ΚΟΥΙΖ

    Δύτης βρίσκεται 120 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και βυθίζεται με ταχύτητα 25 m κάθε  λεπτό (Κατάσταση Α).  Αν φτάσει στα 200 μέτρα είναι βέβαιο ότι θα συνθλιβεί από την πίεση του νερού. Αυτός καταφέρνει την ύστατη στιγμή, και αφού πιάσει τα σκοινιά βοήθειας που του παρασχέθηκαν, να σταματήσει τη βύθιση και λίγο πριν φτάσει στο κρίσιμο βάθος  μετά 9 λεπτά βρίσκεται πάλι στα 120 m με κατεύθυνση  προς την επιφάνεια της θάλασσας (Κατάσταση Β).
Τότε:
Α. Ο δύτης ήταν πιο ασφαλής στην κατάσταση Α
Β. Ο δύτης είναι πιο ασφαλής στην κατάσταση Β
Γ. Δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Σημειώστε την κατά τη γνώμη σας σωστή απάντηση . (Ο κ. Αντώνης Σαμαράς σημείωσε σωστό το Γ, αν σας βοηθάει...)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι μεν η σωστή απάντηση είναι το Α αλλά ο δύτης θα πεθάνει. Του δώσαν ένα σκοινί δεμένο σε ένα πλοίο που βυθίζεται, αλλά όχι αυτό που έχει ανάγκη. ΑΕΡΑ.
Δεν μπορεί να ανέβει απότομα διότι κινδυνεύει απο τη νόσο των δυτών, και είναι ήδη πολύ ώρα σε μεγάλο βάθος και όσα αποθέμετα και να είχε η φιάλη αδειάζει.
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Ανώνυμε, 30 Οκτωβρίου 2011 8:52 π.μ.
Η μοναδική μας ελπίδα είναι να υπάρχει επαρκής ποσότητα αέρα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν υπάρχει βλάβη στη συσκευή που χορηγεί το οξυγόνο(μάλλον το παίρνει από το νερό της θάλασσας, γιατί ο δύτης μας από τότε που βούτηξε στο νερό εδώ και 190 περίπου χρόνια δε βγήκε ποτέ στην επιφάνεια), τότε βυθίζονταν μάλλον νεκρός, οπότε έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα, όσος αέρας κι αν του δοθεί. Αν είναι ακόμα ζωντανός, ακόμα κι αν τα σκοινιά ρίχνονται από πλοίο που βουλιάζει (και μάλλον εδώ έχεις δίκιο), αν καταφέρει να αντιστρέψει την πορεία του προς τη συντριβή έχει τη δυνατότητα να τα κόψει, μόλις συναντήσει το πλοίο που βυθίζεται κι αν μπορεί να συνεχίσει μόνος την ανάδυση προς τη ζωή...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρέπει να κόψει τα σκοινιά όταν το πλοίο καθώς βυθίζεται φτάσει δίπλα του. Είναι όμως ναυτικός παλιάς σχολής και ξέρει μια λέξη που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι ναυτικοί του καραβιού, το φιλότιμο. Όταν ο καπετάνιος πρώτος θα εγκαταλείψει το καράβι αυτός θα το μπει μέσα στο βυθιζόμενο πλοίο για να σώσει ότι μπορεί.
Δίπλα στο πλοίο του πλέει και ένα άλλο, οι συνάδερφοί του το θεωρούν πειρατικό και ορκισμένο εχθρό τους. Είναι ένα πλοίο που του πετάει ένα δυνατό σκοινί αλλά αν το πιάσει θα θεωρηει προδότης. Το ερώτημα είναι όμως να ελπίζει βασιζόμενος στους συναδέλφους, που πολλές φορές στα ο παρελθόν τον ρίξαν στη μέση του ωκεανού ή να πιάσει το άλλο σκοινί, να κάνει την ανταρσία του και να βρεθεί σε τελείως άγνωστα νερά;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ