ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ;


Παρακολουθήσαμε όλοι από τις τηλεοράσεις μας τα χθεσινοβραδινά γεγονότα. Κουκουλοφόροι να καίνε, να καταστρέφουν και να λεηλατούν καταστήματα. Μερικούς άνδρες των ΜΑΤ να παρακολουθούν απαθείς τα τεκταινόμενα Η αστυνομία ανύπαρκτη. Κανένα σχέδιο αντιμετώπισης και προστασίας της περιουσίας των πολιτών , αλλά και των Δημόσιων κτιρίων. Λες και υπήρχε μια μοιρολατρική αποδοχή των γεγονότων . Σαν κάποιοι να ήθελαν πολλές φωτιές τη χθεσινή νύχτα, πολλές καταστροφές, πολλή βία. Σήμερα, καθώς βάδιζα προς το χώρο συγκέντρωσης για τη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη μας, άκουσα κάποιους «φιλήσυχους» πολίτες να σχολιάζουν:

- Έχουν πορεία κι’ εδώ σήμερα, σχολίασε ένας

- Λες να σπάσουν και τα δικά μας μαγαζιά; Ρώτησε ο άλλος.

- Από τους φοιτητές και τους αναρχικούς όλα να τα περιμένεις, είπε ανήσυχος ο τρίτος.

- Ρε ξύλο , που τους χρειάζεται είπε αγριεμένος ο τέταρτος της παρέας. Καλά τους κάνουν τα ΜΑΤ και τους δέρνουν. Άκου να καταστρέφουν το βιός μας! Εκεί, σάπισέ τους στο ξύλο να μάθουν! Η πολλή Δημοκρατία μας μάρανε!

Η πολλή Δημοκρατία λοιπόν. Μας έπνιξε , όπως το πολύ οξυγόνο! Γι’ αυτό πρέπει να τη μικρύνουμε , να τη φέρουμε στα δικά μας μέτρα, να μην ακούμε τις φωνές που μας ξυπνούν , μη πάθει τίποτα το μαγαζάκι μας!

Να, που οι χθεσινές εικόνες έκαναν τη δουλειά τους. Σοκαρίστηκαν οι «φιλήσυχοι πολίτες». Τρόμαξαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων απανταχού της Ελλάδας! Ταυτίστηκαν στα μάτια τους οι διαδηλωτές με τους κουκουλοφόρους. Οι δεύτεροι χωρίς άλλο θα ακολουθήσουν τους πρώτους! Για να μην έρθουν οι δεύτεροι πρέπει πάση θυσία να διαλυθούν οι πρώτοι. Αυτούς τους πρώτους όμως φοβάται η κυβέρνηση. Αυτούς , που με φανερά τα πρόσωπά τους διαδηλώνουν, διαμαρτύρονται, διεκδικούν. Αυτοί αποκαλύπτουν την πολιτική της γύμνια , αυτοί εκφράζουν τις δυσκολίες και τη φτώχεια που ζει η Ελληνική κοινωνία, αυτοί φωνάζουν για τη φτώχεια της Δημοκρατίας μας, για την ανεργία, για τη διαφθορά, για τα σκάνδαλα, για την παιδεία, για την υγεία, για τα αδιέξοδα των αγροτών, την εξαθλίωση των συνταξιούχων. Αυτοί είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας , οι συνάδελφοί μας οι φίλοι μας οι συγγενείς μας. Έχουν τα πρόσωπά τους ακάλυπτα ! Αυτοί μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό τοπίο! Γι’ αυτό δεν πρέπει να ακουστούν. Να φύγουν από το προσκήνιο. Καλύτερα να είναι μπροστά και έντονα η εικόνα των κουκουλοφόρων.

Αυτό φάνηκε σήμερα ανάγλυφα. Στην κύρια διαδήλωση των μαθητών και φοιτητών στην Αθήνα η αστυνομία έδωσε βροντερό παρόν! Ξαφνικά οργανώθηκε! Ενώ έδειχνε αδύναμη μπροστά σε μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόρους , φάνταζε παντοδύναμη μπροστά σε χιλιάδες διαδηλωτές , που τους διέλυσε. Κατάφερε να εγκλωβίσει μάλιστα 15χρονους μαθητές σε σταθμό του ΜΕΤΡΟ. Δεν θα γλυτώσουν τη σύλληψη! Μπορεί να πληρώσουν μάλιστα σαν υπεύθυνοι για τα χτεσινά γεγονότα!

Το άλλοθι για χρήση βίας πλέον υπάρχει. Τους το έδωσαν απλόχερα οι κουκουλοφόροι! Στριφογυρίζει στο μυαλό μου η σκέψη , ότι γι’ αυτό τους άφησαν ανεξέλεγκτους χθες βράδυ. Το ισχυρό άλλοθι για τη στάση τους απέναντι στα οργανωμένα και ειρηνικά λαϊκά κινήματα από δω και πέρα. Γιατί τώρα αρχίζει ο πραγματικός λαϊκός αγώνας, που θα σηματοδοτήσει την ανακατανομή του πλούτου. Η δεξιά και οι προστάτες της έχουν πλήρη επίγνωση του «κινδύνου» και βγάζουν όλα τα όπλα τους για την άμυνα, θεμιτά και αθέμιτα. Διαχρονικά έδειξε ότι πουλάει το τομάρι της πολύ ακριβά….

Σχόλια

Ο χρήστης press-a είπε…
Εντυπωσιακά, πραγματικά, τα "δάκρυα" κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την καταστροφή των εμπορικών καταστημάτων από εμπρησμούς και το "πλιάτσικο" των ημερών της εξέγερσης. Μόνο που πριν την καταστροφή και το πλιάτσικο, ομάδων διαδηλωτών, είχε προηγηθεί η καταστροφή και το πλιάτσικο από την ίδια την κυβέρνηση, τη νυν και τις προηγούμενες. Θέλετε να θυμηθούμε τα πρόσφατα μόνο; Κατάργηση του αφορολόγητου, τα 500άρια των ευρώ που στάλθηκαν για "περαίωση", οι συνεχείς και τραμπούκικοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ... Αφήστε το καθημερινό "πλιάτσικο" από τις τράπεζες! Γι αυτό το "πλιάτσικο" στους εμπόρους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες γιατί δεν ξεσηκώθηκε κανείς; Το "πλιάτσικο" των "πεινασμένων"΄φταίει μόνο ή η καταστροφή είναι συνεχής, καθημερινή και σε βάθος παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος χρόνου; Ακόμα και μετά από τόσες ημέρες κανείς από τα κομματικά επιτελεία δε μπορεί ή δεν θέλει να προσεγγίσει την αλήθεια στην εξέλιξη των γεγονότων.. Κανείς δε θέλει να δει την πραγματικότητα, κανείς δε θέλει να "αγγίξει" στις αιτίες...Συνεχίζουν να πουλάν "παραμύθα", δε θέλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους για την αποτυχία τους.
Η "σπέκουλα" τους ενδιαφέρει και μόνο...
Αλήθεια, για το "πλιάτσικο" στα ασφαλιστικά ταμεία, τους κουμπάρους, τις μίζες, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τα... Βατοπαίδια, για τα.. "χοντρά πλιάτσικα" δηλαδή, πάλι οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι κουκουλοφόροι, οι νέοι, οι αναρχοαυτόνομοι ευθύνονται; Ή αυτά είναι εντός της αποδεχτής νομιμότητας;
Τελικά, ποιοι φοράνε κουκούλες και μάσκες;
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
press-a
Εξαιρετικά εύστοχες οι παρατηρήσεις σου. Προσυπογράφω τις απόψεις σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ