ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

   Με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργού παιδείας στα σχολεία,  όπου  δεν αναφέρεται η υποχρέωση της προσευχής και του εκκλησιασμού  των μαθητών, φούντωσαν πάλι οι  αναφορές στο πρόσωπο του υπουργού και  ξαναβλέπουμε  τη γνωστή φωτογραφία  εμφανιζόμενος ως  «κοιμώμενος» στα έδρανα της βουλής.  Είναι καιρός πια να μαθευτεί η αλήθεια. Ο υπουργός δεν κοιμόταν! Όπως αποκάλυψε σε στενούς του συνεργάτες, μολονότι υπάρχει πρόβλημα υγείας, εκείνη τη φορά  ο φακός τον συνέλαβε την ώρα που έβλεπε όραμα!

   Καθώς  άκουγε  από το βήμα της βουλής τους πολιτικούς του αντιπάλους  να τον κατηγορούν ως άθεο , έπεσε σε νιρβάνα και εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά του ο θεός !  
-        -  Ξέρεις ποιος ήταν ο Σαούλ; Τον ρώτησε.
-       -   Κάτι θυμάμαι , απάντησε  σαστισμένος  ο υπουργός.  Δεν ήταν αυτός,  που τον τύφλωσες, επειδή καταδίωκε τους Χριστιανούς, τον έκανες καλά και μετά έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Χριστιανισμού  σαν απόστολος  Παύλος;
-        -  Μάλιστα. Αν και δεν τελείωσες Πανεπιστήμιο, καλός είσαι. Αποφάσισα να γίνεις  εσύ ένας σύγχρονος απόστολος Παύλος και μην ακούσω αντιρρήσεις. Να μην επαναλάβω πάλι την ίδια ιστορία.  Δεν θα σε περάσω από δοκιμασία. Σκεφτόμουν να κάνω ένα δεύτερο κατακλυσμό να καθαρίσω ξανά τη γη από σας τους ανθρώπους, αλλά έχετε τύχη που ήταν στα πάνω της η ευσπλαχνία μου. Λοιπόν άκου καλά τι θα σου πω.
-         - Πρώτα  θα κάνεις κάτι να έχω και εγώ σαν θεός δυο λεπτά να ξεκουράζομαι . Μερικοί τύποι εκεί κάτω  πρωί μεσημέρι βράδυ, μη σου πω και πιο συχνά,  μου ζητάνε ό,τι ρουσφέτι  μπορείς να φανταστείς. Τάχα μου προσεύχονται. Όλοι  μου ζητούν να τους έχω καλά και να μη τους βρει κανένα απρόοπτο, αλλά έχω και μερικούς πιστούς ιδιώτες γιατρούς, νεκροθάφτες, λαμαρινάδες,  κ.λ.π. που μου ζητάνε κι αυτοί να μη μείνουν χωρίς δουλειά. Οι μισοί προσεύχονται να βρέξει γιατί έσπειραν κι οι άλλοι μισοί να έχει καλό καιρό γιατί  θέλουν να θερίσουν. Άντε βρες άκρη. Τώρα θέλω αυτό, μετά βόηθα για το άλλο, όλη την ώρα στο παρακαλετό και στο γλείψιμο. Τι στο καλό νομίζουν ότι έχω αλτσχάϊμερ  κοτζάμ θεός;. Μια φορά κάθε Κυριακή να μου λένε τι θέλουν και  εγώ τα καταλαβαίνω  όλα και έχω τέτοια μνήμη, που δεν ξεχνάω τίποτα και κανένα. Άλλωστε δεν  χρειάζεται να μου τα λένε δέκα φορές την ημέρα. Ξέρω από πριν τι θέλει ο καθένας. Τι θεός είμαι αν δεν τα ξέρω όλα;  Άλλα πράγματα θέλω από τους πιστούς μου. Έστειλα τον γιο μου στη γη, τους τα εξήγησε όλα με λεπτομέρειες, αλλά αυτοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. 
      - Είπε ή δεν είπε,  ότι οι πλούσιοι  που τον πιστεύουν πρέπει να μοιράσουν  τα υπάρχοντά τους στους φτωχούς και να τον ακολουθήσουν; Βλέπω μερικές κυράτσες που μου το παίζουν και πιστές τρομάρα τους  να ξοδεύουν για τα κομμωτήρια  και τα νύχια τους κάθε βδομάδα, όσα χρειάζεται ένας άνεργος για να ζήσει ένα μήνα την οικογένειά του. Τις βλέπω κάθε φορά που χτυπάει η καμπάνα να τρέχουν στις εκκλησίες και να προσεύχονται  μαζί με τ’ άλλα να τις γλιτώσω από τους άθεους, οι αθεόφοβες!!!
-         -  Είπε ή δεν είπε, ότι   Χριστός είναι ο «πλησίον», που έχει την ανάγκη τους  και δεν είναι  απαραίτητα ούτε  λευκός, ούτε Έλληνας, ούτε ορθόδοξος και δείχνει κανείς ότι αγαπάει το Χριστό, όταν αγαπάει και φροντίζει τον «πλησίον» ;  Με το ζόρι κρατιέμαι να μη ρίξω κεραυνό να κάψω κάποιους  που αυτοαποκαλούνται μάλιστα και  «Ορθόδοξοι Χριστιανοί» και  ονομάζουν τους πρόσφυγες και κατατρεγμένους από τους πολέμους ανθρώπους  «λαθρομετανάστες»  ζητώντας  γι’ αυτούς φράχτες  και πνίξιμο στη θάλασσα ακόμα μη τυχόν και τους αλλοιώσουν  τη θρησκεία και το έθνος!
-          - Είπε ή δεν είπε, ότι όποιος έχει δύο χιτώνες δίνει τον ένα σ’ αυτόν που δεν έχει; Τους κρεμάω ή δεν τους κρεμάω από τις  γραβάτες τους  όλους αυτούς τους κουστουμαρισμένους κυρίους και καθωσπρέπει κυρίες , που μετά από τα κεριά, τα λιβάνια  και τις μετάνοιες στην εκκλησία τραβούν για το εξοχικό τους αδιαφορώντας  για τους άστεγους και πεινασμένους ανθρώπους;
-         -  Είπε ή δεν είπε ότι , όταν κάνεις μια αγαθοεργία δεν πρέπει να επιδεικνύεσαι ; Να μη γνωρίζει το δεξί σου χέρι  τι κάνει  το αριστερό;  Τι δουλειά έχουν κάθε λίγο και λιγάκι στα κανάλια κάποιες πλούσιες κυρίες , που από μόνες τους μπορούν να συντηρούν  ολόκληρο σύνταγμα, να τρέχουν τάχα για εράνους υπέρ των φτωχών και αδύναμων, όπου στην ουσία προσφέρουν πάλι οι φτωχοί και αδύναμοι;
-        -   Είπε πολλά  ακόμα πράγματα που πρέπει να κάνει ένας πραγματικός Χριστιανός , αλλά   όλα κοστίζουν  ή  χρειάζονται θυσίες.  Ετούτοι κάνουν μόνο τα ανέξοδα  και προσπαθούν οι γελοίοι και υποκριτές να με ξεγελάσουν με γαλιφιές και  παρακαλετά.  Νομίζουν ότι είμαι κανένας βουλευτής, δήμαρχος ή υπουργός και θα έχουν την εύνοιά μου, αν με λιβανίζουν  δεκαπέντε ώρες την ημέρα. Κούνια που τους κούναγε!
-            Από δω και πέρα  θα αλλάξουν  ριζικά τα πράγματα  γι’ αυτούς που πραγματικά με πιστεύουν. Τις προσευχές , όπου σε παίρνει, θα τις καταργήσεις.  Ξέρω εγώ τι πρέπει να κάνω, σε ποιους, πότε  και πως, αρκεί να είναι συνεπείς  με τα έργα τους.
-          Θα κάνετε, μαζί με τους άλλους της άθεης παρέας σου, υποχρεωτική τη μοιρασιά της περιουσίας των πλούσιων, που δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Από τα χρήματα που κερδίζουν, όσοι πιστοί μου εργάζονται ή παίρνουν συντάξεις, υποχρεωτικά τα μισά θα πηγαίνουν στους άπορους και τους άνεργους. Εσείς, που δεν έχετε το θεό σας, μπορείτε να σκαρφιστείτε πολλούς τρόπους να τα πάρετε από τους έχοντες και να τα μεταφέρετε στους φτωχούς. Έχετε τηλεοπτικές άδειες, λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια, νησιά, κατασχεμένες βίλες από πλούσιους και πολλά ακόμα αγαθά που έδωσα στη χώρα σας, όταν μοίραζα τη γη στους ανθρώπους.
-           
  Θα στείλω και στον Ιερώνυμο φώτιση να επιβάλει στο ποίμνιό μου τα παρακάτω:
-          Στις εκκλησίες θα πηγαίνουν οι πιστοί , που θα έχουν προσφέρει στους «πλησίον»  στην εβδομάδα που πέρασε τα μισά τουλάχιστον από τα αγαθά, που τους αξίωσα να αποκτήσουν.
-          Όσοι είναι αφοσιωμένοι σε μένα θα εργάζονται για μένα αμισθί.
-          Κάθε Κυριακή θα οργανώνονται ομάδες πιστών και θα φροντίζουν όσους έχουν ανάγκη σε ορφανοτροφεία, γηροκομεία, Νοσοκομεία , προσφυγικούς καταυλισμούς κ.λ.π.
-        -   Mα αν γίνουν όλα αυτά Πανάγαθε θα μείνεις εσύ χωρίς πιστούς και μεις   χωρίς ψηφοφόρους…
-        -  Θα….
Δεν πρόλαβε ν’ ακούσει τις επόμενες λέξεις καθώς στο βήμα ανέβηκε ο Άδωνις και με τις στριγκλιές του  μπορούσε να αναστήσει και πεθαμένο. Ξύπνησε κάθιδρος και βγήκε στο καφενείο της βουλής να ξενυστάξει. Δεν ήταν σίγουρος αν ήταν όνειρο ή όραμα, αλλά αυτά που άκουσε ήταν πολύ καθαρά στη μνήμη του. Λες και διάβασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτηκε. Αν τα προχωρήσω θα τα έχω καλά και με το θεό και με το λαό  ξανασκέφτηκε σχεδόν ψιθυριστά. 

 Πέρασαν πολλοί μήνες από τότε περιμένοντας να δει τα σημάδια φώτισης του Ιερώνυμου. Έκανε το πρώτο βήμα ξεκινώντας κι αυτός από τα εύκολα και έστειλε  τη γνωστή εγκύκλιο στα σχολεία…

Τώρα που το σκέπτομαι  υπάρχει θεϊκό σχέδιο να δοκιμαστεί  η πίστη των Ελλήνων χρησιμοποιώντας πάλι έναν άθεο.  Όσοι θεωρούν ότι Χριστιανός σημαίνει μόνο προσευχές, κατήχηση, κεριά και λιβάνια, τότε η θρησκεία τους θα είναι χωρίς περιεχόμενο και  θα αναγκαστούν να δηλώσουν άθεοι για να γλιτώσουν τα καλούδια τους.  Αν προχωρήσουν οι κυβερνώντες και εφαρμόσουν όλα αυτά που οραματίστηκαν (ήδη τα δύο σπίτια, που είχαν πολλοί, οσονούπω τα παίρνουν οι τράπεζες-σαν ενδιάμεσοι μεταξύ πλούσιων και φτωχών-, οι μισθοί και οι συντάξεις πήγαν στο μισό, οι νέοι  εργαζόμενοι παίρνουν μισθούς  εθελοντή ) και στο τσακ περάσουν  νόμο που θα εξαιρεί απ΄όλα αυτά τους άθεους και όλους εκείνους άλλων θρησκειών, που  τα δόγματα της πίστης τους δεν ζητούν από τους πιστούς τους τέτοια πράγματα, τι νομίζουμε ότι θα γίνει; 
Βέβαια μένει να αποδειχθεί ότι ό,τι πάρει η κυβέρνηση από τους πλούσιους θα το μοιράσει στους φτωχούς και δεν θα δημιουργήσει στη ζούλα άλλους πλούσιους! Αν δεν το κάνει, τότε δεν έχει ιδέα πως βαράνε οι άθεοι!

(Δεν είναι βέβαιο ότι ο υπουργός είδε τέτοιο όραμα, αλλά ο γράφων κάτι σαν να είδε και κατασκεύασε αυτό το μυθιστόρημα)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ