ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΛ;


Εκπληκτικό! Πώς είναι δυνατόν να διαμορφώσουν άποψη οι τηλεθεατές για τους πολιτικούς αρχηγούς, πριν καλά-καλά ξεκινήσει το περιβόητο Debate και να προλάβει μια εταιρία δημοσκοπήσεων να μετρήσει τις αντιδράσεις τους ΟΚΤΩ (8) λεπτά μετά την έναρξή του; Το κατάφεραν στο "ΒΗΜΑ"!!!!!
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το Debate των πολιτικών αρχηγών ξεκινάει στις 20:10 ημέρα Πέμπτη 28/05/2009. Η πρώτη ερώτηση της διευθύνουσας τη συζήτηση ολοκληρώνεται στις 20:14. Στις 20:18!!!!! εμφανίζεται στο "ΒΗΜΑ" δημοσίευμα με τίτλο "Debate: πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους πολιτικούς αρχηγούς;", όπου προβάλλονται αποτελέσματα δημοσκόπησης, με την οποία αξιολογούνται οι αντιδράσεις των τηλεθεατών σχετικά με την εικόνα που παρουσίασαν οι πολιτικοί αρχηγοί και φυσικά εμφανίζεται νικητής ο ...κ. Καραμανλής. Κατάφεραν και έκαναν 856 τηλεφωνήματα, υπέβαλαν 7 ερωτήματα, κατέγραψαν τις απαντήσεις , τις καταχώρισαν στο σύστημά τους και μέτρησαν κάτι που δεν ....συνέβη ακόμα, σε μόλις 8 λεπτά!!
Είναι φως φανάρι ότι η δημοσκόπηση είναι μαϊμού και τίθεται πλέον το ερώτημα ποιοί και γιατί την κατασκεύασαν.
Με δύο τρόπους μπορεί να εξηγηθεί.
1ο Να πρόκειται για κατασκευασμένη δημοσκόπηση στα γραφεία του συγκροτήματος ΔΟΛ, που δημοσιεύτηκε άκαιρα από "λάθος" των ανθρώπων , που επιμελούνται των αναρτήσεων.
2ο Να πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της εγκυρότητας των δημοσκοπήσεων, που δεν είναι τελευταία ευχάριστες για κάποιους και δυσκολεύουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους, που καταλήφθηκαν από κλίμα ηττοπάθειας.
Υπάρχει άλλη εξήγηση;
Όπως και να έχει το πράγμα πρόκειται για μια αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου που παίζει η συγκεκριμένη εφημερίδα -και οι άνθρωποι που τη διευθύνουν- στο πολιτικό παιχνίδι.
Υ.Γ. Υπάρχει και μια περίεργη παράγραφος της εταιρίας που αναφέρεται στα στοιχεία της έρευνας με πολλά μυστήρια "θα". Αντιγράφω:

"Τα στοιχεία της έρευνας έχουν ως εξής:

Το δείγμα θα είναι αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω. Θα επιλεγεί με πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς το φύλο και την ηλικία. Τα αποτελέσματα θα σταθμιστούν με βάση την ψήφο του 2007. H συλλογή των στοιχείων θα γίνει με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βασει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Η Κάπα Research είναι μέλος της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης."

Σχόλια

Ο χρήστης phlou...flis είπε…
μήπως δε διόρθωσαν το ρολόι του pc;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ