ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


   Μετά τη  μεγάλη επιτυχία που είχε η δημοπράτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου η  αριστερή κυβέρνηση  τα πήρε χοντρά από το κεφάλαιο και πατάχθηκε η διαπλοκή  στα μίντια , μπήκε από κάποιους η ιδέα  να βγουν στη δημοπρασία και τα κόμματα.
 Έτσι κι’ αλλιώς , όπως αιτιολόγησε ο άνθρωπος που είχε την ιδέα, τα παλιά κόμματα ήταν διαπλεκόμενα  με τις τράπεζες και τα μίντια, οπότε η δουλειά δε μπορεί να μείνει μισή. Επίσης οι πραγματικοί  κουμανταδόροι  σ΄  αυτά ήταν είτε οι Εβραίοι, είτε οι Αμερικάνοι, είτε  οι Γαλλογερμανοάγγλοι. Αν βγουν στη δημοπρασία , είτε θα αναγκαστούν   τα πραγματικά αφεντικά να δώσουν χοντρό χρήμα για να συνεχίσουν να τα ελέγχουν, είτε θα βρεθούν καινούργιοι χρηματοδότες από το διεθνές  κεφάλαιο, που θα τ’ αγοράσουν  με πλήρη διαφάνεια.  Και στις δύο περιπτώσεις θα μπει στα ταμεία πολύ χρήμα και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μετά το ψωμί που κέρδισαν με τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφαλίσουν και το παντεσπάνι τους. Τα κόμματα φυσικά δεν θα μπορούν να είναι περισσότερα από τέσσερα-δεν σηκώνει περισσότερα η Ελληνική κοινωνία- χωρίς να υπολογίζονται τα κυβερνώντα, τα οποία δεν θα μπουν στη δημοπρασία, γιατί είναι κρατικά. Σαν την ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 , ας πούμε,  αν τα αντιστοιχήσουμε με τα τηλεοπτικά κανάλια.
 Υπήρχε η σκέψη αυτοί που κόπηκαν από τις τηλεοπτικές άδεις να έχουν προνομιακή μεταχείριση στη νέα αυτή δημοπρασία. Επίσης υποστήριξαν κάποιοι ότι εφόσον τα κρατικά κανάλια είναι τρία, τόσα πρέπει να είναι και τα κρατικά κόμματα, προσπαθώντας μ’ αυτό τον τρόπο να κρατικοποιήσουν στη «ζούλα» και το κόμμα του Λεβέντη, σαν το νεώτερο που μπήκε στη βουλή.
      Μεγάλη συζήτηση έγινε αν θα δημοπρατηθούν τα υπάρχοντα κόμματα ή θα κλείσουν υποχρεωτικά όλα και θα δημιουργηθούν νέα, καθώς  προτάθηκε να δημιουργηθούν  τα εξής κόμματα: Ελληνική Δεξιά, Ελληνική κεντροδεξιά, Ελληνική κεντροαριστερά και Ελληνική Αριστερά.  – Μα εμείς δεν είμαστε η Ελληνική Αριστερά; αναρωτήθηκε κάποιο σημαντικό στέλεχος  του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ηρέμησαν τα πράγματα από τα γέλια, ακούστηκε  η φωνή του προέδρου. – Ας αφήσουμε αυτό το θέμα προς το παρόν και βλέπουμε, αφού μελετήσουμε πρώτα, πως θα συμφέρει καλύτερα  στον Ελληνικό λαό!
  Συζητείται επίσης αλλαγή και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Οι μονομαχίες για την απόκτηση των κομμάτων θα μεταδίδονται απευθείας από τα νέα κανάλια και στο ενδιάμεσο θα υπάρχουν διαφημίσεις  με πολύ μεγάλο κόστος από μεγάλες πολυεθνικές. Υπολογίζεται ότι αν τραβήξει η ιστορία μέχρι  λίγο πριν τις επόμενες εκλογές από τα έσοδα θα έχει αποπληρωθεί το χρέος και θα πάμε πλέον «καθαροί» στην επόμενη τετραετία. Αν το σκεφτόμασταν αυτό και με τις τηλεοπτικές άδειες, είπε κάποιος,  θα βγάζαμε τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ακόμη!

 Μ’ αυτό τον τρόπο θα σπάσει πλέον η διαπλοκή  και ταυτόχρονα θα υλοποιηθεί η υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι τελικά την κρίση θα την πληρώσουν  αυτοί που τη δημιούργησαν.  Οι κεφαλαιοκράτες και  οι πολυεθνικές. 

(τα παραπάνω αποτελούν μυθοπλασίες του γράφοντα σαν μικρό δείγμα "κρύου χιούμορ" στο οποίο ειδικεύεται.)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ