στηρίζονται οι τραπεζίτες και με τόση απλοχεριά δίνονται χρήματα για εξοπλισμούς , που υποτίθεται εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας , είναι έγκλημα για πενταροδεκάρες να ταλαιπωρούνται αυτοί που αποτελούν τη φυσική και πιο αποτελεσματική άμυνα της χώρας μας.
Φωστήρες της πολιτικής μας ζωής καταλάβετε επί τέλους ότι τα κανόνια , τα άρματα και τ' αεροπλάνα , που μας κοστίζουν τόσα πολλά , είναι άχρηστα όταν αγοράζονται και συντηρούνται για να "φυλάσσουν" ακατοίκητες παραμεθόριες περιοχές!!! Μερικά αεροπλάνα λιγότερα , αλλά ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι κάτοικοι στα σύνορα είναι σαφώς καλύτερη άμυνα σε οποιονδήποτε κίνδυνο! Επιτέλους δεν υπάρχει ποια κοινή λογική σ' αυτό τον τόπο;;;; Μήπως ακόμα και η υποτιθέμενη "αμυντική θωράκιση" γίνεται μόνο χάριν των προμηθευτών και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική άμυνα;;;
Παραθέτω την ανακοίνωση της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών Βορείου Έβρου.


Από την ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΙΑΤΡΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
. .
Οι Ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί του Βορείου Έβρου (Ορεστιάδας – Διδυμοτείχου), αφού συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν σχέση με τον Ο.Π.Α.Δ.(Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) και κυρίως την πρωτοφανή καθυστέρηση στην εξόφληση των υποβληθέντων δαπανών, οι οποίες έφθασαν τους 8 μήνες, κατέληξαν στις παρακάτω θέσεις. Απαιτούν την άμεση εξόφληση των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ προς τους ιατρούς ποσών. Πρέπει επιτέλους να προχωρήσει η ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων οι οποίες βρίσκονται καθηλωμένες, σε εξευτελιστικά για ορισμένες ειδικότητες επίπεδα, από το 1991. Θεωρείται καταρχήν θετική εξέλιξη η προχθεσινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας με την ηγεσία της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών Αττικής, η οποία συνοδεύτηκε από σαφείς δεσμεύσεις εκ μέρους του Υπουργείου για την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων των Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών. Περιμένουμε όμως να δούμε την υλοποίησή τους στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το ΥπΟι αποφάσεις αυτές των Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Βορείου Έβρου αποστέλλονται προς τον ΟΠΑΔ και τον Υπουργό Υγείας και κοινοποιούνται προς τους συλλόγους των Δημοσίων Υπαλλήλων (εν ενεργεία και συνταξιούχων), με τους οποίους δεν έχουμε καμία απολύτως αντιπαράθεση και τους ζητούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας στον αγώνα για τα πέρα ως πέρα δίκαια αιτήματά μας. Κοινοποιούνται τέλος στα Μ. Μ. Ε. τα οποία θεωρούμε σύμμαχό μας στη δημοσιοποίηση προς κάθε κατεύθυνση των οξυμμένων προβλημάτων μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ