Ένταξη της Ελλάδας στα ΚΜΕΑ εδώ και τώρα!



Στις προηγμένες κοινωνίες, για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες υπάρχει πρόνοια, καθώς εντάσσονται στα ΑΜΕΑ και διευκολύνεται η διαβίωσή τους. Για τα κράτη που δε μπορούν να προσαρμοστούν και να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα στους πολίτες τους δεν έπρεπε να δημιουργηθεί ένας αντίστοιχος φορέας; Κάτι σαν ΚΜΕΑ (Κράτη με ειδικές ανάγκες) ας πούμε;
Η Ελλάδα θα εντάσσονταν σίγουρα σ’ αυτή την κατηγορία. Η αναπηρία της θα εντοπίζονταν μάλλον στο πολιτικό της προσωπικό και στους πολιτισμικούς ακρωτηριασμούς που υπέστη σε διάφορες φάσεις της ιστορίας της (βλέπε Τουρκοκρατία, Βαλκανικούς και παγκόσμιους πολέμους, εμφυλίους, δικτατορίες κ.λ.π.) . Γιατί κατά τα άλλα δεν φαίνεται να της λείπει τίποτα. Ευνοήθηκε σκανδαλωδώς από τη φύση, έχει ορυκτό πλούτο, εργατικούς πολίτες (πως εξηγείται αλλιώς το ότι προκόβουν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας;), επιστήμονες αναλογικά περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. (Ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που εξάγουμε)
Ας μας κόψουν λοιπόν οι Ευρωπαίοι μια σύνταξη για ΚΜΕΑ (κράτη με ειδικές ανάγκες) και ας μας αφήσουν να κάνουμε ότι μας καπνίσει. 11000000 Έλληνες από 10000 ευρώ το χρόνο έκαστος=110000000000 (110 δις το χρόνο) και να τελειώνουν με μας! Το πολύ-πολύ να υποχρεώσουν τον κάθε Έλληνα να φιλοξενεί δωρεάν για κανένα μήνα στο σπίτι του ζευγάρια Ευρωπαίων συνταξιούχων για τις διακοπές τους, να τους αφήνουμε να κολυμπούν δωρεάν στις παραλίες μας, να τρυγούν δωρεάν τα αμπέλια και τα οπωροφόρα δέντρα μας, να πίνουν όσο κρασί και τσίπουρο τραβάει η ψυχή τους, να χρησιμοποιούν ατιμωρητί τους Έλληνες εραστές οι γυναίκες τους. Να τους τραγουδάμε δωρεάν μέρα νύχτα τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων μουσικών, να τους παίζουμε σε κάθε αρχαίο θέατρο έργα Αρχαίων Ελλήνων, να κάνουν δωρεάν τα επιστημονικά τους συνέδρια εκεί όπου μεγαλούργησε ο Ιπποκράτης, ο Θαλής, ο Αριστοτέλης, ο Πυθαγόρας, ο Σόλωνας και οι λοιποί σπουδαίοι πρόγονοί μας.
Έχουμε στην Ελλάδα πλειάδα επιστημόνων σε όλα τα πεδία, που λόγω της αναπηρίας που ανέφερα, δεν μπορεί το Ελληνικό κράτος να τους αξιοποιήσει. Να δώσουμε στους Ευρωπαίους τη δυνατότητα να τους αξιοποιήσουν στην πατρίδα μας κατά το δοκούν, αφού θα παίρνουν και αυτοί το δεκαχίλιαρο που λέγαμε. Όλο και θα βρουν κάποιο πόστο να τους κάνουν χρήσιμους για τους ίδιους. Μπορεί και να κερδίζουν από όλη αυτή την υπόθεση πολύ περισσότερα από 110 δις το χρόνο, που θα τους κοστίζουμε! Μόνο που το κέρδος δεν θα πηγαίνει στις Ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά κατευθείαν, σαν κοινωνικός μισθός, στους Ευρωπαίους πολίτες. Και τα δεκαχίλιαρα κατευθείαν στην τσέπη του κάθε Έλληνα χωρίς ενδιάμεσους (Ελληνικές Τράπεζες, επιτροπές, ΕΣΠΑ κ.λ.π.)
Ίσως γι’ αυτό να μη τους πέρασε καθόλου από το νου αυτή η ιδέα και μας έμπλεξαν τσάμπα και βερεσέ με τα διάφορα μνημόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ