Η ΝΊΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΊΤΑΙ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΩ

 Η πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και υποστήριξαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ασφαλώς δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση. Στην ψηφοφορία που θα  γίνει οι βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να χειροκροτήσουν με πάθος τη "νίκη" τους, αλλά θα γνωρίζουν πολύ καλά, ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο, που η επικοινωνιακή  της πρακτική αρχίζει πλέον να μπάζει από παντού, καθώς η πραγματικότητα αρχίζει  να γίνεται ορατή σε ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών, καθώς διαλύεται η εικόνα που με πολύ μαεστρία (και χρήμα) φιλοτέχνησαν οι επικοινωνιολόγοι και το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ.

  Καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις έπαιξε ο ανυποχώρητος, συγκλονιστικός αγώνας των συγγενών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

   Κατά τη γνώμη μου, ο οδοστρωτήρας, που απειλεί με κατάρρευση την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το κοινωνικό κίνημα που αναπτύχθηκε γύρω από τις χαροκαμενες οικογένειες, το οποίο είναι υπερκομματικό και αναδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις διαχρονικές δυσπλασίες, τη διαφθορά και  αναποτελεσματικότητα του πολιτικού μας συστήματος, καθώς και των θεσμών, που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο  της λειτουργίας του. Εκτίμηση μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης με την πρόταση δυσπιστίας ευτυχώς πρόλαβαν μια ακόμα παράσταση που ετοιμάζονταν να δώσει η ΝΔ, προσπαθώντας να ξεπεράσει με επικοινωνιακά τερτίπια την τεράστια πίεση που άρχισε να δέχεται από διαδοχικές αποκαλύψεις σχετικές με την τραγωδία των Τεμπών, όταν άρχισαν να αποδίδουν καρπούς οι αγώνες των συγγενών των θυμάτων, αλλά να εκδηλώνονται ταυτόχρονα και  πρωτοβουλίες  από Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σχετικά με θέματα δικαιοσύνης.

 Ακόμα και ένας αρχάριος πολιτικός παρατηρητής θα μπορούσε να διαπιστώσει, ότι η κυβέρνηση άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος για  "θυσία" του κ. Κ. Καραμανλή και πιθανόν κάποιων στελεχών της ΝΔ στον ΟΣΕ, ώστε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την υπόθεση των Τεμπών μετά τα νέα δεδομένα . Δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις υπουργών, βουλευτών και οι τοποθετήσεις παραδοσιακά θερμών υποστηρικτών της κυβέρνησης από τα ΜΜΕ, που στην ουσία εξωθούσαν τον Κ.. Α. Καραμανλή σε παραίτηση. Ακόμα και η δημοσίευση της εφημερίδας "το Βήμα" για τη μονταζιερα σε απόρρητο οπτικοακουστικό υλικό, εκτιμώ ότι ήταν κίνηση που εξυπηρετούσε τον ίδιο στόχο. Μάλλον σαν αφορμή για να ξεδιπλώσει η ΝΔ τις δικές της πρωτοβουλίες θα λειτουργούσε. Τα γρήγορα αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ ακύρωσαν τους σχεδιασμούς της ΝΔ. Κάθε κίνηση πλέον, ακόμα και αν περιλαμβάνει πολιτικές ανθρωποθυσίες, θα εκληφθεί ως ομολογία ενοχής. Την ώρα που οι βουλευτές της ΝΔ θα χειροκροτούν τη νίκη τους θα γνωρίζουν ότι πλέον φορτώνονται εξ αδιαιρέτου τις πολιτικές ευθύνες για ότι έρθει  στο φως οι ίδιοι και η παράταξη τους. Τα περί εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων, που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας, καθώς και οι θεωρίες περί  μυστικής προσυνενοησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι ανέκδοτα για να γελούν οι έχοντες στοιχειώδη γνώση  της πολιτικοοικονομικής γεωγραφίας της χώρας και μια ακόμα μπάλα σανού για όσους συνεχίζουν να πιστεύουν στα πολιτικά παραμύθια της κυβέρνησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ