ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ;



Είναι αποδεκτό και αναγνωρίζεται πλέον σε κάθε συζήτηση για το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου ότι διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα χειρούργων που αποτελείται απο επιστήμονες αναγνωρισμένους και καταξιωμένους πολύ πιο πέρα απο τα σύνορα του Νομού μας με επικεφαλής τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής Αντώνη- Απόστολο Τέντε. Διαβάζω στο ΕΘΝΟΣ ότι εδώ και ενάμιση μήνα το ΔΣ του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου απαγορεύει στον κ. Τέντε να διενεργεί μια εξειδικευμένη επέμβαση καθαρισμού γενικευμένου καρκίνου της κοιλιάς, για την οποία εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ. Στην press-@ υπάρχει ρεπορτάζ για το παρασκήνιο της υπόθεσης
Η απόφαση στηρίχθηκε σε διαμαρτυρίες νοσηλευτών που εξέφρασαν φόβους για την υγεία τους, καθώς ταυτόχρονα με την επέμβαση γίνεται και χημειοθεραπεία στον ασθενή και οι νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι δεν έχουν την κατάλληλη επάρκεια.
Δεν είμαι ειδικός στο θέμα αλλά σαν απλός πολίτης αυτού του τόπου εκφράζω μερικά ερωτήματα και θα ήμουν ευτυχής αν έπαιρνα κάποια απάντηση απο οποιονδήποτε πολύ ή λίγο σχετικό.

Ερώτημα 1ο : Αν οι νοσηλευτές σε κάποιο άλλο Νοσοκομείο της χώρας εκφράσουν φόβους για την υγεία τους, π.χ. για τη γρίπη των χοίρων, τι θα συμβεί; Μπορεί και δικαιούται το Δ.Σ. του Νοσοκομείου να σταματήσει να παρέχει περίθαλψη σ' αυτούς που θα έχουν προσβληθεί απο τη συγκεκριμένη ασθένεια χωρίς τη γνώμη των θεραπόντων γιατρών;

Ερώτημα 2ο: Ποιοί αποφασίζουν τελικά τι είναι επικίνδυνο και τι όχι; Οι κάθε λογής πολιτικάντηδες που τοποθετούνται στην προεδρεία του Δ.Σ. ελέω κομματικού πατριωτισμού ή οι καθ΄ύλην αρμόδιοι επιστήμονες με ειδική μάλιστα γνώση του θέματος; (Δύο μόνο Έλληνες χειρούργοι έχουν την κατάλληλη ειδίκευση σε κορυφαία παγκόσμια επιστημονικά ιδρύματα).

Ερώτημα 3ο: Με βάση τίνων τα πορίσματα αποφασίζεται τελικά ποιες θεραπείες ενδείκνυνται για κάθε περίπτωση μέσα στα Νοσοκομεία. Των ερευνητών γιατρών , που δημοσιεύουν τις εργασίες τους στα πλέον έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου ή τις εικασίες των Νοσηλευτών;

Ερώτημα 4ο : Εφόσον , όπως ισχυρίζεται ο κ. Τέντες, στην ομάδα του χειρουργείου μετέχουν εθελοντές νοσηλευτές, τι εμπόδιζε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου να περιμένει την απάντηση του Κεντρικού Συμβουλίου (ΚΕΣΥ) του υπουργείου Υγείας, πριν αποφασίσει την απαγόρευση των επεμβάσεων; Γιατί τέτοια βιασύνη;

Αν υπάρχει ενδεχόμενο ένα τοις χιλίοις να εξυπηρετούνται ίντριγκες ενταγμένες σε οποιασδήποτε μορφής προσωπικές "κόντρες" , τότε θα πρόκειται για ένα μεγάλο έγκλημα, που γίνεται στον τόπο μας και στο χώρο της Δημόσιας υγείας γενικότερα, καθώς άνθρωποι με το ήθος και την επαγγελματική και επιστημονική πληρότητα του κ. Τέντε και της ομάδας του, θα έπρεπε να είναι τα χαρακτηριστικά δείγματα Ελλήνων γιατρών με τα οποία έπρεπε να επανδρώνονται τα Ελληνικά Νοσοκομεία.
Ας σταματήσουμε επιτέλους τη "βαρβαρότητα" των μικρών πολιτικάντηδων απέναντι στους πραγματικά μεγάλους και σημαντικούς επιστήμονες, όταν μάλιστα αυτοί, σε πείσμα των σειρήνων του πλούτου και της ιδιοτέλειας, επιλέγουν να υπηρετούν τον άνθρωπο και την επιστήμη τους.

Σχόλια

Ο χρήστης Panagiotis Peteinatos είπε…
Χρήστο καλημέρα,
το ΛΙΓΑΠΟΛΑ θεωρείται "επικίνδυνο" μπλογκ από τη Google και βγάζει προειδοποιητικό μήνυμα στους επισκέπτες. Μου συνέβη και εμένα. Για να διορθωθεί το πρόβλημα πρέπει να αφαιρέσεις το gpapoul.blogspot.com από τη λίστα με τα ιστολόγια που προβάλλεις και από τα links που πιθανώς να το έχεις στο πλάι. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά το συγκεκριμένο Blog θεωρείται ότι φιλοξενεί επιβλαβές λογισμικό. Όσα ιστολόγια έχουν Links προς εκεί θεωρούνται από το σύστημα της Google εξίσου επικίνδυνα.

Τα λέμε!

Παναγιώτης
Ο χρήστης Χρήστος Χαρακοπίδης είπε…
OK
Ευχαριστώ Παναγιώτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ