ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΜΟΝΟ) ΚΙΝΗΜΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ!

   Η κοινωνία που ζούμε δεν είναι, δυστυχώς, δίκαιη. Είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των βολεμένων, που κερδίζουν τις πλειοψηφίες στις εκλογές στα πλαίσια της Δημοκρατίας μας (μου πέρασε στιγμιαία η σκέψη να τη βάλω κι αυτή σε εισαγωγικά) με τις ψήφους  των μέσων "νοικοκυραίων", που έχουν τη δουλίτσα τους, το σπιτάκι τους, το κομπόδεμά τους. Οι άνεργοι νέοι, οι αδικημένοι εργαζόμενοι, οι κατατρεγμένοι περαστικοί και γενικά όσοι αισθάνονται άβολα σ' αυτή τη χώρα, στην καλύτερη αποτελούν το πεδίο, στο οποίο θα αναδείξουν οι νοικοκυραίοι τη φιλανθρωπία τους μέσω της ελεημοσύνης, για να κερδίσουν και μια θέση στον παράδεισο. Κατά κανόνα όμως είναι οι εν δυνάμει "εσωτερικοί εχθροί", που ανά πάσα στιγμή μπορούν να τους χαλάσουν την ησυχία.
  Με πολλούς αγώνες,  πολλές ανυπακοές και πολύ αίμα κατάφεραν οι άνθρωποι του "περιθωρίου" να αποκτήσουν τουλάχιστον το δικαίωμα να ενοχλούν τους βολεμένους, όταν αισθάνονταν την αδικία να τους πνίγει, τα δικαιώματά τους να παραβιάζονται, η δυνατότητα να επιβιώσουν αυτοί και τα παιδιά τους γίνονταν εξαιρετικά δύσκολη και επισφαλής.
  Η σημερινή κυβέρνηση νομοθετεί καταργώντας αυτό το δικαίωμα. Σαν πρόφαση προβάλει την άποψη, ότι γίνεται κατάχρηση αυτού του δικαιώματος από κοινωνικές ομάδες που δεν ανήκουν στις αδικημένες, ότι χρησιμοποιείται από τους κάθε λογής "μπαχαλάκηδες" ώστε να παρεμποδίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των "ευυπόληπτων πολιτών" , να καταστρέφονται οι  περιουσίες των "νοικοκυραίων", να χαλάνε γενικά τη μόστρα της "ευνομούμενης" πολιτείας. Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι οι "μπαχαλάκηδες" ήταν εφεύρεση των βολεμένων, ώστε να δοθεί το κατάλληλο πάτημα για να ησυχάσουν μια για πάντα από τους πραγματικά επικίνδυνους, που είναι οι πραγματικοί αδικημένοι, περνώντας τους στην παρανομία. Γιατί και το νομικό πλαίσιο, αλλά  και το όλον  αστυνομικό και δικαστικό  σύστημα για την προστασία του πολίτη είναι στη διάθεση της κυβέρνησης, η οποία είτε είναι ανίκανη να το αξιοποιήσει, είτε σκόπιμα το παροπλίζει.
    Από τη δεξιά ήταν αναμενόμενο ένα τέτοιο νομοθέτημα. Εσείς όμως σύντροφοι του ΚΙΝΑΛ με ποια πολιτική ταυτότητα συνεργείτε; Τι εξασφαλίσατε για τις εκατοντάδες χιλιάδες  άνεργους νέους που προσπαθούν να βρουν την τύχη τους και να επιβιώσουν σκορπώντας  σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου; Τι εξασφαλίσατε για τους απολυμένους, που έχουν να μεγαλώσουν παιδιά και να πληρώσουν δάνεια; Τι εξασφαλίσατε γι' αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του μήνα; Τι εξασφαλίσατε στον επαγγελματία που έχασε τη δουλειά του και τον πνίγουν οι φόροι; Τι εξασφαλίσατε για τον συνταξιούχο με μισθό πείνας; Αν το πρωταρχικό σας μέλημα είναι να εξασφαλίσετε την ησυχία των βολεμένων από τις οχλήσεις όλων αυτών που ανέφερα και πολλών ακόμα, δεν έχει ανάγκη στήριξης η ΝΔ. Τα καταφέρνει περίφημα και μόνη της.
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΧ!