ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ

     Το ότι  ιδανικό  θα ήταν να μας κυβερνούν άνθρωποι  ευφυείς  και  έντιμοι  δεν το αμφισβητεί κανείς. Στην πραγματικότητα όμως μας προκύπτουν συχνά  κάποιοι συνδυασμοί, που ξεφεύγουν από το ιδανικό.  Όταν  οι κυβερνώντες αποδεικνύονται, είτε ευφυείς απατεώνες,  είτε  ηλίθιοι απατεώνες, είτε  ηλίθιοι  έντιμοι, σίγουρα προκύπτουν προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία . Πότε αυτά είναι  τα χειρότερα;  Με άλλα λόγια, αν  η  μοναδική επιλογή  ήταν μεταξύ ενός ευφυούς απατεώνα, ενός ηλίθιου απατεώνα  και ενός έντιμου ηλίθιου,  ποιον θα προτιμούσατε;  Ποιος μπορεί να κάνει τη μικρότερη και ποιος τη μεγαλύτερη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο;  Προσωπικά πιστεύω ότι τη μικρότερη ζημιά θα την έκανε ένας ευφυής απατεώνας και τη μεγαλύτερη ένας ηλίθιος απατεώνας. 
      Πόση ευθύνη έχουν αυτοί που τοποθετούν τέτοιους ανθρώπους σε καίριες κυβερνητικές θέσεις;  Για τον ευφυή  άνθρωπο  δε μπορεί κανείς εύκολα να  αντιληφθεί, αν είναι έντιμος ή  απατεώνας.  Για τον ηλίθιο όμως;  Εύκολα κανείς τον αντιλαμβάνεται, γιατί απλά η βλακεία είναι σαν το βήχα. Δεν κρύβεται. Επίσης ένας απατεώνας ηλίθιος δε μπορεί να κρυφτεί για πολύ. Αργά ή γρήγορα  αποκαλύπτεται, όταν μάλιστα καλείται να χειριστεί ελαφρά σύνθετες υποθέσεις.
     Αν είσαι πρώην υπουργός  Μεταφορών και επικοινωνιών, γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, πρώτος ξάδερφος πρωθυπουργού κ.λ.π. και συλλαμβάνεσαι με πλαστές πινακίδες σε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, χωρίς ασφάλεια  και να παραβιάζεις το κόκκινο φανάρι,   έ,  υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι είσαι και απατεώνας και ηλίθιος;  Το τραγικό  είναι  ότι πολλοί τέτοιοι, κατά καιρούς,  στις κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, καθόριζαν και καθορίζουν το μέλλον της κοινωνίας μας, την προοπτική των παιδιών μας.  Αν όμως για έναν ευφυή απατεώνα η ευθύνη γι’ αυτόν που τον τοποθετεί  σε  θέση που επηρεάζει τις ζωές των άλλων  είναι περιορισμένη,  για έναν ηλίθιο και μάλιστα απατεώνα, η ευθύνη είναι τεράστια. Με ένα μόνο ελαφρυντικό, αν υφίσταται. Να ανήκει και ο ιθύνων νους στην ίδια συνομοταξία ή έστω να πρόκειται για ένα έντιμο ηλίθιο. Οπότε …. να αισθανόμαστε και τυχεροί, αν σκεφτούμε τι άλλο θα μπορούσε να μας συμβεί.

Σχόλια

Ο χρήστης egkimosyni είπε…
θα θέλαμε να προσθέσετε στο Blogs σας στην κατηγορία ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ το site www.gourmed.gr Στο site υπάρχουν συνταγές από 19 χώρες της Μεσογείου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ