ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ : Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ




Ευτυχώς τα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν σήμερα μπορούν να γίνουν αδιάψευστοι μάρτυρες για γεγονότα , που όσο κι αν προσπαθεί κανείς να διαστρεβλώσει, το μόνο που πετυχαίνει είναι να εκτίθεται και να αποδεικνύει την αναξιοπιστία του. Μπορεί κανείς με τη βοήθεια του Google Εarth να δει φωτογραφίες από δορυφόρο με απίστευτες λεπτομέρειες, τραβηγμένες οι περισσότερες το Σεπέμβρη και Νοέμβρη του 2003, άλλες (πολύ λίγες) το αργότερο τον Ιούλιο του 2005 και να διαπιστώσει, τι μέρος της Εγνατίας οδού ήταν ήδη κατασκευασμένο το 2004. ( Όταν ζουμάρει κανείς στο Google earth σε ένα κομμάτι της Εγνατίας, εμφανίζεται κάτω αριστερά η ημερομηνία που τραβήχθηκε η φωτογραφία).Μπορεί κανείς με τον ίδιο τρόπο να δει σε ποια κατάσταση ήταν και οι κάθετοι άξονες στην περιοχή του και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο που είχαν. Σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. δεν εκτελούνταν έργα, γιατί μας έλεγαν ότι αλλάζουν τους Μαθηματικούς τύπους για τις αναλήψεις τους.(Στην ουσία ήταν το χρονικό διάστημα που ανακατανέμονταν το μοίρασμα της πίττας) Επειδή τυχαίνει να διασχίζω τα τελευταία 33 χρόνια τουλάχιστον 6 φορές το χρόνο τη διαδρομή Ορεστιάδας -Ιωαννίνων με απόλυτη βεβαιότητα μπορώ να πω ότι η φωτογραφία ανταποκρίνεται πλήρως στην κατάσταση που υπήρχε εκεί το 2004. Αν μάλιστα ζουμάρει κανείς σε ολόκληρη τη διαδρομή θα παρατηρήσει ότι σε πολλά τμήματα που δεν ήταν ακόμα έτοιμο το οδόστρωμα ήταν ήδη έτοιμες πολλές σήραγγες και γέφυρες κατά μήκος της Εγνατίας, κάτι που παρατηρούσαμε στο ταξίδι μας.
Αν μετρηθεί το τμήμα της Εγνατίας που χρησιμοποιούσαμε ήδη οι οδηγοί (το μέτρησα με ακρίβεια εκατοστού με τη βοήθεια που δίνει το Google Εarth) θα διαπιστωθεί ότι είναι 475 χιλιόμετρα. Το συνολικό μήκος της Εγνατίας είναι 650 χιλιόμετρα. Τα 475 χιλιόμετρα με τα Μαθηματικά που ξέρω ( αγνοώ , αν μετά το 0+0=14 του Μητσοτάκη άλλαξε κάτι και στον υπολογισμό των ποσοστών) είναι το 73% των 650 και το υπόλοιπο μέχρι το 100% είναι 27%. Δηλαδή , αν υποθέσουμε ότι η Ν.Δ. ολοκλήρωσε το υπόλοιπο κομμάτι της Εγνατίας οδού , αυτό δε μπορεί να είναι περισσότερο από το 27% του έργου. Ακούγοντας λοιπόν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ (που προσπάθησε να μαζέψει λίγο τα πράγματα) στο πανηγύρι που έστησαν μπροστά σε μια γέφυρα της Εγνατίας, για να προβάλλουν το "έργο" τους, απέναντι στις "μακέτες" των προκατόχων τους, μπορεί να ξεγελάει τους μη έχοντες δική τους εικόνα , αλλά για κάποιον που ξέρει προκαλεί αλγεινή αίσθηση το ψέμα και το απύθμενο θράσος. Παρουσιάζουν, σαν γνήσιοι μαυρογυαλούροι, ένα έργο σαν δικό τους , όταν όλοι ξέρουμε τη μικρή τους συμμετοχή σ' αυτό.
Όσο για τους κάθετους άξονες; Δεν έχω προσωπική εικόνα για την υπόλοιπη Ελλάδα , αλλά αν προχωρούν, σαν αυτόν που διασχίζει το Νομό μας, δε χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο. Έχουμε όλοι μας ίδια άποψη και αν οι κομπασμοί των κυβερνώντων και η περηφάνια για το "έργο" τους περιλαμβάνει και αυτό που βλέπουμε εμείς , τότε μάλλον υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Σχόλια

Ο χρήστης phlou...flis είπε…
είναι η λογική του ...εγκαινιάζουμε κάθε φορά κι από ένα χλμ, γιατί ο πελοπονήσιος και οι νησιώτες δεν τα βλάπουν αυτά τα έργα ζωντανά. Οπότε... τους πιστεύουν

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ