ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΕΔΩ


Οι Ευρωεκλογές 2009 ανέδειξαν αναμφισβήτητο νικητή το ΠΑΣΟΚ και επιβεβαιώνουν την εδραίωση της πολιτικής ανατροπής, που έγινε στη χώρα μας εδώ και 7 περίπου μήνες. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, όταν αποκαλύφθηκε η πολιτική ένδεια της Ν.Δ. σε όλους τους τομείς και άρχισαν οι πολίτες να της καταλογίζουν ό, τι με ευκολία μέχρι τότε χρέωνε στο «κακό» ΠΑΣΟΚ και απώλεσε οριστικά το «ηθικό πλεονέκτημα» , καθώς ταυτίστηκε το ηθικό με το «νόμιμο» και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κάλυψαν απόλυτα τους υπουργούς , που καταρράκωσαν την ευαισθησία του λαού σε θέματα ηθικής τάξης. Τα τελευταία γεγονότα απλά αύξησαν τα ποσοστά αποχής , καθώς απαξιώθηκε συνολικά το πολιτικό σύστημα της χώρας και οδήγησε πολλούς πολίτες στα βουνά και τις παραλίες. Η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της «έπαιξαν» την υπόθεση αποχή πριν τις εκλογές για να τη χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι για την επερχόμενη ήττα τους. Η λογική ήταν απλή: Προκειμένου να έρθετε στις κάλπες να μας μαυρίσετε , καλύτερα πάτε οι ίδιοι για μαύρισμα. Θα μπορούμε να λέμε στον κόσμο μας ότι είστε εν δυνάμει ψηφοφόροι μας καλλιεργώντας την ελπίδα της μελλοντικής ανάκαμψης και στόχο την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην εξουσία περιμένοντας το θαύμα. Ήδη οι αριθμοί που παραθέτουν οι δημοσκόποι τη διαψεύδουν, καθώς οι μετρήσεις τους δεν καταλήγουν σε συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά αυτών που απείχαν. Ένα ακόμα στρατηγικό λάθος στην τακτική της ηγεσίας της Ν.Δ. μετά απ’ αυτό που έκανε το Μάρτη, όταν είχε την ευκαιρία αξιοπρεπούς αποχώρησης με δυνατότητα να διεκδικήσει σύντομα την εξουσία. Η πορεία της προς την εκλογική συντριβή στις επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι πλέον μονόδρομος και όσο τις καθυστερεί τόσο θα αυξάνονται και τα χρόνια που θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση μετά τις επόμενες εκλογές.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολα αυτά τα βαρύγδουπα και τις συνομωσίες, μόνος σου τα σκέφτηκες;
Ο χρήστης Clio είπε…
Εγώ ξέρω ότι νικητής των εκλογών είναι "Ο ΚΑΝΕΝΑΣ" με 48%.. Όλα τ' άλλα, αναμενόμενα..b
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Τα εκλογικά αποτελέσματα, αγαπητή μου Clio, τα διαμορφώνουν αυτοί που ψηφίζουν. Όσοι απέχουν δύο επιλογές έχουν: Η μία να αποδέχονται όσα αποφάσισαν οι άλλοι χωρίς αυτούς, η άλλη να βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για να ανατρέψουν το πολιτικό σύστημα, αν δεν το αποδέχονται πλέον. Αν κρίνουμε απο το πλήθος των ανθρώπων που βρίσκονται στους δρόμους και αμφισβητούν το πολιτικό σύστημα ή διεκδικούν στην πράξη το δίκιο που τους κλέβουν οι πολιτικοί , τότε με ασφάλεια νομίζω μπορούμε να συμπεράνουμε ότι υπερισχύουν κατά κράτος οι πρώτοι. Οπότε , ας αφήσουμε καλύτερα τον "ΚΑΝΕΝΑ" ήσυχο να απολαμβάνει τις διακοπές του και ας μη τον μπλέκουμε με εκλογές και νίκες σε ανύπαρκτους αγώνες.
Ο χρήστης Clio είπε…
Ο κανένας ήταν ένα ηχηρό μήνυμα κ. Χρήστο.. Όσο κι αν θέλετε να μη το δείτε, ήταν προειδοποίηση η αποχή. Σίγουρα δεν πιστεύετε ότι κοντά η μισή Ελλάδα δεν έχει άποψη.. Το δικαίωμα μου ή αν θέλετε η ΕΠΙΛΟΓΗ μου να απέχω, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν έχω λόγο και άποψη.. Η Ελλάδα δηλώνει ότι απαξιώνει το σημερινό κατεστημένο. Είναι καιρός να δούνε το Δάσος και ν αφήσουν το δέντρο.. Και μπορεί να γίνει και μ' αυτό τον τρόπο, πέρα από το να βγούμε στους δρόμους!
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Αγαπητή μου clio,
Έχουμε μια σχετική κουβέντα στο ιστολόγιο του homo sapiens και αντιγράφω το σχόλιο που έγραψα εκεί.
Oτιδήποτε παράγει πολιτικά μηνύματα δεν είναι κατ' ανάγκη πολιτική πράξη. Το να διαπιστώνεται για παράδειγμα ότι οι μαθητές σε ποσοστό 90% γράφουν στα Μαθηματικά κάτω από τη βάση μας δίνει τη δυνατότητα να βγάλουμε πολιτικά συμπεράσματα (Η Μαθηματική παιδεία στην Ελλάδα είναι προβληματική), αλλά το να γράφω σαν μαθητής στα μαθηματικά κάτω από τη βάση ή να παραιτούμαι από την προσπάθεια να μάθω Μαθηματικά, με τη δικαιολογία ότι το 90% των μαθητών δε μαθαίνει, δεν αποτελεί πολιτική πράξη!
Υποστηρίζω ότι η αποχή από τις εκλογές είναι παραίτηση από μια σημαντική διαδικασία για τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος. Άλλο πράγμα είναι να λέω ότι γυρνώ την πλάτη σ' αυτό το πολιτικό σύστημα και δε μ' ενδιαφέρουν οι λειτουργίες του και άλλο να δηλώνω ότι απέχω σαν ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν λειτουργεί σωστά (ενώ το αποδέχομαι). Και κάτι ακόμα: Ποιός και πότε θα αποφανθεί, ότι κοιτάξτε από δώ και πέρα το πολιτικό μας σύστημα λειτουργεί σωστά, επομένως να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους όλοι όσοι διαμαρτύρονταν δια της αποχής; Πότε λήγει η κοινωνική και πολιτική κρίση και ποιός θα μας ειδοποιήσει γιαυτό; Η δική μου απάντηση είναι ποτέ. Η κοινωνία μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και βρίσκεται σε μια συνεχή διαχρονική κρίση. Ο καθένας από μας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, με την καθημερινή του δράση διαμορφώνει καταστάσεις στο μικρόκοσμό του και το αλγεβρικό άθροισμα αυτών των κόσμων συνθέτει τελικά την κοινωνία μας. Οι σποραδικές αποδράσεις από τους μικροκόσμους μας ελάχιστα επηρεάζουν το σύστημα. Οι ομαδικές το διαστρεβλώνουν αφήνοντάς το έρμαιο στα χέρια αυτών που το θέλουν υπηρέτη τους. Όταν μπούμε στη λογική , ότι όλοι οι πολιτικοί και οι πολιτικοί σχηματισμοί είναι οι τελικοί μας δυνάστες και δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεφύγουμε απ' αυτούς με τις διαδικασίες που προβλέπει το πολιτικό μας σύστημα το επόμενο βήμα είναι να πάρουμε τα κουμπούρια και όποιον πάρει ο χάρος. (Αν δεν μας προλάβουν άλλοι να το κάνουν με τα τάνκς)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ