ΕΝΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ!

Καραμανλής:
• Υποτίμησα το θέμα του Βατοπεδίου
• Δεν είδα έγκαιρα την διάσταση του θέματος
• Δεν είχα εικόνα του θέματος στην αρχή
• Δεν είχαμε αντανακλαστικά
• Δεν είμαστε Υποψιασμένοι.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. χειροκροτούν όρθιοι!!! Γιατί;
( Κάποτε μια ομάδα πόλο με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα βρίσκεται να χάνει με 20-0!!!! Προς γενική κατάπληξη οι παίκτες της ηττημένης ομάδας πανηγυρίζουν έξαλλα. Στη συνέντευξη τύπου, που ακολουθεί, ο δημοσιογράφος ρωτά τον αρχηγό της ομάδας γιατί έγινε αυτό το ασυνήθιστο πανηγύρι.
- Ήταν η πρώτη φορά που δεν πνίγηκε κανείς από την ομάδα μας και το πανηγυρίσαμε , απάντησε με φυσικότητα ο αρχηγός….)

Όλοι νομίζαμε, ότι με το χειροκρότημα επευφημείται ο πολιτικός ηγέτης, για τον οποίο αποδεικνύεται ότι:

• Αντιλαμβάνεται γρήγορα τι συμβαίνει γύρω του.
• Είναι διορατικός και βλέπει έγκαιρα αυτά που δε βλέπουμε εμείς οι απλοί πολίτες
• Έχει πλήρη εικόνα των θεμάτων , γιατί εμείς οι πολίτες πληρώνουμε γι’ αυτό μια ντουζίνα συμβούλους , παρασυμβούλους , ειδικούς κ.λ.π.
• Έχει γρήγορα αντανακλαστικά , γιατί η ολιγωρία μερικές φορές μπορεί να είναι καταστροφική για τη χώρα
• Είναι υποψιασμένος για οτιδήποτε και έχει επεξεργασμένους τρόπους αντίδρασης για κάθε ενδεχόμενο.

Υποψιάζομαι ότι το θερμό χειροκρότημα οφείλονταν στη εικασία ότι κανείς δεν πνίγηκε στους βάλτους του Βα(λ)τοπεδίου

Σχόλια

Ο χρήστης V for Vlamenoi ;) είπε…
Κύριε Χρήστο να με συγχωρέσετε για το ύφος, σε καμία περίπτωση δεν είναι ασέβεια προς το πρόσωπο σας, αλλά εσείς τον Yiorgo τον χειροκροτάτε ακόμα κι όταν λέει μπαρούφες.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επιδοκίμασε το σθένος του πρώτου εν ενεργεία Πρωθυπουργού που παραδέχθηκε και ανάλαβε την ευθύνη ενός σκανδάλου.

Αν μη τι άλλο, έκανε μια κίνηση που όλοι οι Έλληνες προσδοκούσαν να γίνει κάποια στιγμή από πολιτικό αρχηγό ΚΑΙ σε αυτή τη χώρα.

Όσο για τους λόγους τους οποίους αναφέρατε για το πότε πιστεύεται πως επευφημείται ένας πολιτικός ηγέτης, με κάνουν να καταλαβαίνω γιατί στο ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζατε σαν την ομάδα πόλο κάθε φορά που χάνατε με μικρή διαφορά.

ΥΓ: εάν σε κάποιον αγώνα της ομάδος σας πνιγεί ο αρχηγός, ψάξτε στο Ζάππειο, εκεί ίσως βρείτε κανέναν που να δηλώνει παρόν.
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Αγαπητέ Νίκο,
Το Yiorgo, όπως τον αποκαλείτε, τον χειροκροτήσαμε πράγματι επειδή κατάφερε ή συνέβαλε σημαντικά με συγκεκριμένες πολιτικές πράξεις και με επιτυχή αποτελέσματα για την Ελλάδα όπως:
• Καθιέρωση του θεσμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου σαν υπουργός Παιδείας και επιτυχή χειρισμό της κατάστασης που επικρατούσε τότε στο χώρο της Παιδείας (Δικαιολογείται να μη το γνωρίζεις , επειδή ήσουν τότε πολύ μικρός)
• Στροφή της Εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά θέματα και μετατροπή της Ελληνοτουρκικής διαμάχης σε Ευρωτουρκική διένεξη. Η αλλαγή αυτής της πολιτικής σε βεβαιώ ότι επηρέασε πάρα πολύ θετικά τη ζωή όλων , όσων ζούμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και ζούμε από πρώτο χέρι τις συνέπειες της εξωτερικής πολιτικής , που ασκείται διαχρονικά.
• Είσοδο της χώρας μας στην ΟΝΕ
• Είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε. χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.
• Άριστο χειρισμό , ως υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας , αλλά και της Ε.Ε. (η Ελλάδα τότε είχε την προεδρία της Ε.Ε.) την περίοδο της κρίσης με την επίθεση των Η.Π.Α. στη Γιουγκοσλαβία, όπου κατάφερε να κρατήσει πολύ λεπτές ισορροπίες και να πάρει τα εύσημα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Ήταν επίσης υπουργός εξωτερικών της χώρας σε ιστορικές περιόδους για τις διεθνείς εξελίξεις (Εισβολή Η.Π.Α. στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ), όπου κατάφερε να διαφυλάξει τα συμφέροντα της χώρας και να μη την εκθέσει σε κανένα κίνδυνο.
• Αναγνωρίστηκε και ψηφίστηκε γι’ αυτό από τους ηγέτες των Σοσιαλιστικών κομμάτων, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Θυμίζω ότι η Σοσιαλιστική διεθνής αριθμεί 150 περίπου Σοσιαλιστικά κόμματα και οι πρόεδροι 60 περίπου εξ αυτών είναι πρωθυπουργοί στις χώρες τους.
Για το ΠΑΣΟΚ:
• Κατάφερε να κρατήσει ενωμένο το ΠΑΣΟΚ σε δύσκολη γι’ αυτό περίοδο (δεν κρατιέται ένα κίνημα εύκολα ενωμένο και ζωντανό όταν χάνει την εξουσία μετά 20 σχεδόν χρόνια άσκησης της εξουσίας με μια τριετή παρένθεση Μητσοτάκη). Σε κάθε πολιτική αλλαγή, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου χρειάζεται πάντα ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο τετραετιών για να αλλάξει το πολιτικό τοπίο, όταν πρόκειται φυσικά για σοβαρές πολιτικές δυνάμεις. Στην περίοδο 2004-2007 σε βεβαιώ ότι κύριο μέλημα του Παπανδρέου ήταν η οργάνωση και η ανασυγκρότηση του κινήματος, καθώς και η προετοιμασία του, ώστε το ΠΑΣΟΚ να κυριαρχήσει ιδεολογικά με τις θέσεις και το έργο του , όταν ο λαός αποφάσιζε να του ξαναδώσει την εξουσία. Στρατηγικός στόχος δεν ήταν η νίκη στην πρώτη εκλογική μάχη. Κανείς δεν περίμενε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Καραμανλής θα ξέφτιζαν και θα κατέρρεαν στη συνείδηση του κόσμου τόσο νωρίς.
• Μπήκε σε μια δύσκολη και ανοιχτή εσωκομματική διαδικασία επανεκλογής του και την κέρδισε .( Ας τολμήσει και ο Καραμανλής μια τέτοια διαδικασία μετά την εκλογική του συντριβή και μετά το συζητάμε)
• Σε λιγότερο από πέντε χρόνια κατάφερε να φέρει το κίνημα με διαφορά μπροστά (όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) και να φλερτάρει με την αυτοδυναμία. Βέβαια μπορεί να πει κανείς ότι σ’ αυτό βοήθησε η θλιβερή εικόνα της Ν.Δ. και του Καραμανλή, αλλά αυτό επιβεβαιώνει τον αρχικό μου ισχυρισμό. (Μήπως μέτρησες πόσα χρόνια χρειάστηκε ο Καραμανλής να γίνει πρωθυπουργός παρά τη φθορά που είχε το ΠΑΣΟΚ από τη μακροχρόνια άσκηση της εξουσίας; Έχω την πεποίθηση μάλιστα ότι το 2004 τις εκλογές θα τις κέρδιζε η Ν.Δ. ακόμα κι αν επικεφαλής ήταν ο …Γιακουμάτος) . Το δαχτυλίδι το πήρε γιατί την περίοδο εκείνη δεν το ήθελε κανείς! Κανείς δεν ήθελε να χρεωθεί και δεν θα μπορούσε να αντέξει μια βέβαιη διπλή και σχεδόν βέβαιη τριπλή εκλογική ήττα . (κανείς σοβαρός πολιτικός ή πολιτικός αναλυτής δεν πίστευε ότι θα άλλαζε η πολιτική κατάσταση σε 3 μήνες , για τις Ευρωεκλογές). Δέχτηκε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ το 2004 από ιστορική ευθύνη και μόνο και εξ αιτίας του ονόματος που κουβαλούσε! Αυτός ήταν κατά τη γνώμη μου ο κύριος λόγος που τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ τον εξέλεγξαν το Νοέμβρη του 2007 πανηγυρικά ξανά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Επειδή είχε τη λεβεντιά να πάρει στους ώμους του το ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη γι’ αυτό εποχή, ενώ γνώριζε πολύ καλά το υψηλό προσωπικό ρίσκο που αναλάμβανε για την πολιτική του επιβίωση.

Ακόμη και γι’ αυτά όμως αγαπητέ Νίκο δεν τον χειροκροτούμε πάντα. Την πιο σκληρή κριτική στα στελέχη μας και στον ίδιο τον Παπανδρέου να ξέρεις ότι την κάνουμε εμείς οι ίδιοι , τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και καταφέρνουμε να επαναφέρουμε την πολιτική μας ηγεσία στο σωστό δρόμο , όταν παρεκκλίνει χωρίς να τη χαϊδεύουμε. Γι’ αυτό άλλωστε ανανεώνουμε συχνά και προσαρμόζουμε τακτικά το κίνημά μας , ώστε να αντιμετωπίζει τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα με προοδευτική φιλοσοφία και κοινωνική ευαισθησία. Γι’ αυτό η Ν.Δ. θα είναι μια ακόμα (λίγο μεγαλύτερη αυτή τη φορά) θλιβερή παρένθεση στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας.
Ο χρήστης V for Vlamenoi ;) είπε…
Κύριε Χρήστο, σέβομαι τις απόψεις σας και σας ευχαριστώ πολύ γιατί απαντήσεις όπως η δική σας αποτελούν πραγματική πηγή προβληματισμού, κάτι που συναντώ πολύ σπάνια στις τοποθετήσεις συντρόφων σας.

Τα γεγονότα όμως στα οποία αναφέρεστε μπορούν να ερμηνευθούν με ποικίλους τρόπους πέραν από τη δική σας (προσωπική ή κομματική) οπτική. Αλίμονο δε, εάν μετά από τόσο σπρώξιμο ο πρόεδρος σας δεν είχε να προβάλει και κάτι...

Σχετικά με την παιδεία, άλλα έλεγε ο Γιώργος κάποτε κι άλλα λέει τώρα. Σαν ΤΕΙτζής έχω να πω πως αυτή η "άθλια" κυβέρνηση είναι που δίνει λύσεις, όπως με τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης τα οποία πλέων είναι πραγματικότητα μιας και η διαδικασία έκδοσης των αντίστοιχων Προεδρικών Διαταγμάτων έχει ξεκινήσει. Η επαγγελματική ομηρία στην οποία είχε καταδικάσει όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ τους αποφοίτους ΤΕΙ, όπως και αρκετούς αποφοίτους Πανεπιστημιακών Τμημάτων, παρέρχεται ανεπιστρεπτί.

Σε ότι αφορά την Ε.Ε. και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, η στροφή του ΠΑΣΟΚ απ' το δόγμα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" σε φιλοευρωπαϊκό κόμμα μπορεί να εκληφθεί από εμάς μόνο θετικά και ως μια επιπλέον επιβεβαίωση των επιλογών του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παράλληλα όμως αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως ξεμπρόστιασμα της πολιτικής ανισορροπίας και της διάστασης θέσεων και πράξεων που το ΠΑΣΟΚ παθαίνει σε κάθε μετάβαση του από αντιπολίτευση σε κυβέρνηση.

Στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, όντως το ΠΑΣΟΚ, και ο Γιώργος με τα ζεϊμπέκικα του, καταφέρατε να περιορίσετε τους Τούρκους στο να αμφισβητούν μονάχα το μισό Αιγαίο. Παράδειγμα το ενιαίο αμυντικό δόγμα που θεωρητικά προέτεινε μια ασπίδα άμυνας πάνω από την Κύπρο, όταν όμως ήρθε η ώρα τα σχέδια να τεθούν σε εφαρμογή οι S-300 εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη, πάλι καλά που δεν τους πήγαμε στην Πελοπόννησο...

Κλείνοντας θα αναφερθώ σε ένα άρθρο του Βήματος (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=148022&ct=78) για τα γεγονότα με τον Οτσαλάν και σε μια συνέντευξη του ίδιου το Παπανδρέου στον Αυτιά (http://www.pasok.gr/portal/gr/290/51425/3/7/1/showdoc.html).

Σύμφωνα με Το Βήμα: "ο Πάγκαλος ζητούσε την αμερικανική συνδρομή για να φυγαδεύσει τον Καλεντερίδη και τους Κούρδους που είχαν απομείνει εγκλωβισμένοι στην ελληνική πρεσβεία, ο Αμερικανός πρεσβευτής Νικ Μπερνς του απάντησε ψυχρά: «Θόδωρε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε απολύτως. Η Μάντλιν (Ολμπραϊτ) είναι πολύ χολωμένη γιατί συνεργαστήκατε με τρομοκράτες»"...

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του Βήματος: "Δύο ημέρες αργότερα, όταν τηλεφώνησε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο Μπερνς ήταν πολύ πιο θερμός: «Ο.Κ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, η CIA θα εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση όλων»".

Ο τότε Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δεν μπορούσε να αρνηθεί συνδρομή σε Αμερικανό πολίτη. «Η CIA θα εγγυηθεί» με υπουργό τον Γιώργο αλλά δεν μπορούσε με υπουργό τον Πάγκαλο... Αυτά τα έλεγε Το Βήμα, όχι κανένας Τράγκας... Έτσι για να μην απορούμε πως μερικοί πάνε μπροστά, με ποιες πλάτες ανελίσσονται και σε ποιους χρωστάνε υποχρεώσεις.

Από την άλλη στη συνέντευξη του ΓΑΠ στον Αυτιά, εντύπωση μου προκαλούν οι έξεις δηλώσεις:

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Και όπου έχω δουλέψει, και στο εξωτερικό, ευτυχώς, ήταν το σύστημα τέτοιο, είτε στον Καναδά, είτε στην Σουηδία, είτε στην Αγγλία, όπου τα εργατικά δικαιώματα ήταν τόσο ισχυρά, που δεν μπορούσαν να μην με πληρώσουν στην ώρα μου..."

Δηλαδή αναγνωρίζει πως στο νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο που υπήρχε και υπάρχει σε δύο από τις τρεις χώρες που αναφέρει (Αγγλία και Καναδά), "τα εργατικά δικαιώματα ήταν τόσο ισχυρά, που δεν μπορούσαν να μην τον πληρώσουν στην ώρα του".

Τι να πω; Πραγματικά τι να πω για κάποιον που κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για νεοφιλελευθερισμό και κάνει τέτοιες δηλώσεις...

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "...Και βεβαίως, έχω δουλέψει και ως καθηγητής κοινωνιολογίας σε διάφορα ιδρύματα."

Ιδρύματα; Τι Ιδρύματα; Μήπως ιδιωτικά εκπαιδευτήρια; Κολέγια; Ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Που πήγαν τα πιστεύω του; Που πήγε η ιδεολογία του; Μα είναι δυνατόν;

Θα μπορούσα με τα παραπάνω να γίνω πολύ περισσότερο καυστικός. Ο σκοπός μου όμως δεν είναι να γίνω κακός.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τους δημόσιους υπαλλήλους. Κύριε Χρήστο προσπαθείτε να τριπλάρετε, καθότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν απολύονται έτσι απλά... κι όσοι ξέρω παρακαλάνε να τους τύχει καμιά εθελούσια, όπως άλλωστε και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στον ΟΤΕ.

Όσο για τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, ΟΛΟΣ ο κόσμος αυτό θέλει. Άσχετα πως ακόμα λειτουργούμε με τη λογική του παραλόγου σαν κοινωνία και τρέχουν όλοι να βολευτούν στο δημόσιο...
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Εν πάση περιπτώσει αγαπητέ Νίκο,
δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν στους "σωτήρες" , που σαν από μηχανής θεοί έρχονται και μας οδηγούν στη γη της επαγγελίας. Κανένας Παπανδρέου και κανένας Καραμανλής δεν είναι σε θέση από μόνος του να οδηγήσει τη χώρα στην προκοπή. Τους μεγάλους ηγέτες τους δημιουργούν τα μεγάλα γεγονότα σε μεγάλες συγκρούσεις , όπου οι νικητές ντύνουν τους ηγέτες τους με πολλούς "μύθους" μορφοποιώντας και ερμηνεύοντας κατάλληλα τα γεγονότα κατά πως τους βολεύει, ώστε να φαίνεται ότι όλα ήταν αποτελέσματα των μεγαλοφυών τους κινήσεων. Μικρές λεπτομέρειες συνήθως , που τις περισσότερες φορές ήταν ευνοϊκές ή ατυχείς συμπτώσεις κατέταξαν ιστορικά ανθρώπους στο Πάνθεον των μεγάλων ή τους καταδίκασαν στην αφάνεια.
Η ουσία βρίσκεται πάντα στη δουλειά και την αποτελεσματικότητα των πολλών , που καλούνται να υλοποιήσουν τα οράματα και τις ιδέες των κοινωνικών ρευμάτων , με τα οποία αναδεικνύονται οι ηγέτες. Αυτό είναι το ζητούμενο γι όλους εμάς και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Να καθόμαστε και να ερίζουμε για το ποιος έχει το πιο καλό αρχηγό είναι ανόητο . Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν να συζητάμε περισσότερο για την οπτική γωνία που βλέπουμε ο καθένας τα κοινωνικά δρώμενα και να τα περιγράφουμε δεχόμενοι και τις αλήθειες των άλλων. Όταν έχει η μία πλευρά δίκιο δε συνεπάγεται ότι η άλλη έχει εξ ορισμού άδικο. Απλά ο καθένας περιγράφει τη δική του αλήθεια από τη δική του οπτική γωνία. Την πραγματική Δημοκρατία θα την κατακτήσουμε όταν την εικόνα του καθενός από τη δική του ματιά τη χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για το καθετί και αγωνιζόμαστε να το κάνουμε καλύτερο για όλους με αντικείμενο διαφωνίας τον τρόπο που θα το πετύχουμε στο πολιτικό περιβάλλον που ζούμε κάθε φορά και όχι τις εικόνες που βλέπουμε…
Οι καπιταλιστές και οι εργαζόμενοι λοιπόν είναι αυτονόητο να μη βλέπουν τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία. Όμως στις χώρες που αναφέρθηκες, είτε αυτές ήταν Σοσιαλιστικές , είτε καπιταλιστικές η κάθε πλευρά μελέτησε και κατανόησε τις ανάγκες της άλλης και κατέληξαν , ανεξάρτητα από ποια πολιτική παράταξη είχε την πολιτική κυριαρχία σε κάποια αυτονόητα πράγματα χωρίς η μια πλευρά να προσπαθεί να εξοντώσει την άλλη. Αυτή την αλήθεια απλά εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου. Ποια ήταν η πολιτική της Ν.Δ. στη μέχρι τώρα διακυβέρνησής της; Αν σκεφτείς χωρίς κομματική προκατάληψη θα δώσεις φαντάζομαι μόνος σου τις απαντήσεις, γιατί θεωρώ ότι είσαι άνθρωπος με καλή αντίληψη. Λειτούργησε με τη λογική του ιδιοκτήτη του κράτους συνεπαρμένη από την ιδέα ότι η κυριαρχία του καπιταλισμού στον κόσμο μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ θα τους εξασφάλιζε ισόβια παραμονή στην εξουσία και επομένως μπορούσαν να δρούν στην Ελλάδα όπως ο Μπούς στον κόσμο χωρίς την ανάγκη να λογοδοτήσουν σε κανένα. Σ’ αυτή την παγίδα έπεσε ο διεθνής καπιταλισμός και στη σπουδή του να εξοντώσει τους αντιπάλους σκόνταψε επικίνδυνα.
Ο καιρός έχει πολλά γυρίσματα , καθώς η πολιτική έχει πολλά κοινά γνωρίσματα με τον τροχό…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ως καθηγητης πιαστηκες αδιάβαστος..
Η ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΚΑΜΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΗΤΑΝ Η ΜΙΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΣΣΣΣΣΣ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΤΟΥΡΛΟΥΜΟΥΣΗ,ΤΟΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟ κ.α

ΣΥΝΤΡΟΦΕ.....

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ....

ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟ ΣΟΥ ΕΡΓΟ ...ΚΑΙ ΑΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΚΕΙΘΕΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ....ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ,,ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥΥΥΥΥΥ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
KAI GIA XASISI STIS GLASTRES EIPE TO GIORGO NA FYTECOYME ,,TO JEXASES
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
KAI ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ ΥΜΙΑ .... ΒΕΒΑΙΩΣ!!

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΥΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,,ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΛΕΒΙΝΣΚΙ ΤΟΝ ΜΑΚΕΛΑΡΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ BILL!!!ΟΣΟ ΔΕ ΠΕΙΤΕ ΨΤΑΙΞΑΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,,ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΟΚ...
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Διαπιστώνω ότι μου την "έπεσαν" αρκετοί κουμπλογκοφόροι!!!
(κουμπλογκοφόρος= κουκουλοφόρος των Blogs=ανώνυμος!!!)

Αγαπητοί μου ανώνυμοι, έχετε δίκιο σ' αυτά που αναφέρεστε, αλλά τι θέλετε να κάνω; Να απολογηθώ εγώ για τις πράξεις κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ πριν το 2004; Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι όλα αυτά που αναφέρατε τιμούσαν τη Δημοκρατία μας, αλλά και το κίνημά μας. Τη σκληρή κριτική πάνω σ' αυτά την κάναμε εμείς πρώτοι και θα το διαπιστώσετε , αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τα κείμενα που έχω αναρτήσει στο ιστολόγιό μου. Είναι αυτονόητο ότι οποιοδήποτε μεγάλο κόμμα έλκει πολλές σκατόμυγες της εξουσίας, που χρησιμοποιούν για λογαριασμό τους τις όποιες σχέσεις έχουν με τα κανάλια της πολιτικής. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε από τον Ελληνικό λαό για όλα αυτά και του αφαιρέθηκε η εξουσία, εδώ και 5 χρόνια!! Πλέον ο κόσμος κρίνει και συγκρίνει ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά της κάθε πολιτικής δύναμης, του κάθε πολιτικού αρχηγού και τον κατατάσσει κατάλληλα.
Κάποιος με προτρέπει να αφήσω την ενασχόλησή μου με τα κόμματα. Δηλαδή τι , δεν πιστεύετε στην αναγκαιότητα ύπαρξης των κομμάτων; Αν αυτό λέτε, να το συζητήσουμε. Αν όμως πιστεύετε ότι σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι απαραίτητα τα κόμματα , τότε σε ποιούς πιστεύετε ότι πρέπει να αφήσουμε να ασχολούνται μ' αυτά; Αν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν αυτά που διακηρύττουν τα κόμματά τους δεν πρέπει να αγωνίζονται μέσα σ' αυτά για τη συνέπειά τους;
Και μια και μιλήσατε για σκυλιά. Τα αδέσποτα είναι μάλλον πιο επικίνδυνα από τα ... κομματόσκυλα στη λειτουργία της Δημοκρατίας, δε νομίζετε; Γιατί γλύφουν εύκολα όποιο χέρι τα ταΐσει , έστω και με ξεροκόμματα και δαγκώνουν όποιον βρουν μπροστά τους, ενώ τα κομματόσκυλα, όπως και τα τσομπανόσκυλα βγάζουν τίμια το ψωμί τους προσφέροντας συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαθέτοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο για μεγάλο πλήθος συμπολιτών τους . Άλλωστε, κάνοντας μια συνειδητή επιλογή, δεν έχω πλέον καμία επίσημη κομματική ιδιότητα (άρα για το χρόνο που αφιερώνω συζητώντας μαζί σας δεν θα έχω, κατά τη δική σας λογική, κανένα δικαίωμα, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ταϊστούν τα κομματόσκυλα) , αλλά δικαιούμαι φαντάζομαι να συμβάλλω , όσο μπορώ στην υποστήριξη των ιδεών, που πιστεύω και εκθέτω με κάθε ειλικρίνεια στο διαδίκτυο. Πάνω σ' αυτές τις ιδέες και θέσεις μπορούμε , όσο θέλετε να συζητήσουμε, αποδεχόμενος την καλόπιστη κριτική απ' όπου κι' αν προέρχεται.
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Για τους ανώνυμους , ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν αυτό το κείμενο
http://2glor.blogspot.com/2008/11/h.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ ,,ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,,,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ!!!!!
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Σωστά!!
Εκτιμώ τους ανθρώπους που είναι συνεπείς με τις ιδέες τους ανεξάρτητα απο το κόμμα που υποστηρίζουν. Σέβομαι τις ιδέες τους, ακόμα κι' αν τις πολεμώ με πάθος!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ