Τα τραίνα... που φύγαν


Διαβάζοντας ένα κείμενο των Οικολόγων πράσινων Δυτικής Μακεδονίας στην ιστοσελίδα των Οικολόγων Πράσινων Ν. Έβρου , όπου, αν αντικαταστήσουμε τα ονόματα των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας που αναφέρονται, με ονόματα πόλεων του Έβρου και της Θράκης γενικότερα όπως Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Δίκαια κ.λ.π. θα μπορούσε να φωτογραφίσει με ακρίβεια την ίδια ακριβώς κατάσταση.

Το τραίνο και η τακτική σύνδεση του τόπου μας με την υπόλοιπη Ελλάδα , αλλά και τις όμορες χώρες θα πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό θέμα συζήτησης και σοβαρότατο αντικείμενο διεκδικήσεων των τοπικών μας πολιτικών προσώπων από την πολιτεία. Όσοι προτίθενται να διεκδικήσουν την ψήφο μας στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές θα πρέπει να εντάξουν το θέμα στα πιο σημαντικά της πολιτικής τους ατζέντας με συγκεκριμένες ιδέες και δεσμεύσεις.
Τα τελευταία χρόνια αθόρυβα, με προκάλυμμα τα "έργα" που γίνονταν και τελειωμό δεν έχουν για την ανακαίνιση των γραμμών, τα δρομολόγια του απαξιωμένου και εγκαταλειμμένου τραίνου ουσιαστικά καταργήθηκαν χωρίς να ακουστεί ούτε μια σοβαρή φωνή διαμαρτυρίας. Το κατ' εξοχήν λαϊκό , ασφαλές και φτηνό μέσο μεταφοράς αντί να εκσυγχρονιστεί και να βελτιωθεί , όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου, εδώ...καταργείται!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ