ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα στα Δημοτικά πράγματα της πόλης μας και τα όσα ακούγονται ή γράφονται σχετικά, θα ήθελα κι εγώ να καταγράψω τις σκέψεις μου σαν πολίτης αυτού του Δήμου ανεξάρτητα απο το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν. Έχω συνηθίσει (καλό ή κακό αδιάφορο) να σκέπτομαι φανερά και να δοκιμάζω τις απόψεις μου , γιαυτό άλλωστε διατηρώ αυτό το Blog.
Ο Λευτέρης έκανε μία επιλογή. Πρέπει να κρίνεται γιαυτή την επιλογή του, σαν άνθρωπος αυτεξούσιος, είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς μαζί του. Η λάσπη και οι κριτικές με βάση τα σενάρια που έχει ο καθένας στο μυαλό του είναι απαράδεκτα. Οι πολιτικές πράξεις των Δημόσιων προσώπων πρέπει να ελέγχονται , αν είναι χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο και στη βάση αυτή και μόνο πρέπει να αξιολογούνται. Ο Λευτέρης είχε το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την επιλογή του, ζυγίζοντας ο ίδιος με τα δικά του κριτήρια τα υπέρ και τα κατά.
Κρίνοντας πολιτικά και μόνο την κίνησή του θα διαφωνούσα για ένα και μόνο λόγο: Την ομάδα που ψήφισα να με εκπροσωπεί στο Δήμο τη θέλω να λειτουργεί συλλογικά, δημοκρατικά, αποφασιστικά. Αν οι τρεις είχαν σοβαρές διαφωνίες για τη στάση, που θα κρατούσαν, μπορούσαν να πάνε το θέμα σε ένα διευρυμένο παραταξιακό Συμβούλιο και να παρθούν Συλλογικές αποφάσεις. Οι προσωπικές πολιτικές συνήθως οδηγούν σε ίντριγκες και διαπροσωπικές διαμάχες , που καθόλου δεν απασχολούν τους πολίτες , απεναντίας μάλιστα τους οδηγούν σε απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής.
Στην πολιτική υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν τις ίδιες ή παρόμοιες απόψεις σε διάφορα θέματα και συνεργάζονται μεταξύ τους για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Τότε φτιάχνουν ομάδες, Συλλόγους , παρατάξεις, κόμματα και λειτουργούν μέσα σ' αυτά και αποφασίζουν για τη δράση τους μέσα απο συζητήσεις, όπου αναπτύσσονται τα υπέρ και τα κατά της κάθε δράσης και βρίσκεται η κοινή συνισταμένη, που την υποστηρίζουν πλέον όλοι. Όταν κάποιος θεωρεί , ότι η ομάδα που ανήκει δεν τον εκφράζει, τότε αποχωρεί απ' αυτήν και πάει σπίτι του ή παίρνει το ρίσκο να φτιάξει άλλη. Οι επιλογές του καθενός κρίνονται και τα κέρδη ή οι ζημίες λογαριάζονται στον καιρό τους. Δεν υπάρχουν σωστές ή λαθεμένες επιλογές. Υπάρχουν απλά ΕΠΙΛΟΓΕΣ, που χαρακτηρίζονται εκ των υστέρων σωστές ή λαθεμένες , ανάλογα με τα αποτελέσματα , που έχουν.
Όλοι μας πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς και τους κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, αλλά περσσότερο - με θρησκευτική ευλάβεια- αυτοί που τους υπηρετούν στα διάφορα αξιώματα. Όταν όμως η Δημοκρατία και οι θεσμοί που την υπηρετούν χρησιμοποιούνται για να ¨νομιμοποιηθούν" ενέργειες και πράξεις , που βρίσκονται σε εμφανή αντίθεση με το Δημόσιο αίσθημα και την κοινή περί δικαίου αντίληψη, τότε η αποχή απο τα όργανα , που ενεργοποιούν τους θεσμούς έχει την ένοια της προστασίας τους απο τους επίδοξους καταχραστές.
Το ζητούμενο λοιπόν σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η συμβατότητα των επιδιώξεων των θεσμικών οργάνων με τις προσμονές των πολιτών λαμβανομένων υπόψη και των διαφορετικών προσεγγίσεων που φυσικά υπάρχουν. Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια κρίνονται και οι πολιτικές πράξεις των πολιτικών προσώπων, που δίνουν τη δυνατότητα σ' εμάς τους πολίτες να εμπιστευθούμε την ψήφο μας στον ένα ή στον άλλο εκτιμώντας την κρίση τους και την πολιτική πρακτική τους.
Η αλήθεια δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, μία και μοναδική. Ο καθένας μας βλέπει τα γεγονότα απο τη δική του οπτική γωνία ανάλογα με τα βιώματά του, την πολιτική και πνευματική του συγκρότηση, γιατί όχι, τα προσωπικά του συμφέροντα.
Εξέφρασα και γω τη γνώμη μου όντας έξω απο τα πράγματα χωρίς να έχω όλα τα δεδομένα, που επηρέασαν και επηρεάζουν τις πράξεις των πρωταγωνιστών στα Δημοτικά πράγματα της πόλης μας, απο την πλευρά ενός πολίτη που δε θα κρίνει τελικά απο μια μόνο συγκεκριμένη σκηνή, αλλά όταν δει ολόκληρο το έργο την ώρα που θα πέσουν οι τίτλοι και θα εμφανιστεί τo "ΤΕΛΟΣ" στην εξέλιξη του σεναρίου.
Θέλω να ξέρω όμως και τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ λόγους για τους οποίους απέχουν οι τρείς της συμπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο, που ενώ αντιπολιτεύονται την πλειοψηφία , εν τούτοις παραμένουν μέλη της. Άλλο πράγμα είναι η αντιπολίτευση στον εκάστοτε Δήμαρχο και άλλο η προσπάθεια αποδυνάμωσής του και η υποκατάστασή του στην ουσία στην άσκηση της εξουσίας απο ομάδες χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα και με συνεκτική δύναμη την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους παιχνιδιών. Τότε έχουμε όντως θεσμική εκτροπή που δεν τη δέχεται φαντάζομαι κανένας Δημότης ακόμα κι αν ο οποιοσδήποτε Δήμαρχος αποδεικνύονταν ανεπαρκής στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις Δημοκρατίες τον έχει (και πρέπει να τον έχει) ο λαός.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ,,Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ..ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ!!ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ???
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Το όνομα
Από χθες το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου είναι γραμμένο στο νοσοκομείο της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Δόθηκε σε μια πτέρυγα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται εκεί και βοηθάει τους τραυματίες Παλαιστινίους ομάδα γιατρών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Αρη Μουσιώνη και με τη συμμετοχή του συναδέλφου του Ηλία Καρανίκα. Η ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί, παρέδωσε νοσοκομειακό και υγειονομικό υλικό".
Πηγή: ελευθεροτυπία

Πηγή της "είδησης": @ρ@τε πύλ@ς
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ. ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ;
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ; ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ.
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ; ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ (ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ)
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑΤΑ.
ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;
Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑΣΗ ΕΝΤΙΜΗ. ΤΗ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ. ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ; ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟ ΔΡΟΜΟ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ;= ΜΗΔΕΝ (0) ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΛΗΝ ΟΛΙΓΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ - ΑΓΝΩΣΤΩΝ.
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ

15 Ιανουάριος 2009 3:32 μμ

Ξαναγράφω:
"Κρίνοντας πολιτικά και μόνο την κίνησή του θα διαφωνούσα για ένα και μόνο λόγο: Την ομάδα που ψήφισα να με εκπροσωπεί στο Δήμο τη θέλω να λειτουργεί συλλογικά, δημοκρατικά, αποφασιστικά. Αν οι τρεις είχαν σοβαρές διαφωνίες για τη στάση, που θα κρατούσαν, μπορούσαν να πάνε το θέμα σε ένα διευρυμένο παραταξιακό Συμβούλιο και να παρθούν Συλλογικές αποφάσεις. Οι προσωπικές πολιτικές συνήθως οδηγούν σε ίντριγκες και διαπροσωπικές διαμάχες , που καθόλου δεν απασχολούν τους πολίτες , απεναντίας μάλιστα τους οδηγούν σε απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής."
Αγαπητέ φίλε νομίζω ότι η θέση μου είναι σαφής χωρίς περιτυλίγματα και υπεκφυγές. Όμως δε μπορώ να μην αναφέρω και τις άλλες εκδοχές, γιατί απο επαγγελματική συνήθεια ίσως, προσπαθώ να λαμβάνω υπόψη όλα τα δεδομένα, που πέφτουν στην αντίληψή μου, χωρίς να είμαι κατηγορηματικός για τίποτα, πόσο μάλλον για ένα θέμα που δε γνωρίζω σε όλες του τις διαστάσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΦΟΡΜΗ--ΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ--ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ,ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!!!!!

ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (πασοκ) ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ..ΤΟ...ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ..ΜΗ ΜΟΥ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σχόλια από τον καναπέ του σπιτιού κι όταν ΔΕΝ πέφτουν βόμβες τριγύρω.
Άφεριμ τζιάνουμ, επί του ευρωπαϊκότερου!
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Αγαπητέ Ανώνυμε
16 Ιανουάριος 2009 5:15 πμ

1. Το σχόλιό σου για την ταυτότητα του αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής διεθνούς προφανώς δέν είχε σχέση με το θέμα της ανάρτησής μου, αλλά με τις εμμονές σου για το ΠΑΣΟΚ. Πάνω σ' αυτό σ' απάντησα λοιπόν όχι με γενικές και αόριστες αναφορές αλλά με συγκεκριμένη απόφαση των Παλαιστινίων, που φαντάζομαι δεν την πήραν για να μου δώσουν τη δυνατότητα να προπαγανδίζω υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ούτε για να τιμήσουν τον αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη σχέση του με τον πρόεδρό της.
2. Η πληροφορία που δίνεις για την ιστορία του Χίτλερ πιθανόν να είναι χρήσιμη για τους Γερμανούς (σ' εμένα πάντως δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον να τη μελετήσω επαρκώς), αλλά δεν καταλαβαίνω πια σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ, που ακόμα... δεν είχε γεννηθεί!!!
Τους υπουργούς άμυνας των κρατών μάλλον δεν τους ορίζει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς και φαντάζομαι ότι οι απανταχού Σοσιαλιστές είναι μέλη της Διεθνούς για να προωθούν , όπου μπορούν , τα εθνικά τους συμφέροντα μάλλον και όχι για να κάνουν τα κέφια του εκάστοτε προέδρου της. Με τη λογική σου αφού Ο Καραμανλής είναι κουμπάρος με τον Εντογάν δεν έχουμε ανάγκη απο στρατούς και αεροπλάνα. Εμπρός στον πλήρη αφοπλισμό λοιπόν!!!
3. Το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία για πολλά χρόνια με την ψήφο του Ελληνικού λαού και μ΄αυτήν φιλοδοξεί να ξαναείναι, αν αποφασίσει ο λαός. Ούτε πραξικόπημα έκανε , ούτε τα δέντρα έβαλε να ψηφίσουν.
4. Δεν κρύβω , ούτε την πολιτική , ούτε την κομματική μου ταυτότητα. Γράφω τη γνώμη μου με το όνομά μου (και τη φωτογραφία μου). Η πρόσκλησή μου για διάλογο είναι ανοιχτή σε όλους. Προφανώς και υποστηρίζω τον πολιτικό χώρο που ανήκω. Είναι θεμιτό φαντάζομαι να αγωνίζομαι για την ιδεολογική της κυριαρχία, γιατί (για μένα καλώς για σένα ίσως κακώς) πιστεύω ότι θα είναι πιο χρήσιμη για την κοινωνία που ζώ και εργάζομαι. Πριν ξαναχρησιμοποιήσεις τη λέξη προπαγάνδα θα σε συμβούλευα να ανοίξεις ένα λεξικό για να κατανοήσεις πρώτα τη σημασία της.
5. Αν δεν αντέχεις την αντιπαράθεση καλό για την υγεία σου θα ήταν να την περιορίσεις ή να συζητάς περισσότερο μ' αυτούς που συμφωνούν με τις δικές σου απόψεις. Εγώ την αντέχω χωρίς να συγχίζομαι καθόλου και με χαρά θα περιμένω το επόμενο σχόλιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυριε χρηστο (ετσι πολιτισμενα) ...

ή κάνεις τον Κινέζο ή σου μεινε "κουσοϋρι" απο το ΠΑΣΟΚ του σημιτη ..

τι δουλεια εχει το σχολιο για τον αντιπροεδρο της σοσιαλιστικης διεθνους με το ....απο χθες το ονομα του Γιωργου Παπανδρεου...

Οσο για την τοποθετηση σου για το ποιος ειναι ο ρολος ενος θεσμου οπως η σοσιαλιστικη διεθνους με ενα κουμπαριο...τι να πω λυπαμαι γιατι νομιζα οτι εκαμνες τουλαχιστον σοβαρη πολιτικη αναλυση
τωρα μη ριξω και γω το επιπεδο για το τι ειναι η σοσιαλιστικη διεθνους
που τοσο καμαρι το εχει ο γιωργος ..τα ειπες εσυ...θεσμος της αρπακτης....

και αυτο δειχνει οτι "εκτος κειμενου" εισαι πολυ γυμνος και γι'αυτο αλλωστε ειρωνευεσαι...

και αλλη φορα στο εχω πει οτι εχεις επιλεκτικη κομματικη μνημη..θυμασαι οτι χαιρεσαι πχ τα δενδρα..τα ΡΟΖ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ σου λενε τιποτα????
σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον σου για την υγεια μου και ανταποδιδω..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ονομαστική: Η Σοσιαλιστική Διεθνής
Γενική: Της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Αιτιατική: Την Σοσιαλιστική Διεθνή
Κλητική: Σοσιαλιστική Διεθνή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αιντε ρε παπαρα που θα μας μαθεις το πως θα γραφουμε

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ