ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ;

  Φανταστείτε τη σκηνή:   Οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές του τόπου καμαρώνουν δίπλα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αμέσως μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη  από το δήμαρχο παίρνει το λόγο και λέει περίπου τα εξής:
   "Αξιότιμε Περιφερειάρχη, αγαπητέ Δήμαρχε, Στρατηγέ, Σεβασμιότατε,  δημότες και δημότισσες  του Δήμου Ορεστιάδας,
Ευχαριστώ πολύ για την τιμή, που μου κάνετε, να με ανακηρύξετε επίτιμο Δημότη του Δήμου σας, αλλά δεν θα αποδεχθώ αυτή την ιδιότητα!  Θα εξηγήσω αμέσως αυτή μου την απόφαση. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμβολίζει στα μάτια των πολιτών τον ανώτατο εκπρόσωπο της πολιτείας, καθώς επίσης  και του πολιτικού  κόσμου  της χώρας στο σύνολό του, από τα σπλάχνα  του οποίου άλλωστε προέρχεται.
   Στο νομό σας, στο Δήμο σας είναι έκδηλη η εικόνα της εγκατάλειψης  από την πολιτεία.

  • Ο κάθετος άξονας δεν λέει να τελειώσει εδώ και μια εικοσαετία τουλάχιστον και απ' ότι είδα δεν χρειάζονται δα ούτε  γέφυρες ούτε  σήραγγες που θα δυσκόλευαν το έργο.
  • Το τρένο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά και με τα δρομολόγια που γίνονται ακούγεται ότι πιο γρήγορα και με καλύτερες συνθήκες ταξίδευε κανείς πριν 30 χρόνια παρά τώρα.
  • Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη  και πληρώνετε εδώ με μεγαλύτερη συνέπεια τους φόρους στο κράτος από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Το κοντινό σας Νοσοκομείο αποδυναμώνεται
  • Καμία Δημόσια επένδυση δεν γίνεται παρ' ότι βρίσκεστε στο πιο ευαίσθητο τμήμα της Ελληνικής επικράτειας.
   Να μη σας κουράζω αναφέροντας και άλλες περιπτώσεις εμπαιγμού σας από την πολιτεία, που εσείς τα ξέρετε και τα ζείτε στην καθημερινότητά σας.
 Η ανακήρυξή μου ως επίτιμου Δημότη  υποψιάζομαι ότι είναι είτε μια ευφυής κίνηση του Δημοτικού σας Συμβουλίου  με στόχο την ειρωνεία  του πολιτικού κόσμου της χώρας και τον δημόσιο εξευτελισμό του δι εμού, είτε επιβράβευσή του επειδή προφανώς δεν έχετε  αντιληφθεί τις ευθύνες της πολιτείας και ημών των πολιτικών, που διαχειριστήκαμε τις τύχες της Ελλάδας για την κατάσταση του τόπου σας και μας τιμάτε αδιακρίτως, γιατί απλά και μόνο κάναμε τον κόπο να σας επισκεφτούμε στη γιορτή σας. Αν ισχύει το πρώτο, δεν δέχομαι τη διάκριση, γιατί δεν συμφωνώ στο δημόσιο εξευτελισμό  των πολιτικών, που κυβέρνησαν τη χώρα, μεταξύ των οποίων ήμουν και εγώ. Αν ισχύει το δεύτερο, δεν έχω καμία δουλειά να είμαι συνδημότης με πολίτες, που  λογίζονται  το φτύσιμο για ψιχάλα και τιμούν  πολιτικούς, που δεν ασχολήθηκαν  ποτέ στα σοβαρά με τη λύση των προβλημάτων τους.
     Αντ'  αυτού θα φροντίσω να στηθεί στην πόλη σας  και σε κάθε πόλη του νομού σας ένα άγαλμα αφιερωμένο στον "Άγνωστο Δημότη" , που παρά την εγκατάλειψή του από την επίσημη πολιτεία, συνεχίζει να ζει, να αγωνίζεται και να κρατάει ζωντανό αυτόν τον τόπο.
 Σας ευχαριστώ."
 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΧ!