Λίγη τσίπα δε βλάπτει!

Σε πλήρη συντονισμό οι αναμεταδότες των κεντρικών ΜΜΕ και των blogs , που εκφράζουν την επικοινωνιακή πολιτική της Ν.Δ. προσπαθούν τελευταία να μας πείσουν, ότι για την κατάσταση που παρακολουθούμε στα οικονομικά πράγματα της χώρας μας υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση του ….ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Με λίγα λόγια ο οδηγός που πριν λίγο στοκάρισε το λεωφορείο στο στύλο της Δ.Ε.Η. εξ αιτίας της ανεπάρκειάς του, εγκαλεί τον οδηγό του ασθενοφόρου και τους γιατρούς που σπεύδουν να περιθάλψουν τους τραυματίες για την κακή κατάσταση των επιβατών, μπορεί μάλιστα να τους κατηγορήσει και για εγκληματίες, αν κάποιοι από τους βαριά τραυματίες δεν καταφέρουν να αποφύγουν το μοιραίο!!! Αν αυτό δεν είναι θράσος, τότε τι είναι;
Τα λένε και τα γράφουν οι ίδιοι , που κέρδισαν τις εκλογές του 2007 επικαλούμενοι την κατάσταση που παρέλαβαν από το ΠΑΣΟΚ το … 2004 και πρόσχημα ότι δεν πρόλαβε να αναδειχθεί το «τεράστιο έργο» τους και οι «μεταρρυθμίσεις» στα 3 μόλις χρόνια που πέρασαν. Όταν αυτό αναδείχτηκε μετά 5,5 χρόνια τρόμαξαν και οι ίδιοι μόλις το αντίκρισαν. Γι’ αυτό και εγκατέλειψαν στην ουσία το τιμόνι, πηδώντας από πόρτες και παράθυρα στην προσπάθεια να σώσουν τον εαυτό τους! Οι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά πως φτάσαμε εδώ.
Φυσικά η κριτική για αστοχίες, καθυστερήσεις, άδικες αποφάσεις, αναποτελεσματικές πολιτικές και ασυνέπειες λόγων και έργων είναι αναγκαίες πράξεις της αντιπολίτευσης σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά για ζητήματα που πηγάζουν από την πολιτική δράση της κυβέρνησης. Είναι πολιτική αλητεία να επιχειρείς να φορτώσεις δικές σου πολιτικές ευθύνες στις πλάτες των πολιτικών σου αντιπάλων, όταν μάλιστα υπό το βάρος αυτών των ευθυνών δέχεσαι μια συντριπτική πολιτική ήτα.
Είναι αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι οι διεθνείς οικονομικοί κύκλοι συμπεριφέρονται ανάλογα με τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων εντός της Ελλάδας, όταν μάλιστα υποστηρίζει ότι είναι οι αρχιτέκτονες των στρατηγικών κινήσεων στη διεθνή οικονομική και πολιτική σκακιέρα. Γι’ αυτούς μιλούν μόνο οι αριθμοί και τα αποτελέσματα, που δυστυχώς στις οικονομίες των χωρών δε μπορούν να διαμορφωθούν με μαγικά κόλπα. Χρειάζονται μεγάλα χρονικά διαστήματα και απαιτούν κατάλληλους παίκτες, που πρέπει να αποκτήσουν το σεβασμό των αντιπάλων τους στις σκληρές παρτίδες οικονομικού και πολιτικού πόκερ , που παίζονται στα διεθνή τραπέζια. Τα σενάρια για «βαθειά λαρύγγια» και άλλες εύθυμες ιστορίες είναι για αφελείς και απορώ πως υιοθετούνται από τη Ν.Δ. και χρησιμοποιούνται μάλιστα σαν αντιπολιτευτικά όπλα!
Τα αποτελέσματα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα φανούν πολλούς μήνες αργότερα και απ’ αυτά θα κριθεί αυστηρά απ’ όλους. Δυστυχώς αυτούς του έξι μήνες διαχειρίζεται μια δύσκολη κατάσταση με όρους που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Κοιμόμαστε όπως στρώσαμε με προηγούμενες επιλογές μας. Η τωρινή κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για την Ελλάδα που θα προκύψει μερικά χρόνια αργότερα και θα κριθεί στην ώρα της για τους όρους που θα έχει διαμορφώσει. Ίσως όχι γιατί θα είμαστε πιο φτωχοί ή πιο πλούσιοι, αλλά αν θα ζούμε σε μια στοιχειωδώς οργανωμένη κοινωνία, όπου οι πολίτες εμπιστεύονται τους θεσμούς και πολιτεία σέβεται τους πολίτες της.

Σχόλια

Ο χρήστης THEPOS είπε…
Αγαπητέ φίλε
Θα συμφωνήσω απόλυτα σε όλα αυτά μόνο...
Υπάρχει ένα αλλά σε όλη αυτήν την ιστορία και αυτό είναι ....η σέντρα.
Αν δεν βρεθούν όλοι αυτοί με ριγέ περιβολή και με περιουσία μόνο... για σπόρια όλα αυτά θα είναι άνευ ουσίας γιατί η ουσία δεν είναι να ανακαλύπτεις αλλά και να τιμωρείς. Αλλιώς τι νόημα έχει όλη αυτή η φιλολογία.
Θα περιμένω λοιπόν ως το καλοκαίρι να βγουν αρκετοί στην ...σέντρα. Αν δεν γίνει τότε μάλλον κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκείας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ