ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τα σκάγια απο τις συνέπειες της "επανίδρυσης" του κράτους απο την κυβέρνηση της Ν.Δ. βρίσκουν τους Εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης, όπου καταστρατηγούνται διαδικασίες και κεκτημένα δεκαετιών στο θέμα των μεταθέσεων, όπου αφήνει έντονα τα ίχνη της η πελατειακή νοοτροπία και η ευνοιοκρατία.
Το ΥΠΕΠΘ δεν έλαβε υπόψη του τους πίνακες των κενών και πλεονασμάτων που έδωσαν τα ΠΥΣΔΕ (Περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Ταυτόχρονα ακύρωσε το ρόλο του ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), ο οποίος είναι να προτείνει το που, πόσοι, ποιοι και γιατί πρέπει να μετατεθούν ανά κλάδο και ειδικότητα, ανάγοντας τον σε μια απλή επικύρωση καταστάσεων μετατιθεμένων που συντάχθηκαν κατά εντολή της πολιτικής ηγεσίας. Αυτό είχε ως συνέπεια ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ κ. Σακαλίδης Θεόφιλος να μην επικυρώσει τις μεταθέσεις καταγγέλλοντας τις ως παράνομες.
Αναφέρονται τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις από τις πολλές όπου δεν υπήρχαν οργανικά κενά και έγιναν μεταθέσεις.

1. Πέντε συνάδελφοι Πληροφορικής στο μοναδικό σχολείο της Δ’ Λέσβου, το Γυμνάσιο του Άγιου Ευστράτιου, καθώς και η μετάθεση στο ίδιο σχολείο ενός Πολιτικού Τοπογράφου για 10 περίπου μαθητές, όπου ήδη υπάρχουν άλλοι 3 διορισμένοι και 1 πολιτικός τοπογράφος.!!!!!!!
2. Άλλοι τρεις συνάδελφοι Πληροφορικής στο μοναδικό σχολείο της Δ’ Ημαθίας, το Γυμνάσιο των Ριζωμάτων .

3. Επτά συνάδελφοι Γαλλικής Φιλολογίας στην περιοχή της Γ’ Έβρου, όπου είναι υπεράριθμοι και αυτοί που υπηρετούν ακόμη.

Και όλοι αυτοί θα φύγουν με απόσπαση, όπως γίνεται κάθε χρόνο, για τις «ανάγκες της υπηρεσίας» παίρνοντας τα μόρια των περιοχών μετάθεσης τους εις βάρος των συναδέλφων που πραγματικά υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΕΛΜΕ Β. ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ