ΣΑΧ!

«Η Ευρώπη σάστισε. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει ο λαός να αποφασίσει για τη σωτηρία της χώρας. Ο Παπανδρέου ποντάρει σε ένα και μοναδικό χαρτί. Η απόφασή του είναι σωστή» γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο το Spiegel Online υπό τον τίτλο «Μπράβο κύριε Παπανδρέου!» και εξηγεί γιατί θεωρεί πως η απόφαση του πρωθυπουργού είναι ορθή.

«Ο κίνδυνος να πουν οι Έλληνες «όχι» στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής υπάρχει. Παρόλα αυτά η απόφαση είναι ορθή για τρεις λόγους» αναφέρει το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel και εξηγεί:

α) Ο πρωθυπουργός χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή. Εξελέγη πριν την κορύφωση της κρίσης. Η πολιτική που ακολουθεί απαιτεί δύσκολες αποφάσεις. Σε καμία αναπτυγμένη χώρα δεν έχουν επιβληθεί τόσο σκληρά μέτρα περικοπών και λιτότητας.

β) Η αντιπολίτευση κωλυσιεργεί. Μετά από ενάμιση χρόνo δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από μικροπολιτικά παιχνίδια. Μέσω του δημοψηφίσματος υπάρχει η ελπίδα ότι η αντιπολίτευση θα λάβει σαφώς θέση για το πως βλέπει το μέλλον της χώρας και...

γ) Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. Σχεδόν όλοι οι πολίτες είναι θύματα της οικονομικής πολιτικής, πολλοί δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει γύρω τους και καταφεύγουν στην απεργία. Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των πολιτών ταχθεί υπέρ του δρόμου που χαράσσει η κυβέρνηση ίσως η χώρα εξέλθει μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Ως συνέπεια οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχαναν οποιαδήποτε νομιμοποίησή τους."


  Η κίνηση Παπανδρέου δεν αφορά μόνο  το πολιτικό παίγνιο εντός της Ελλάδας. Είναι κίνηση πάνω στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, καθώς καλύτερα απ' όλους γνωρίζει, ότι ο "πόνος"  των Ευρωπαίων και των άλλων για τη "σωτηρία"  της Ελλάδας δεν είναι παρά μόνο μια αγωνιώδης προσπάθεια να φρενάρουν τις ραγδαίες εξελίξεις που προσλαμβάνει η κρίση χρέους στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επίκεντρο όχι πια αμελητέες ποσότητες, όπως η Ελλάδα. Είναι μια κίνηση με στόχο την αφύπνιση των ηγετών  της Ευρωζώνης, που σχεδιάζοντας την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας με βίαιη προσαρμογή σε συνθήκες άγριας πολυετούς λιτότητας , θεωρούν ότι θα κερδίσουν τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμάσουν τη δική τους σωτηρία. Η πρόθεσή τους να μετατρέψουν την Ελλάδα σε σκιάχτρο των λαών της Ε.Ε. για να εξασφαλίσουν ρευστότητα οι τραπεζίτες- εντολείς τους στην πλάτη των Ευρωπαίων φορολογούμενων στο Ελληνικό Δημοψήφισμα συναντά μια τεράστια απειλή που θέτει σε κίνδυνο τους σχεδιασμούς τους. Τους αναγκάζει να συμπεριλάβουν εδώ και τώρα και την Ελλάδα στην κοινή τους μοίρα δίνοντας ριζικό τέλος στο πρόβλημά της,  αντιμετωπίζοντάς το σαν πρόβλημα συστημικό της Ευρωζώνης και όχι  μόνο της  Ελλάδας και των Ελλήνων, χωρίς αστερίσκους και όρους υποτέλειας. Χρησιμοποίησε το φόβο τους  κάνοντας τους αναγκαίους συμβιβασμούς  για να κρατήσει το κεφάλι της οικονομίας μας έξω από το νερό εδώ και δυο χρόνια, αλλά αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι πλέον η Ε.Ε. θα αντιμετωπίσει σύντομα, αν δεν πάρει άμεσες ριζικές , διορθωτικές  και γενναίες αποφάσεις, τέτοια προβλήματα, που κανείς δεν θα έχει το χρόνο να ασχοληθεί με την Ελλάδα.
 Η εγχώριοι υπηρέτες των τραπεζιτών και των συνεταίρων τους αντελήφθησαν αμέσως τον κίνδυνο γιαυτό και η λυσσαλέα αντίδρασή τους στη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος. Θέλουν οι όποιες αποφάσεις  να παίρνονται από κλειστά κλαμπ "ειδικών"  ερήμην του Ελληνικού λαού θολώνοντας τα νερά με ελεγχόμενες επίπλαστες "πολιτικές συναινέσεις" . Αρκεί να δει κανείς ποιοι αντέδρασαν ακόμα και μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και θα καταλάβει αμέσως ποιους δε συμφέρει το Δημοψήφισμα, εκτός βέβαια των επαγγελματιών του λαϊκισμού, που μοναδικό τους στόχο έχουν την αύξηση των ποσοστών στις εκλογές σπεκουλάροντας σε οτιδήποτε προκαλεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς σ' αυτήν και μόνο οφείλουν την ύπαρξή τους.
  Βλέποντας κι αυτοί την καταιγίδα που έρχεται θα τους ήταν πολύ βολικό να φορτώσουν τις συμφορές  στον Παπανδρέου χωρίς ποτέ οι ίδιοι να λάβουν θέση για κανένα δύσκολο θέμα. Το δίλημμα τίθεται σκληρό και αμείλικτο μέσα και έξω απο τη χώρα:
 Ευρωπαίοι ηγέτες, αφήστε το κρυφτούλι , αναγνωρίστε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και των λοιπών χωρών εντάσσεται στο εγγενές δομικό πρόβλημα της Ευρωζώνης και του πολιτικοοικονομικού  της κατεστημένου και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μας με τις απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις, χωρίς σκιάχτρα και υποτελείς, αλλιώς οι λαοί των χωρών μας θα μας προσπεράσουν και θα μας καταργήσουν πριν οδηγηθούμε νομοτελειακά στη διάλυση της Ε.Ε. και του ευρώ.
  Έλληνες δημαγωγοί, λαϊκιστές και πατριδοκάπηλοι, ξεχάστε τις τζάμπα μαγκιές και τις ανέξοδες κριτικές και πάρτε θέση εδώ και τώρα, αν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε στα σοβαρά να προχωρήσουμε στις αναγκαίες , ενίοτε δύσκολες μεταρρυθμίσεις και τους απαραίτητους συμβιβασμούς, ώστε να πετύχουμε την  προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα ή αν προτιμούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας με όλες τις συνέπειες της μοναχικής μας πορείας.
   Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μια κίνηση, που χαρακτηρίζει μεγάλους παίκτες, με μεγάλο ρίσκο για τον εαυτό του και τη χώρα. Κερδίζει ή χάνει μια μεγάλη παρτίδα, που κατά τους επικριτές του, είναι χαμένη από καιρό.
   Απειλεί Σαχ! με τη Βασίλισσα μετά από αμυντικές κινήσεις δύο ετών και το μεγάλο παιχνίδι μόλις αρχίζει, οδεύοντας στο φινάλε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ