Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ


"Πάγκαλος συνεντευξιαζόμενος:
"Και εγώ έχω μεταφέρει χρήματα από φίλους μου επιχειρηματίες στα ταμεία του κόμματος. Δεν είναι τίποτα παράνομο......."

Σχόλιο:
Εμ... βέβαια... Παράνομο ΔΕΝ είναι, αφού όλα γίνονται νόμιμα!!!

Ηθικό είναι;

Γιατί οι επιχειρηματίες Πάγκαλε ΔΕΝ σου καταθέτουν χρήματα να ανάβεις κεριά στα εξωκλήσια της περιφέρειά σου...για άλλο σκοπό προφανώς στα δίνουν.

Επιτέλους πάψε να εκστομίζεις βλακείες... υπάρχουν και συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που κάτι τέτοια ακούν και πάνε για μπάνια στις εκλογές.

ΣΣ: Ας θυμηθούμε τον Θείο Αριστοτέλη που είπε ότι: "πολίτης είναι αυτός που είναι ικανός να κυβερνήσει και να κυβερνηθεί."
τα περί αχρείων τα είπε, αλλά είχε την εικόνα κάποιων ομοίων σου της εποχής του.
Άλλο είναι να λες αχρείο κάποιον που ενώ θα έπρεπε να μετέχει άμεσα σε μια δημοκρατία του δήμου και άλλο να έχει τους σημερινούς του αντιπροσώπους που δήθεν τον εκπροσωπούν... Κατάλαβες λοιπόν που πάει το αχρείος;

Μπορεί για σένα το ΠΑΣΟΚ να είναι "μαγαζάκι σου" και τρόπος βιοπορισμού σου, αλλά για όλους εμάς είναι η πολιτική παράταξη που έχουμε καταθέσει, τις ελπίδες μας, με αγώνες και πόνο ψυχής, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Πάψε λοιπό να ασχημονείς με προκλητική έπαρση και αλαζονεία ξερόλα και να υποτιμάς τον κάθε Έλληνα Ψηφοφόρο με συμψηφισμούς και φαιδρότητες.

Η ιστορία σου, του "96", είναι παγκοίνως γνωστή και καταδικαστέα.

Αυτά προς το παρόν, σεβόμενος τη προσπάθεια που καταβάλλει ο ΓΑΠ, με πολλά γνωστά "βαρίδια" ... εκεί στη Ιπποκράτους.

Το έχω ξαναγράψει, και το επισημαίνω ξανά:

ΜΗΝ μας θεωρείτε δεδομένους...

Νάσος.

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλια

Ο χρήστης THEPOS είπε…
Να μου επιτρέψετε να διαφωνήσω λιγάκι. Αν και δεν άκουσα την συνέντευξη και θα ψάξω να την βρω ομολογώ ότι δεν κατάλαβα την πολεμική.Όχι γιατί είναι άγιος ο Πάγκαλος αλλά γιατί είναι παράνομο να δέχεται ένα κόμμα εισφορές από κάποιον που είναι επιχειρηματίας. Το παράνομο προκύπτει όταν αυτά γίνονται εν κρυπτώ και χωρίς χαρτιά και διατυπώσεις. Ας ηρεμήσουμε λοιπόν. Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συντηρήσουν οι ίδιοι το κάθε κόμμα ας το κάνουν αν όχι θα πρέπει κάπως να καλύπτει τα έξοδά του.Φωνάζουμε για την επιχορήγηση φωνάζουμε για τις προσφορές από που θα τα βρει από προστάτες;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γιατι δεν γινονται επισημα και φανερα Χορηγοί οπως στις ΗΠΑ
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Αγαπητέ μου φίλε Θόδωρε,
Δεν είναι παράνομη η πράξη. Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα η νομοθεσία προβλέπει και φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις που παρουσιάζουν κουπόνια απο εισφορές σε κόμματα. Είναι λοιπόν νόμιμη η διαδικασία και τα κόμματα έχουν ταμίες σε διάφορα επίπεδα, που επιλαμβάνονται αυτών των υποθέσεων. Είναι όμως ηθικό, πρωτοκλασάτο στέλεχος να ομολογεί κυνικά ότι μετέφερε χρήματα, για κουπόνια, που πούλησε έστω, σε φίλους του επιχειρηματίες; Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ένας απλός ταμίας τοπικής οργάνωσης ή του κόμματος, που αυτή είναι η δουλειά του. Αν έλεγε ότι παρέπεμψε φίλους του, που ήθελαν να αγοράσουν κουπόνια, στον ταμία του κόμματος δεν θα υπήρχε τίποτα το μεμπτό. Ο κ. Πάγκαλος ήταν μέλος της κυβέρνησης και υπουργός της, που σημαίνει ότι είχε τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις και να περάσει νόμους, που ενδεχομένως θα αφορούσαν και τους επιχειρηματίες, που του αγόραζαν τα κουπόνια. Άντε να πειστεί ο απλός πολίτης με όσα βλέπει και ακούει γύρω του, ότι μαζί με τα "νόμιμα" δε δίνονταν και άλλα, παράνομα. Κατά τη γνώμη μου, η θέση του ταμία και του ανθρώπου που έχει νομοθετική και εκτελεστική εξουσία είναι θέσεις ασύμβατες. Το αντίθετο είναι πρόκληση και για τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κινήματος, που υποστηρίζω, δεν θέλω τέτοιου είδους συναλλαγές, ακόμα κι αν είναι "νόμιμες". Δε γίνεται επομένως πολεμική στον κ. Πάγκαλο. Θα πρέπει να εκφράζουμε τις απόψεις μας προς όλες τις κατευθύνσεις,γιατί εμείς, τα απλά μέλη του κινήματος, που μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές της παράταξης που υποστηρίζουμε και όχι τα πρόσωπα, δεν πρέπει να βάζουμε νερό στο κρασί μας σε ζητήματα ήθους, αλλά και ύφους της πολιτικής εξουσίας.
Η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι , αλλά και να φαίνεται τίμια!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν διαφωνώ για τα του Καίσαρος ούτε και για το ότι πρέπει σε όλους να ασκείται κριτική,κυρίως δε σε αυτούς που άσκησαν εξουσία. Εκείνο που δε μ' άρεσε είναι το ύφος του κειμένου που δεν δικαιολογούνταν από τα γραφόμενα. Αν έχει και άλλα να τα πει ο αρθρογράφος. Αλλά αυτό το "άντε έχω πολλά για την γούνα σου" είναι λίγο..κάπως.Αυτό ήταν η ένστασή μου. Να μην γίνουμε σαν αυτούς που κατηγορούμε.Κατά τα άλλα συμφωνώ με τους τύπους ότι πρέπει να τηρούνται γιατί κρύβουν και την ουσία ενίοτε
thepos
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
A RE LAMOGIA PASOKIA.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΟΥΤΡΑ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ.ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ,ΜΕ ΤΑΜΙΕΣ,Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΝΕ ? ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΑΘΕΜΙΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΚΛΠ..ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ,ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ Η ΝΔ ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑς ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΟΚ!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
......Ε!! ΣΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ??
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Ανώνυμε 11.34
Η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στους απλούς ψηφοφόρους σαν και μένα και σένα. Εμείς δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στα "δικά" μας λαμόγια. Στην ανάγκη αναλαμβάνουμε οι ίδιοι το ρόλο της αντιπολίτευσης και όταν ακόμα βρίσκονται οι "δικοί" μας στην κυβέρνηση. Διάβασε λίγο την πολιτική ιστορία του τόπου και θα καταλάβεις. Δεν καθόμαστε σαν κότες να λιβανίζουμε την κυβέρνησή "μας". Θυμίζω π.χ. την περίπτωση Γιαννίτση για το ασφαλιστικό , όπου η απεργία άγγιξε το 97%, τις απεργίες των Εκπαιδευτικών το 87 και 97 με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής! Λέτε να ήταν όλοι Νεοδημοκράτες που αντιμάχονταν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ; Τα λαμόγια και τις αντιλαϊκές πολιτικές τις πολεμούμε , απ' όπου κι αν προέρχονται. Γιαυτό και το ΠΑΣΟΚ των απλών ανθρώπων είναι διαχρονικά ένα κίνημα που προσαρμόζεται και προσαρμόζει τα στελέχη του στις απαιτήσεις της κάθε εποχής, κάνοντας κατά καιρούς την αυτοκάθαρσή του. Η δεξιά παραμένει απαράλλακτη εδώ και δεκαετίες , γιατί δυστυχώς εσείς οι ίδιοι δεν ταρακουνάτε καθόλου τις ηγεσίες σας. Γιαυτό η παράταξή σας θα αποτελεί τις μικρές ή μεγάλες παρενθέσεις στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Στον Ανώνυμο 11.38
Όσοι επισκέπτες δεν τσεκάρουν τίποτα θεωρώ ότι επέλεξαν "αδιάφορο" . Σε καλύπτει; Να μη κάνεις και κόπο άδικα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΟ 11:40

ΧΑΧΑΧΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ??ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ
ΚΑΤΩΘΕΝ-ΑΝΩΘΕΝ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕ ,ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΥΜΟΣ ΤΟΥ HARI XIXIXI

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ