ΘΟΛΩΜΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ;

Ακούγοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και θεσμικό «φερέφωνο» του πρωθυπουργού της χώρας στις δηλώσεις του , κατάλαβα ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και γιαυτό θολωμένος ή ότι μας κυβερνούν τόσα χρόνια πράσινες και γαλάζιες συμμορίες και οι εκλογές δεν είναι τίποτα άλλο παρά το τελετουργικό με το οποίο η μία ομάδα προσπαθεί με κάθε μέσο να πάρει την κουτάλα από την άλλη με «Δημοκρατικές» διαδικασίες.
Αισθάνθηκα τρόμο από την κυνικότητα με την οποία μας είπε στην ουσία ότι, ό,τι γράφεται στις εφημερίδες και το διαδίκτυο για τους πολιτικούς είναι αλήθεια και δε χρειάζονται τα πορίσματα και η έρευνα των θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας για να αποδεχθεί κανείς ό, τι ακούγεται. Η κυβέρνηση με πληροφόρησε δια του εκπροσώπου της, ότι ο κ. Τσουκάτος λέει οπωσδήποτε την αλήθεια και όχι το ΠΑΣΟΚ , που ισχυρίζεται ότι δεν πήγαν στα ταμεία του τα χρήματα , πριν αποφανθεί γι’ αυτό η δικαιοσύνη, ο κ. Μαντέλης είναι ένοχος για τις μίζες κι ας μην υπάρχει ακόμα κανένα στοιχείο εις βάρος του από τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα της πολιτείας - αρκεί που ήταν υπουργός κάποια ύποπτη περίοδο- ο κ. Τρεπεκλής , που δεν του απαγγέλθηκε καμία κατηγορία από την επίσημη δικαιοσύνη , είναι ένοχος και φυσικά ύποπτος όποιος είχε προσωπικές σχέσεις μαζί του, ο κ. Σκαρπέλης αναφέρεται σαν προφυλακισμένος , ενώ βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία ανάκρισης από τη δικαιοσύνη , η οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμα προφυλάκιση. Να δεχθώ ότι 99% τα πράγματα είναι έτσι, αλλά υπάρχει και το 1% να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς. Τότε ο κ. εκπρόσωπος θα παραδεχθεί ότι ήταν κοινός συκοφάντης και θα κάνει μπροστά μας χαρακίρι; Κάποιος αποκάλεσε τον κ. Σημίτη "Αρχιερέα της διαπλοκής" πριν δέκα χρόνια και δηλώνει τώρα, χωρίς ντροπή και χωρίς να ζητήσει συγγνώμη, ότι έκανε λάθος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου (φαντάζομαι και όλοι όσοι διετέλεσαν κάποτε μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ) αφήνει να εννοειθεί ότι είναι ύποπτος για μίζες , εφόσον ήταν για δύο χρόνια μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ . Σαφέστατος ο κ. εκπρόσωπος.
Σκέπτομαι λοιπόν:
«Για να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα αρμόδια όργανα του κράτους ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας , κάτι παραπάνω θα ξέρει! Οι αποφάσεις των δικαστηρίων, της βουλής κ.α. θεσμών, που εγώ ο αφελής έχω μάθει να σέβομαι στις Δημοκρατίες , είναι για το θεαθήναι. Ολόκληρος πρωθυπουργός δια του εκπροσώπου του υιοθετεί αυτά που λέγονται στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής για στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους ενοχοποιεί πριν ακόμα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Αυτά που λέγονται, ότι τάχα μου όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους, είναι για τους αφελείς! Αλλά τι στο καλό! Γιατί δηλαδή να είναι αλήθεια μόνο αυτά που λέγονται και ακούγονται για τους Πασόκους; Κι αν είναι αλήθεια αυτά , τότε γιατί να μη είναι και τα άλλα ; Για τις υποκλοπές , για τα ομόλογα, για το Βατοπέδι, για τον Παυλίδη, για το Ζαχόπουλο, για το Ρουσόπουλο, για το Βουλγαράκη , για τη σχέση της Ν.Δ. με τη Mayo και τη Siemens , για την οργανωμένη απόδραση Χριστοφοράκου και Καραβέλα, για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της βουλής και ας λένε ότι θέλουν οι αποφάσεις της βουλής και οι εξεταστικές επιτροπές. Στάχτη στα μάτια! Έχουμε να κάνουμε με συμμορίες ! Και όσοι εμφανίζονται σε φωτογραφίες με τους ύποπτους είναι χωρίς άλλο στην ίδια "οικογένεια" στην Ιταλική της εκδοχή. Ή ο άνθρωπος έχει τόσο θολώσει βλέποντας την ήττα που έρχεται και δεν αντιλαμβάνεται αυτό που εγώ , ο απλός πολίτης, καταλαβαίνω. Δεν αντιλαμβάνεται ότι ζημιώνεται ανεπανόρθωτα ο πολιτικός κόσμος της χώρας βουλιάζοντας στην ανυποληψία, διαβρωμένος από την καχυποψία των πολιτών.Δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει τρύπες στη βάρκα , που και ο ίδιος ταξιδεύει.
Πρωταρχικό μέλημα των πολιτειακών παραγόντων, που ασκούν την εξουσία είναι η διαφύλαξη της αξιοπιστίας των θεσμών , γιατί αλλιώς καλλιεργείται το κατάλληλο έδαφος , που φιλοξενεί τους κάθε είδους «σωτήρες».
Γιαυτό , ανεξάρτητα από το τι κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι κυβερνώντες οφείλουν να σέβονται τα θεσμικά στηρίγματα της Δημοκρατίας , ακόμα κι’ αν το τίμημα γιαυτό είναι η απώλεια της εξουσίας. »

Σχόλια

Ο χρήστης Β.Bimbo( PR Profil ) είπε…
καλησπέρα,
αναρτήσαμε στο macedoine
τον λόγο του ομπάμα στο καιρο,
αν σας ενδιαφέρει

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ