ΦΟΡΟΣ «ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ»

Ο Υπουργός οικονομικών ζήτησε ιδέες για αύξηση των εσόδων του κράτους , ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Σαν νομιμόφρων πολίτης ανταποκρίνομαι άμεσα στην πρόσκληση και προτείνω την άμεση επιβολή του φόρου «πηδήματος».
Να φορολογείται ο κάθε Έλληνας με ένα ποσό (π.χ. 5 ευρώ) για κάθε πήδημα. Να κλιμακωθεί μάλιστα για κάθε κατηγορία Ελλήνων ως εξής:
1. Για τους ελεύθερους το κατώτερο όριο, γιατί η φοροαποφυγή θα είναι μηδενική. Υπάρχει μάλιστα ενδεχόμενο να δηλώνονται και εικονικά «πηδήματα». Αν αναγράφεται μάλιστα το ποσό που πληρώνει κανείς σαν φόρο γι΄ αυτή τη δραστηριότητα στο εκκαθαριστικό της εφορίας, αυτό θα αποτελεί και ένα καλό αποδεικτικό στοιχείο «κατάλληλου» γαμπρού.
2. Για τους παντρεμένους στην πρώτη δεκαετία του γάμου ο εν λόγω φόρος θα καταβάλλεται εφάπαξ με τη γέννηση κάθε παιδιού υπολογίζοντας χοντρικά 100 «πηδήματα» για κάθε παιδί.
3. Για τους παντρεμένους δεκαετίας και άνω ο φόρος θα είναι ίδιος με την κατηγορία (1) για τους ίδιους λόγους
4. Επιβάλλεται καπέλο, σε όσους αποδεδειγμένα ξενοπηδούν, στο δεκαπλάσιο. Αυτό μπορεί να αποτελεί και τεκμήριο διαβίωσης χτυπώντας κατ’ αυτό τον τρόπο αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή. (Κατά τεκμήριο για να συντηρεί κανείς γυναίκα και γκόμενα πρέπει να έχει μεγάλα εισοδήματα)
5. Στους Έλληνες και τις Ελληνίδες άνω των 60 ετών φορολογείται στο πενταπλάσιο , καθώς επιβάλλεται φόρος πολυτελείας. Γιαυτές τις περιπτώσεις το εκκαθαριστικό της εφορίας τυπώνεται και αποστέλλεται στο δικαιούχο σε πάπυρο και με την κατάλληλη κορνίζα αναγράφοντας με ευδιάκριτα γράμματα το ποσό και τον αριθμό των πηδημάτων που αντιστοιχούν.

Υποστηρίζω ότι το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό με δεδομένη την επίδοση των Ελλήνων σ΄ αυτόν τον τομέα και το γεγονός, ότι όχι μόνο δεν θα αποκρύπτονται, αλλά θα δηλώνονται και περισσότερες από τις πραγματικές πράξεις, κάτι που δεν συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα.
Είναι και κοινωνικά δίκαιο. Αν τρέχεις όλη μέρα από δουλειά σε δουλειά , που να βρείς χρόνο για τέτοιες πολυτέλειες. Ενώ αν το χρήμα ρέει και υπάρχει ελεύθερος χρόνος…
Ελπίζω η πρόταση να τύχει της δέουσας προσοχής από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Φυσικά ο νόμος δεν θα αφορά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου , γιατί σ’ αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα έπρεπε να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά της…
Κάθε πρόταση που θα βελτιώνει αυτήν που κατατίθεται θα προστίθεται πάραυτα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΤΟΜΑΔΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ και ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ,ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΠΗΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΕΥΓΕ
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Αγαπητέ Ανώνυμε 10.21
Αν απαντώ στα σχόλιά σου είναι γιατί μ΄ ενδιαφέρει πως σκέπτεται και τι λέει ένας άνθρωπος ελευθερωμένος απο τις φοβίες και τις αναστολές του, μόνος με τον Η/Υ του, ακόμα και όταν εκφράζει φασίζουσες απόψεις, όταν υποδύεται τον ηθικολόγο, το διανοούμενο, τον πολιτικό , τον επαναστάτη.
Είναι ο ίδιος , που φορώντας τη διαδικτυακή του "κουκούλα" με το χαρακτηρισμό "Ανώνυμος", καταφέρεται λάβρος κατά των κουκουλοφόρων, ο ίδιος "οικογενειάρχης", που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία και κάνει δεκαοχτώ προσευχές, ηθικολογεί ασύστολα, αλλά σκαρφαλώνει τα κάγκελα του πέμπτου ορόφου και βρίσκεται στο κενό, γιατί τον εκβιάζει η γκόμενα, ο ίδιος ο "νοικοκύρης" που βρίσκεται σκοτωμένος ή δαρμένος από τον άνδρα της ερωμένης του, ο ίδιος ο κήρυκας της ηθικής με την έξωθεν καλή μαρτυρία, που αποδεικνύεται διακινητής πορνοταινιών, έμπορος λευκής σαρκός , έμπορος ναρκωτικών και ότι άλλο σάπιο βάζει ο νούς σου.
Γιαυτό τα εύγε και τις ηθικολογίες να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου, όσο τουλάχιστον φοράς την "κουκούλα" της Ανωνυμίας.
Κάτι ηθικολόγους υποκριτές και υπέρμαχους των τύπων και της εικόνας , αλλά άδειους τενεκέδες τους έχω από καιρό χεσμένους.
Ο χρήστης Δέσποινα είπε…
κορυφαίο(και να απενεργοποιήσεις τα ανώνυμα σχόλια,σαν εκπαιδευτικός πρέπει να ενθαρρύνεις το θάρρος της γνώμης,κατά τη γνώμη μου!)
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Δέσποινα, σε καλωσορίζω στο μπλόγκ μου. Είναι αλήθεια ότι βρίσκομαι κοντά στην απενεργοποίηση των ανώνυμων σχολίων, αλλά σκέπτομαι ότι μαζί με πολλές κακίες λέγονται και αλήθειες, όταν γράφει κανείς χωρίς κανένα φόβο. Η ανωνυμία πιστεύω ότι είναι το πρώτο στάδιο, όταν ξεκινά κανείς να λέει τη γνώμη του. Ποντάρω ακόμα στην πεποίθηση ότι οι αναγνώστες μου, ακόμα και ανώνυμα, δεν ξεπερνούν τα όρια της δεοντολογίας στα σχόλιά τους.
Ο χρήστης Makiaveli είπε…
Κορυφαίο χιούμορ όπως πάντα :)

Φίλε κε Χρήστο,

έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οποιαδήποτε κυβέρνηση είχε πραγματικό οικονομικό πρόγραμμα - εφικτό ή όχι(!) - και κατάφερε να το εφαρμόσει. Γινόμαστε, συνήθως, μάρτυρες και θύματα φόρων άδικων και μάλιστα αναποτελεσματικών. Σε κάθε περίπτωση και μέχρι τώρα οποιοσδήποτε φόρος μας στεναχωρεί και μας αγχώνει.

Οφείλω όμως να ομολογήσω, ότι η δική σου ιδέα είναι πολύ διαφορετική. Πιστεύω ότι λόγω της ιδιοσυγκρασίας του ο Ελληνας θα χαιρόταν απίστευτα να πληρώσει φόρο πηδήματος! Για την ακρίβεια, θεωρώ ότι (ειδικά) αυτοί που θα επιβαρύνονται περισσότερο, θα κυκλοφορούν στους δρόμους κρατώντας, με αίσθημα περηφάνιας, το εκκαθαριστικό που θα αποδεικνύει πόσο υψηλό φόρο πλήρωσαν και άρα θα υποδηλώνει πόσο καλοί "πηδήκουλες" είναι.

Πλάκα πλάκα, να ευχόμαστε να ΜΗΝ διαβάσει την ανάρτηση σου κανένας υπουργός οικονομικών γιατι βλέπω το αστείο να γίνεται πραγματικότητα!!!
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Γειά σου Makiaveli
Η απουσία σου αισθητή. Τι έγινε πήραμε και αδιάφροχο υπολογιστή; Σε φαντάζομαι με πέδιλα και μάσκα δύο μέτρα κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας παρέα με ζαργάνες και γόπες να γράφεις!!!
Καλά να περνάς!
Ο χρήστης ασημωνης είπε…
Kλα τα λεει ο Makiaveli !!!!
Τους βαζεις ιδεες φιλε μου, και αυτοι ειναι ικανοι για ολα!
Εγω τωρα ως παντρεμενος 9 χρονια και με τρια παιδια θα πρεπει να πληρωσω.......1.500 ευρω;;;;!!!!!!
Απαιτω διαγραφη της αναρτησης , αμεσως!
Καλημερα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ