ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ

  Όπως και αν είναι το στέγαστρο και ο χώρος υποδοχής και προστασίας του αρχαιολογικού χώρου στην Πλωτινούπολη  Διδυμοτείχου (αν ποτέ κατασκευαστεί) είμαι σίγουρος πως  δεν  θα είναι πιο όμορφος απ' αυτό που δείχνω στις φωτογραφίες. Στα δικά μου μάτια θα προβάλουν αυτές οι εικόνες και θα αναδύεται  αυτή η αίσθηση για το χώρο, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα η κατασκευή δεν θα έχει καμία σχέση μ' αυτές.
Για έναν πολύ απλό λόγο.
  Η αρχιτέκτονας που το κατασκεύασε για τη διπλωματική της εργασία  είναι η κόρη μου. Τη χαρά και τη συγκίνησή μου, καθώς έβλεπα ζωντανά τα αποτελέσματα των σπουδών της στα σχέδια και τις μακέτες της,  ήταν αδύνατο να μη την περάσω και στην ιστοσελίδα μου.
  Ένας ακόμα λόγος που δημοσιεύω τις φωτογραφίες είναι για να φανεί ο σπουδαίος αυτός αρχαιολογικός χώρος, όπως τον οραματίζεται ένα νέο παιδί που ανοίγει τώρα τα φτερά του για δημιουργία  και θέλει να αναδείξει με τη δική του φαντασία τον τόπο του, τη στιγμή που η επίσημη πολιτεία εγκαταλείπει στη μοίρα της την κληρονομιά της και διώχνει για άλλες χώρες τα παιδιά της.
  Ο μελλοντικός επισκέπτης, που μπροστά του ίσως θα αντικρύσει  μια εγκαταλειμμένη λοφοπλαγιά και κάποιες σκουριασμένες  λαμαρίνες που θα πασχίζουν να προστατέψουν  έναν ανεκτίμητο θησαυρό, ας έχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να δει το χώρο  σε μια εικονική πραγματικότητα. Όπως θα έπρεπε να  είναι σε μια χώρα που θα έδειχνε το στοιχειώδη σεβασμό στον αρχαιολογικό της πλούτο


.

Σχόλια

Ο χρήστης Λευτέρης Χαμαλίδης είπε…
Είναι πραγματικά πανέμορφο. Μπράβο στην κόρη σου Χρήστο.

Χρήστο τα συγχαρητήρια μου στην κόρη σου! (αλλά και σε σένα και στην Τασία)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ