Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



«Ένα εξίσου μεγάλο ζήτημα που αποτελεί εμπόδιο για τη δικαιοσύνη είναι οι συνεχείς τροποποιήσεις των νόμων, η πολυνομία, οι αιφνιδιαστικές, αποσπασματικές και συχνά φωτογραφικές τροπολογίες σε άσχετα με το θέμα τους νομοσχέδια χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των δικαστικών ενώσεων»

δήλωσε η

πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου,


«Πρόσφατα το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από πάρα πολύ κόπο και με μηδαμινά τεχνικά μέσα, κατέληξε σε ένα πόρισμα σχετικά με ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που διοργάνωσε η χώρα μας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Σύμφωνα με αυτό το πόρισμα, έχουν εντοπιστεί ελλείμματα κατά υπολόγων που είχαν αναλάβει τη διαχείριση της διοργάνωσης. Με κατάπληξη, πικρία και απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι στις 7 Οκτωβρίου 2014 ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία νομιμοποιήθηκαν αυτές οι δαπάνες. Όλα αυτά την ώρα που το Ελεγκτικό Συνέδριο βρισκόταν σε διαδικασία αναζήτησης των ελλειμμάτων από τους υπόλογους»

δήλωσε η

αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνέδριου, Δέσποινα Κωνσταντάρα


κατά τη διάρκεια της πανδικαστικής τους συγκέντρωσης.


Δεν ακούστηκε τίποτα, ούτε συζητήθηκε κάτι απ' αυτά στα "μεγάλα" κανάλια μας. Υποθέτω ότι οι ανταποκριτές τους δεν κατάλαβαν καλά τι άκουσαν και δεν τα μετέφεραν στους αρχισυντάκτες τους ή είναι συνηθισμένη τακτική των κυβερνώντων, που αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες, που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη ή βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Με λίγα λόγια, όταν ο νόμος δε μας βολεύει για να πετύχουμε το επιθυμητό, τον αλλάζουμε σε μια νύχτα και τον προσαρμόζουμε στα μέτρα μας. Όταν η δικαιοσύνη τσιμπάει κάποιον του σιναφιού μας για παράβαση νόμου, τον αλλάζουμε πάραυτα χαρακτηρίζοντας νόμιμα τα πεπραγμένα τους και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Αν αυτό δεν είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ, τότε τι μπορούμε να περιμένουμε ακόμη; Αν τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με τέτοιες καταγγελίες και οι δημοσιογράφοι δεν φέρνουν στο φως όλες αυτές τις υποθέσεις, τότε ποιος είναι ο ρόλος τους; Δυστυχώς η μεγαλύτερη ζημιά που μας έχει συμβεί δεν είναι η οικονομική κατάρρευση της μέσης Ελληνικής οικογένειας. Είναι, είτε ο παραγκωνισμός των θεσμών, όταν δεν εξυπηρετούν τις κυβερνητικές επιδιώξεις, είτε η χρησιμοποίησή τους σαν ενεργούμενα της προπαγάνδας τους και ο κυνισμός και το θράσος με το οποίο συνεχίζουν να συμπεριφέρονται όλοι αυτοί που ευθύνονται γ' αυτή την κατάντια!


«Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία. Με την μη εφαρμογή τους η κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης μετατρέπει τον εαυτό της σε κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς στον πολίτη και εάν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει εντούτοις το κράτος κατά τρόπο αυθαίρετο και παράνομο αρνείται την εφαρμογή της»

ανέφερε η κ. Θάνου

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν κάνουν αγώνα να ξεφύγουμε από την κρίση. Αγώνα να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη και να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους κάνουν στην πλάτη ενός λαού, που παρακολουθεί άναυδος τις εξελίξεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ