ΤΟ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ " ΣΤΟ ΠΕΡΙ "ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ" ΜΕΤΩΠΟ
Σε αρκετά blogs , που υποψιάζομαι ότι έχουν ενταχθεί στην προσπάθεια της Ν.Δ. να αξιοποιήσει το διαδίκτυο για την προβολή των θέσεών της και την αποδόμηση της πολιτικής της κυβέρνησης, αλιεύοντας άρθρα απο ακροδεξιά έως ακροαριστερά έντυπα (αρκεί να στρέφονται κατά της κυβέρνησης) παρατηρώ έναν συγχρονισμό με την αναδημοσίευσή τους , όπου με συνθηματικό τρόπο, γίνονται αναφορές στην πολιτική επικαιρότητα, χωρίς συγκεκριμένη πολιτική επιχειρηματολογία. Χτυπάνε απο θέσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς , απο το κέντρο, απο δεξιά , απο ακροδεξιά, απο παντού! Αρκεί να χτυπάνε!!! Αναδημοσιεύονται ή υιοθετούνται απίθανα σενάρια συνομωσιολογίας, που εκπορεύονται απ' όλες τις κατευθύνσεις! Η Ελληνική κυβέρνηση άλλοτε λειτουργεί σαν υποχείριο των Αμερικανών, άλλοτε των Γερμανών, άλλοτε των Γάλλων, άλλοτε των Ρώσων, άλλοτε των Κινέζων, του Δ.Ν.Τ. της Ε.Ε. των τροϊκανών κ.λ.π., πάντως σε καμία περίπτωση αυτών που της έδωσαν την πλειοψηφία πριν 18 μόλις μήνες! Ένα ιδιότυπο "Αντάρτικο του διαδικτύου" Τελευταίο άρθρο:
Του Νίκου Μπογιόπουλου « Απλώς παπαγάλοι»
Απ΄ ότι γνωρίζω οι παπαγάλοι λένε μόνο ορισμένες λέξεις ή φράσεις χωρίς να προχωρούν σε ανάλυση αυτών των λέξεων ή φράσεων αναπαράγοντας απλά ότι ακούνε ή διαβάζουν (πιθανόν να υπάρχουν και παπαγάλοι που μπορούν να το κάνουν)
Ας επιχειρήσουμε λοιπόν να αναλύσουμε αυτά που αποδίδονται στους «παπαγάλους» να δούμε και την ουσία των λεγόμενών τους.
- «λεφτά υπάρχουν»...
Προφανώς , μόνο οι αφελείς και αυτοί που λαϊκίζουν απευθυνόμενοι σε αφελείς εννοούν την ύπαρξη των χρημάτων μέσα σε κάποιο μυστικό συρτάρι, που η κυβέρνηση θα το άνοιγε και θα μοίραζε το περιεχόμενο στο λαό! Τα λεφτά δυστυχώς υπάρχουν μετά από άγρια ανακατανομή που έγινε και κατέληξαν στις τσέπες αυτών που τα απέκτησαν μέσω των κρατικών προμηθειών , μέσω του χρηματιστηρίου, μέσω των τοξικών ομολόγων, μέσω των χαριστικών παράλογων επιδομάτων, μέσω των «νόμιμων» φοροαπαλλαγών και της «νόμιμης» φοροαποφυγής τύπου Βουλγαράκη, μέσω εκβιασμών της κοινωνίας μέσω των πελατειακών σχέσεων πολιτικών και πολιτών και πολλών ακόμη τρόπων που μπορούμε να αραδιάσουμε και αφορούν φυσικά το σύνολο του πολιτικού συστήματος όλων των αποχρώσεων.
Οι «in» περιοχές κάθε πόλης της Ελλάδας, τα κοσμοπολίτικα νησιά της, οι αιγιαλοί και οι βουνοπλαγιές της είναι γεμάτες από πανάκριβες επαύλεις Ελλήνων με «μηδενικά» δηλωθέντα εισοδήματα, καθώς επίσης οι ίδιοι Έλληνες κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα - περιουσιακά στοιχεία- των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων των οποίων τυγχάνουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι.
Πολύ σωστά τα λέει λοιπόν ο Παπανδρέου, λεφτά υπάρχουν!
(θα περίμενα ίσως αυστηρή κριτική , γιατί δεν τα επιστρέφει εκεί που είναι δίκαιο με βάση τον κόπο του κάθε πολίτη, αλλά …)
2. « δεν υπάρχει σάλιο»...
Οι του Παπανδρέου αναφέρονται σαφώς στα ταμεία του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων . «Δεν υπάρχει σάλιο», γιατί διαπιστώθηκε ότι το έλλειμμα δεν ήταν 6%, όπως διαβεβαίωνε η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά 14% , μεσολάβησαν τα τοξικά ομόλογα, το πάρτι διορισμού πληθώρας ημετέρων στο διάστημα 2007-2009 και παντελής πολιτική απραξία , με αποτέλεσμα το πρωτογενές έλλειµµα να εκτιναχθεί από τα 4,5 δισ. του 2007 στα 11,5 το 2008 και στα 24 δισ. το 2009, όταν υποτίθεται ήταν γνωστό και στους αδαείς ότι εισερχόμαστε σε μια διεθνή οικονομική κρίση, από την οποία δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η Ελλάδα.. Αν υπήρχε σάλιο προφανώς δεν θα υπήρχε λόγος προσφυγής , ούτε στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., ούτε στο Δ.Ν.Τ.
Πολύ σωστά τα λέγανε λοιπόν οι του Παπανδρέου, δεν υπάρχει σάλιο
- «το ΔΝΤ είναι καταστροφή»...
Υπάρχει κανείς που αμφιβάλει γι’ αυτό;
Πολύ σωστά τα λέει ο Παπανδρέου, το ΔΝΤ είναι καταστροφή
- το ΔΝΤ είναι αναγκαίο»...
Αν κανείς βρεθεί γκρεμοτσακισμένος από αδέξια οδήγηση του οδηγού ενός λεωφορείου, που τον εμπιστεύτηκε για το ταξίδι του, είναι προφανώς καταστροφικό. Τότε όμως το Νοσοκομείο , μολονότι απεχθές και ανεπιθύμητο για τον καθένα, είναι αναγκαίο. Αλλιώς υπάρχουν τα δυο μέτρα κάτω από τα θυμαράκια , όπου πιστεύεται ότι είναι πιο άβολα! Όταν λοιπόν βρίσκεσαι μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο, όπως είπε ο Παπανδρέου, από λαθεμένους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων (πήγαινε όσα χρόνια πίσω θέλεις) και ιστορικά λάθη που παραδέχονται τα ίδια τα στελέχη της Ν.Δ. (βλέπε π.χ. απογραφή Αλογοσκούφη) μπροστά στον κίνδυνο να βρεθείς σε αδυναμία πληρωμών μισθών και συντάξεων γίνεται αναγκαίος ο μηχανισμός της Ε.Ε. , ακόμα και το ίδιο το ΔΝΤ. Όταν πνίγεσαι και μπορείς να σωθείς προσωρινά βασταζόμενος από την ουρά ενός κροκόδειλου , φαντάζομαι ότι θα το κάνεις! Στην κατάσταση που άφησε το καράβι της Ελλάδας ο προηγούμενος καπετάνιος , που έπλεε λίγο πιο πέρα ασφαλής σε βάρκα διάσωσης, μάλλον…
«Πολύ σωστά τα είπε ο Παπανδρέου, το ΔΝΤ ήταν αναγκαίο κακό »...
- «δεν πάμε στο ΔΝΤ»...
Αν η μνήμη μου δεν με απατά πριν ένα χρόνο και κάτι δεν υπήρχε μηχανισμός διάσωσης της Ε.Ε. Αυτός ο μηχανισμός δημιουργήθηκε μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες του Παπανδρέου να πείσει τους εταίρους μας ότι το πρόβλημα δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα , αλλά και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες , όπως π.χ. την Πορτογαλία, με στόχο την αποφυγή της εμπλοκής του ΔΝΤ. Όταν βρίσκεσαι στην κορύφωση αυτού του αγώνα και βλέπεις μάλιστα να προχωράει στην υλοποίηση των στόχων σου είναι ανόητο και παράλογο να δηλώνεις ταυτόχρονα ότι περπατάς στο δρόμο που υποτίθεται προσπαθείς να αποφύγεις.. Ταυτόχρονα όμως είσαι υποχρεωμένος να χαρτογραφήσεις και το δρόμο αυτό , καθώς η υλοποίηση των στόχων σου δεν εξαρτάται μόνο από τη δική σου βούληση. Παίζουν πολλοί ακόμα στο παιχνίδι. Είναι υποχρέωση αυτών που καλούνται να μας κυβερνήσουν να εξετάζουν όλα τα σενάρια των εξελίξεων στις σχέσεις μας με τους άλλους. Αλλοίμονο, αν κάθε σκέψη, κάθε συζήτηση, κάθε σενάριο που συζητείται στα άδυτα των διπλωματικών γραφείων γίνεται με Δημόσια διαβούλευση !!! Η κάθε κυβέρνηση κρίνεται για τις τελικές της αποφάσεις και ενέργειες, που είναι αποτέλεσμα όλων των φανερών και κρυφών επαφών των μελών της με κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο ή θεσμό και επ’ αυτών ασκείται φαντάζομαι η όποια αντιπολίτευση από τα υπόλοιπα κόμματα.
Πολύ σωστά τα έλεγε λοιπόν ο Παπανδρέου ότι δεν πάμε στο ΔΝΤ»..., όσο ήταν σε εξέλιξη η δημιουργία του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. και πολύ σωστά λέει ότι ορισμένες διαβουλεύσεις δε μπορούν να γίνονται δημόσια»..., όταν υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν ζημία στα συμφέροντα της Ελλάδας οι όποιες παρεξηγήσεις γίνουν , από σκόπιμες παρερμηνείες συζητήσεων που δεν είναι καταγεγραμμένες σε κανένα πρακτικό και σε κανένα πρωτόκολλο. Τίνος είναι η σοφή ρήση: "Στην πολιτική λέγονται πολλά που δε γίνονται και γίνονται πολλά που δε λέγονται";
Πιστεύω ότι , αν χαρακτηριστώ παπαγάλος , τουλάχιστον θα ανήκω σ’ εκείνο το είδος που εκτός από λέξεις και φράσεις καταθέτει τουλάχιστον και κάποιες σκέψεις, αναμένοντας από τους σκεπτόμενους πολιτικούς αναλυτές της Ν.Δ. σοβαρή κριτική για τα λάθη (δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχουν) της κυβέρνησης, καθώς και εξηγήσεις (εφόσον δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα ο πρώην αρχηγός τους) γιατί , ενώ είχαν την εξουσία και την εντολή από το λαό να έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις , μετά τις εκλογές του 2007, αυτοί την εγκατέλειψαν έντρομοι χωρίς να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να δώσουν τις «σωστές» λύσεις, που όψιμα , ως δια μαγείας ανακάλυψαν!
Ή, έστω, πριν μας πουν για τις καινούργιες τους ιδέες , οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη στον Ελληνικό λαό για την πεντάχρονη απραξία τους , που ήταν η αποφασιστική μαχαιριά στην όποια αξιοπιστία διέθετε η χώρα.
Σχόλια