ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ


      Όλο και περισσότεροι «φιλήσυχοι» πολίτες αποδέχονται, αν δεν ενισχύουν, είτε εκλογικά, είτε δημοσκοπικά, τη Χρυσή Αυγή βρίσκοντας , όπως λένε, ένα σύμμαχο στην αποκατάσταση της «τάξης και της ηθικής» σε ένα ανύπαρκτο κράτος. Δεν αποδέχονται το χαρακτηρισμό του φασίστα. Τα επιχειρήματα είναι απλά και “πειστικά”: Εφόσον έχουμε μπροστά μας ένα ανύπαρκτο και διεφθαρμένο κράτος που αδυνατεί να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη ασφάλεια στους πολίτες του, εφόσον δε μπορεί να ελέγξει την ταυτότητα και τη νομιμότητα όσων κατοικούν αυτή τη χώρα, καθώς και τη νομιμότητα στις δραστηριότητές τους, είναι ευπρόσδεκτοι όσοι το υποκαθιστούν σ’ αυτό το ρόλο, παραβλέποντας τη βία που ενδεχομένως ασκείται σε ανθρώπους που είναι «παράνομοι» και το  χειρότερο δεν είναι Έλληνες. Όσο το ξύλο και οι αγριότητες δεν αγγίζουν τους «φιλήσυχους» πολίτες , ο νόμος της ράβδου έναντι του λόγου κρίνεται ακόμα και αναγκαίος από τους ψηφοφόρους της Χ.Α.. O αγιασμός των μέσων –ακόμη και της τρομοκρατίας-στην υπηρεσία του ανώτατου σκοπού, που είναι η αποκατάσταση της έννομης τάξης   γίνεται σιωπηρά αποδεκτός, εκφράζεται μάλιστα και μέσα στο κοινοβούλιο!
      Αν όμως αποδεχθούμε σαν κοινωνία αυτή τη λογική, τότε αδικούμε κατάφωρα κάποια παλικάρια σαν τον Κουφοντίνα, τον Ξηρό και άλλους, που βρίσκονται στη φυλακή, επειδή έκαναν –κατά τη γνώμη τους – ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κι αυτοί ήταν αυτόκλητοι τιμωροί των εκφραστών «της λούμπεν αστικής τάξης», που έπινε το αίμα του λαού, των πουλημένων δημοσιογράφων που ήταν πράκτορες των συμφερόντων της, των αργυρώνητων  δικαστών, που καταπατούσαν τον όρκο τους, των άθλιων πολιτικών, που υπηρετούσαν όλους τους προηγούμενους. Επειδή οι «παράνομοι» που κυνηγούσαν αυτοί δεν ήταν δα και τόσο εύκολοι στόχοι, όσο οι ευάλωτοι λαθρομετανάστες και ο καθένας από δαύτους είχε και ένα λόχο γορίλες να τον προστατεύουν, τα παιδιά χρησιμοποιούσαν και τα αντίστοιχα μέσα (μπαζούκας, βόμβες, περίστροφα, κ.λ.π.). Τα κατάλληλα μέσα για τόσο επικίνδυνους εχθρούς του λαού.
  Αποδεχόμενοι επομένως και επιλέγοντας για εκπροσώπους μας  στη βουλή αυτούς που υιοθετούν τη βία  για την επιβολή της τάξης  στις πλατείες και τους δρόμους από τους  «λαθραίους» και «παράνομους» μετανάστες , με δεδομένη την αδυναμία της αστυνομίας και της δικαιοσύνης , γιατί  να μην απαιτήσουμε  λευτεριά και στα παλικάρια, που θα κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» αντ΄ αυτών στο κυνήγι των παράνομων που ανήκουν στα ανώτατα κλιμάκια της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, τους οποίους η Χ.Α. είτε δε μπορεί , είτε δεν θέλει να ενοχλήσει; Να τους δώσουμε μάλιστα το δικαίωμα να κάνουν κόμμα και- ποιος ξέρει;-μπορεί να ψηφιστούν από ένα μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας. Οι κάθε είδους «παράνομοι» σε όλο το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό φάσμα θα έχουν τους κυνηγούς τους και το φόβο τους.
  Σκέπτομαι μάλιστα ότι θα ήταν χρήσιμα και άλλα “τάγματα εφόδου”  που θα αναλάμβαναν να «καθαρίσουν» για τις «παρανομίες» και άλλων μικροαστών που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητά μας.
  Για παράδειγμα: Η αστυνομία συλλαμβάνει όλους όσοι οδηγούν πιωμένοι και είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των άλλων οδηγών; Όχι. Κάποιες ομάδες κρούσης θα σταματούν με το έτσι θέλω τους οδηγούς , θα τους κάνουν το απαραίτητο αλκοτέστ  και θα ξυλοφορτώνουν όσους συλλαμβάνονται πιωμένοι.
  Τιμωρούνται  όσοι διπλοπαρκάρουν και εμποδίζουν τη διάβαση πεζών και αυτοκινήτων; Όχι. Άλλα τάγματα με κατάλληλους λοστούς θα κατεβάζουν τα παρμπρίζ των παράνομων αυτοκινήτων. Εφόσον δεν τους τιμωρεί με πρόστιμα η αστυνομία να τα πληρώνουν στα συνεργεία. (να έχουν δουλειά και κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών).
  Τιμωρούνται όσοι ιδιοκτήτες πολυκατοικιών  μετέτρεψαν το σύνολο των πεζοδρομίων σε εισόδους στις πυλωτές τους; Όχι. Τάγματα εφόδου με σφεντόνες θα σπάζουν  τα τζάμια τους μέχρι να συμμορφωθούν και να έχουν μία μόνο είσοδο και μια έξοδο για το δρόμο, να μπορούν να παρκάρουν τ' αυτοκίνητά τους και οι υπόλοιποι πολίτες.
  Τιμωρούνται όλοι, όσοι δεν δίνουν αποδείξεις για κάθε είδους παροχές; Όχι. Νέα τάγματα εφόδου που θα τους εντοπίζουν και θα κατεβάζουν τις τζαμαρίες των μαγαζιών τους.
 Κάνουν όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι σωστά τη δουλειά τους; Όχι. Τα αντίστοιχα τάγματα με το δίκτυο πληροφοριοδοτών θα τους εντοπίζουν και αφού πρώτα τους αλείψουν με πίσσα και τους πασπαλίσουν  με πούπουλα  θα τους φέρνουν στο σωστό δρόμο.
  Για κάθε παρανομία θα υπάρχουν και αντίστοιχα τάγματα  για να τιμωρούνται οι παραβάτες. Η κάθε ομάδα κρούσης θα διαθέτει τον Κουφοντίνα  ή το Μιχαλολιάκο της που θα αποφασίζει πότε και που θα χτυπά. Δε χρειάζεται να συντηρούμε και να πληρώνουμε  ούτε αστυνομικούς, ούτε δικαστικούς, ούτε δικηγόρους, ούτε εφοριακούς. Τα χρήματα που θα γλυτώσουμε θα διατεθούν για δημόσια συσσίτια Ελλήνων απόρων πολιτών.
   Παρεμπιπτόντως, ίσως να μη μας χρειάζονται και πολιτικοί.
  Όσοι πιστεύουν ότι σε μια τέτοια κοινωνία υπάρχει περίπτωση να γλυτώσουν το ξύλο ή την πίσσα με τα πούπουλα, δικαίως θα ψηφίσουν και θα πυκνώσουν τις τάξεις της Χ.Α. Ο μοναδικός τους φόβος ίσως θα είναι μη τυχόν πέσουν στα χέρια κάποιου Κουφοντίνα...  
  Θα είχε δίκιο να επισημάνει κανείς ότι το φαινόμενο Χ.Α. δεν είναι η αιτία της αρρώστιας που πλήττει τις δομές και τα θεμέλια της κοινωνίας και της Δημοκρατίας μας. Είναι το σύμπτωμα και εκλαμβάνεται  δυστυχώς από πολλούς σαν φάρμακο για τη θεραπεία της, χωρίς να παίρνονται στα σοβαρά οι  ολέθριες παρενέργειες, που θα μπορούσαν να εμφανιστούν καταστρέφοντας οριστικά την –ανάπηρη, έστω-δημοκρατία μας .  Δεν θα  ήταν  παράλογο, σε κάποιον που ψήνεται στον πυρετό να στρέψουμε και ένα αερόθερμο αντί να γίνει σωστή διάγνωση και να βρούμε τον τρόπο για τη θεραπεία του αίτιου που τον προκαλεί;

Σχόλια

Ο χρήστης Γιάννης Παπαδόπουλος είπε…
όλα αυτά με οδηγία την συνεπαγωή οδηγούν εκεί ,όπως τα περιγράφεις !!! γιατί όμως η πολητεία και οι θεσμοί της δεν έχουν κάνει τίποτα στα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς !!! Πόσο ακόμη θα περιμένει ο πολίτης να δει να ψηφίζεται έστω ένα νομοσχέδιο με στόχο την πάταξη της διαπλοκής!!δες ι γίνεται με τα πετρέλαια ,"το πρώτο θέμα" την επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργοποίηση του νόμου εφαρμογής των προστίμων ,την αντίδραση του βήματος και των Νέων !!!τιιιιιι είναι όλα αυτά !! ένα δείγμα πως ακόμη κι τώρα η διαπλοκή ζει και βασιλεύει!!! γι αυτό ανεβαίνουν το ποσοστά της χρυσής αυγής!!!
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
Φίλε Γιάννη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πολιτικοοικονομικό σύστημα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ξεπεράσει την κρίση στις πλάτες των συνήθων υποζυγίων. Σε καμία περίπτωση όμως το πρόβλημα δεν θα λυθεί με πρακτικές τύπου Χ.Α. Το αντίθετο μάλιστα αποπροσανατολίζεται ο κόσμος από τα πραγματικά αίτια ξεθυμαίνοντας την οργή του σε θεαματικές "επιχειρήσεις" των ταγμάτων εφόδου, σε ανίσχυρους στόχους, κρύβοντας στη σκόνη τους την πραγματική διαπλοκή, που συνεχίζει να κάνει ανενόχλητη τη δουλειά της. Η διαπλοκή δε φοβάται καθόλου τη Χ.Α. Ίσα-ίσα που βολεύεται άριστα αναθέτοντας με το προσωπείο του "πατριωτισμού" στη Χ.Α. τη "βρώμικη δουλειά", που δεν θα μπορούσε να κάνει νομότυπα με το πολιτικό και πολιτιστικό στάτους της Ε.Ε.
Δυστυχώς η Χ.Α. εκφράζει το alter ego όσων θέλουν όλα γύρω τους να λειτουργούν με "στρατιωτική πειθαρχία", οι ίδιοι όμως να μπορούν να ζουν ελεύθερα στους κρυψώνες και τα λαγούμια του 'Ελληνικού" μοντέλου. Επειδή εδώ δύσκολα χωρούν πολιτικά επιχειρήματα δίνουν τη θέση τους στις κλωτσιές και τις γροθιές.
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ είπε…
Αγαπητέ Χρήστο.
Θέτεις πολύ σωστά το πρόβλημα των ΄΄φιλολαϊκών΄΄ ενεργειών που προβάλλονται τόσο από θεσμικά όσο και από εξωθεσμικά κέντρα, με απώτερο σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον δεινοπαθούντα σήμερα ελληνικό λαό.Όλα αυτά θυμίζουν ή μάλλον είναι κακή αντιγραφή των γεγονότων στη ΄΄Δημοκρατία της Βαϊμάρης΄΄στη Γερμανία, που δυστυχώς όδηγησαν στην άνοδο του ναζισμού και στο αιματοκύλισμα του πλανήτη.
Σ'αυτά τα δύσκολα σημερινά χρόνια χρειάζεται ψυχραιμία, απαγκίστρωση από τις παλιές κομματικές ιδεοληψίες καιτα ξεπερασμένα πρότυπα. Προπάντων απαιτείται σύμπνοια και ομόνοια μεταξύ των πολιτών, βεβαίως κριτική αλλά κυρίως αυτοκριτική από όλους μας για να αντιμετωπίσουμε , ελπίζω επιτυχώς, ως άτομα και ως κοινωνία, τον κυκεώνα των προβλημάτων που μας παρασύρουν σε τέτοιες ακρότητες που επιτυχώς περιγράφεις.
Φιλικά
Γιώργος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ